Japan

Reis til Japan og opplev landets fantastiske natur
 

Reiser til Japan - En favoritt i østen!

En reise til Japan betyr en reise til et ekstremt vakkert land med en helt unik kultur. Tokyos stil og endeløse folkemengder er det første som kommer til å ta pusten fra deg - etterfulgt av de blomstrende kirsebærtrærne, templene og de flotte hagene. Videre kan Japan by på ekte sushi, varme kilder, sumobrytere, vulkaner, dype skoger, skisport og et folkeslag som er både mystiske og imøtekommende på en og samme tid. Hos KILROY finner du billige reiser til Japan!

For de fleste er Tokyo første stopp etter ankomsten til Japan. Dette er en vakker og smågal storby som framstår som noe kaotisk, med alle skyskraperne og de ekstreme folkemengdene. Men om du ikke lar deg avskrekke av kaoset og dykker dypere inn i byen og dens mange spennende bydeler, kommer du til å oppdage hvor fantastisk denne byen egentlig er!

Backpacking i Japan og Tokyo

Reiser til Japan - Explore life med KILROY!

Som turist i Tokyo kan man lett rote deg bort i den uendelige strømmen av mennesker som strømmer ut fra undergrunnsstasjoner, sidegater og kjøpesentre. Det yrende folkelivet er overveldende, men samtidig veldig fascinerende. Japan er kjent for å ligge langt fram når det gjelder gatemote og trender, så du får garantert se noen uventede syn. Her skinner og blinker det ustoppelig fra neonskilter og reklamefasader, og bli ikke overrasket om du føler at ting blir en smule klaustrofobisk fra tid til annen! Ta deg likevel tid til å bli fortrolig med det velfungerende undergrunnssystemet og utforsk Tokyos mange spennende bydeler. 

Fisk, sumo og templer i Japan

Når du er i Japan må du ikke gå glipp av det imponerende fiskemarkedet Tsukji - som er det største av sitt slag i verden. Du burde også få med deg en typisk japansk sumobrytekamp (om du er så heldig å befinne deg i Japan under en av de seks årlige honbasho-turneringene).

Opplev japansk kultur på backpacking i Japan

For å få et helhetlig inntrykk av Japan bør du utforske ulike deler av landet og ikke bare Tokyo. Ta for eksempel turen til Nikko - Japans fremste by når det kommer til templer. Byen ligger vakkert til midt i hjertet av en nydelig sedertreskog, med et stort utvalg av både buddhistiske og shintoistiske templer. Er du riktig heldig kan du få med deg et av de berømte shinto-bryllupene mens du er i Nikko. Det er virkelig et flott syn, med både gjester og brudepar kledd opp i vakre tradisjonelle japanske drakter. Byen ligger kun et par timers kjøring nord for Tokyo og den største attraksjonen er mausoleet til Toshugo - Japans første keiser.

De varme kildene i Hakone

Planlegger du å reise litt rundt i Japan er det to ting du burde gjøre, den ene er å skaffe deg et Japan Rail Pass (må kjøpes før avreise), den andre er å ta deg en dukkert en av Japans varme kilder. På japansk kalles disse Onsen og for mange lokale byr disse kildene på et uunnværlig avbrekk fra hverdagen. Ta gjerne turen til Hakone (ca. 10 mil fra Tokyo), der du kan nyte både de varme kildene og den storslagne utsikten over Japansk høyeste fjell - Mount Fuji (3776 m).

Kyoto

Reis til Japan og utforsk Kyotos mange templer

Skal du reise til Japan bør du legge inn et stopp i Kyoto. Byen har tidligere vært hovedstad og hjem for Japans keiserfamilie, noe som gjenspeiles i byens flotte tradisjonelle arkitektur. Byen bugner formelig over av vakre templer, med tilsvarende imponerende hager i tradisjonell japansk stil. Her kan du også være heldig å få et glimt av de berømte geishaene - profesjonelle japanske selskapsdamer kledd i flotte tradisjonelle kjoler. I Kyoto får du muligheten til å se og oppleve mer av det "ekte" Japan, noe som har gjort byen til en favoritt blant backpackere fra hele verden.

Himeji

togreisen mellom Osaka og Hiroshima ligger Himeji, der du finner et av Japans mest imponerende slott. Slottet er sannsynligvis mest kjent for sin opptreden i James Bond-filmen "You Only Live Twice" og er det mest besøkte slottet i Japan. Det er et vakkert tradisjonelt byggverk i ekte japansk stil, og du kommer raskt til å forstå hvorfor det har havnet på UNESCOs verdensarvliste.

Skisport i Japan: Hokkaido og Sapporo

Reis til Japan og test ut skiføret!Dersom du liker snø og skisport bør du ta turen innom øya Hokkaido i det nordlige Japan. Terrenget på øya er perfekt for skikjøring og området får rikelig med snø i perioden november til april. Øya har et bredt utvalg av gode skisportsteder som Niseko, Furano og Rusutsu. Besøker du øya på rett tid av året, kan du også få med den fantastiske festivalen "Sapporo Snow Festival" i hovedstaden Sapporo.

Det sørlige Japan: Okinawa

På helt motsatt siden av landet ligger øygruppen Okinawa, som byr på varmt vær og behagelige temperaturer året rundt. Både hovedøya Okinawa og de mindre øyene i området byr på flotte strender og et fortryllende korallrev, som bare venter på å bli utforsket, så sørg for å legge turen innom denne uoppdagede perlen! 

Prisnivået i Japan

Prisene i Japan er ikke så høye som mange tror, men du må ofte bruke litt ekstra tid for å finne de rimeligste alternativene for mat og overnatting. Overnatting kan du få fra rundt 20 euro per natt, noe som også burde være nok til å dekke ca. tre måltider om dagen.

Har du lyst til å studere i Japan?

Japan er et eksotisk og spennende studieland som vil gi deg innsikt i et språk og en kultur som er helt ulik din egen. Det blir en studieopplevelse helt utenom det vanlige. Les mer om dine muligheter her!

 

Kontakt