Tokyo

Gatebildet i Tokyo er rikt på farger, kultur og masse mennesker
 

Reiser til Tokyo - La deg forsvinne i storbyen!

I Tokyo finner man en rekke interessante severdigheter og landemerker som er vel verdt å få med seg, og vi kan nærmest garantere at du vil gå deg vill blant de enorme bygningene, hundrevis av toglinjer/undergrunnsbaner og stasjoner og sist men ikke minst - millioner av menneskene. Men når du vinner tilbake retningen vil du også oppdage hvor spennende denne byen er.

Tidligere var Tokyo en liten fiskelandsby som på den tiden het Edo, hvilket betyr elvemunning. Når byen så senere ble Japans imperialistiske hovedstad i 1868 ble navnet endret til Tokyo. Byen er trygg, og kriminalitet er ikke et stort problem for turister - derimot kan språket utarte seg til en aldri så liten utfordring! Svært få japanere snakker særlig bra engelsk, menyer på restauranter er på japansk og skilt i trafikken gir ingen mening for oss nordmenn. Det klør nok også litt i bakhodet når du entrer det enorme undergrunnssystemet og alle skilter, billettmaskiner osv. kun er på japansk. Og mens vi er inne på maskiner - i Japan finnes de over alt i alle varianter, og du kan få kjøpt stort sett hva det måtte være fra de; telefoner, brus, godterier, frukt, fisk og brødvarer!

Shibuya

Tokyo er en supermoderne by og japanske tenåringer er kjent for å være svært oppdaterte på moter og trender. Shibuya er deres himmelrike, en av Tokyos mest fargerike og travle distrikter samt at mange japanske trender innenfor mote og underholdning skapes nettopp her. Du vil boltre deg i butikker, restauranter, barer, skitne sexsjapper og støyende Pachinko-haller. Det er helt utrolig å vandre rundt i dette kule området og få med seg atmosfæren, severdighetene, lydene og mennesker som haster rundt i alle retninger.

Severdigheter og landemerker i Tokyo

I Asakusa finner du et gammelt buddhistisk tempel som er et mer eller mindre must på reisen din, og i området rundt ligger små butikker på rad og rekke og tilbyr deg alle mulige slags rariteter. The imperialistiske palasset er et annet must. Midt i Tokyos hektiske og travle byliv ligger palasset vakkert til i en stor, frodig park. Du kan ikke komme på innsiden av den indre muren, men du får et godt inntrykk av området ved å rusle rundt i parken. I mars/april er synet helt nydelig, når alle kirsebærtrærne blomstrer.

I "The Electric City" i Akihabara finner du all slags elektronikk. Mobiltelefoner med en uendelig rekke av tilbehør, nesetrimmere, kameraer, TV, klokker - hva enn du måtte ønske, så finner du det her! Prisene er i tillegg svært lave i forhold til hjemme, eller resten av Tokyo for den del. Pruting er imidlertid ikke nødvendig, prisene er allerede fastsatt.

Med sine 333 meter er Tokyo Tower 13 meter høyere enn sin modell - Eiffeltårnet i Paris - og verdens høyeste selvstøttende stålbygning. Det stod ferdig i 1958 som et symbol på Japansgjenfødsel som en økonomisk maktgigant, og fungerer som en antenne for TV og radio så vel som en populær turistattraksjon. Besøkende kan bestige hovedobservatoriet på 150 høydemeter, samt det spesialobservatoriet på 250 høydemeter dersom du vil se Tokyo fra et fugleperspektiv. Under gode værforhold man skimte Mount Fuji i bakgrunnen. Tokyo har ikke bare en kopi av Eiffeltårnet, men også av selveste Frihetsgudinnen! Ta toget over den svære Rainbow Bridge til det nye området Odaiba, hvor det også finnes store kjøpesentere.

Reise rundt i Tokyo

Tokyo har verdens mest velutviklede transportsystem, og noe som i begynnelse kan oppfattes som et endeløst kaos vil etter hvert vise seg å være en glimrende måte å bevege seg rundt i storbyen på - i tillegg til at det er både moro og underholdende. Taxi er kostbart i Tokyo.

Klima i Toyko

Tokyo har et temperert klima, og ligger midt på Honshu, Japans største øy. Sjekk ut lokal værmelding og planlegg din rundreise etter dette.

KILROYs reisetips til Tokyo

Mens du er i Tokyo anbefaler vi at du benytter sjansen til å ta en dagstur til Mount Fuji. Utsikten fra toppen av fjellet på en klar dag er helt fantastisk! Få også med deg så mange måltider ute som mulig - spis din vei gjennom Tokyo! Ikke bare får du utsøkt mat, men i tillegg spennende opplevelser!

Kontakt