Kina

Du MÅ besøke Den kinesiske mur når du reiser til Kina
 

Reiser til Kina - En helt annen kultur

Gjør deg klar for fantastiske opplevelser i landet som huser både en av verdens eldste sivilisasjoner og en av verdens raskest voksende økonomier. Kinas velutbygde infrastruktur gjør det enkelt å komme seg rundt, men landet et så stort at det likevel er umulig å få med seg alt på én og samme reise. Hos oss får du de beste reisetipsene så du kan få mest mulig ut av din reise til Kina!

Det er umulig å ikke bli imponert når du besøker Kina. Landets historie strekker seg over 5000 år tilbake i tid og har etterlatt seg et hav av vakre, imponerende byggverk. Over hele Kina finner du nasjonale skatter fra antikkens tid som har blitt restaurert og pusset opp de seneste årene: Den kinesiske mur, Terrakottakrigerne i Xian og Den forbudte by er alle rett og slett vanvittig imponerende.

Gateliv og street food i Kina

Reiser til Kina - KILROY

Når folk kommer hjem fra Kina og titter gjennom bildene de har tatt på turen oppdager de fleste at det var dagliglivet i gatene som gjorde sterkest inntrykk. Du bør derfor ikke være redd for å prøve ut noen lokale retter fra de mange gatebodene som finnes overalt. Selv om det kanskje ser litt uhygienisk ut blir du sannsynligvis godt fornøyd med maten likevel. Velg måltidet ved å peke ut ønskede ingredienser og nyt synet av at retten tilberedes direkte på trekullovnen foran øynene dine. Sett deg på fortauskanten og heng ut med de lokale mens du utfordrer de til en runde "campei" - en lokal drikkelek der det gjelder å tømme flaska fortest. En kveld i Kinas gater er først komplett i det dine nye venner inviterer deg med til en karaokebar for å synge av full hals. Her er det ingen grunn til å holde tilbake!

Trenger du å stramme opp kroppen igjen etter all spisingen, kan du melde seg på en tidlig morgentime med Tai Chi - du finner garantert flere grupper i parkene rundt hostellet ditt.

Reis til Beijing

Reiser til Kina og Beijing - KILROY

Kina er verdens mest folkerike land, så vær forberedt på ekstreme folkemasser som presser på fra alle kanter. Reiser du til Beijing i lavsesongen er det færre turister der, men det vil fortsatt være mange mennesker. Sørg spesielt for å unngå kinesiske helligdager når du skal besøke Det himmelske tempel og Den forbudte by. 

Det er lurt å sette av god tid når du først er i Beijing. Byen har så mange store turistattraksjoner at sightseeingen alene kan ende med å oppta flere dager av oppholdet ditt. Du kommer neppe til å kjede deg med fantastiske severdigheter som det nydelige Sommerpalasset og Den himmelske freds plass.

Skulle du likevel gå lei av turistmagnetene og den evige klikkingen fra de andre turistenes kameraer, er det ingen grunn til bekymring: Lei en sykkel og utforsk Beijings gamle bydeler på egenhånd! Her kan du få følelsen av å være på ekte eventyr i en mystisk, svunnen tid.

Har du ekstra tid til overs, kan vi anbefale en tur til byen Qingdao. Hopp på toget, sett kurs mot en av byens mange strender og nyt en øl fra kinas største ølbryggeri.

Besøk Den kinesiske mur


For backpackere er en fottur på Den kinesiske mur et absolutt must. Vi anbefaler strekningen fra Simatài til Jinshanling - kjent som "the Paradise of Photographers".

Hypermoderne Shanghai

Shanghai kan ikke sammenlignes med noen annen by i Kina. Dette er byen der øst møter vest. Start oppholdet med en spasertur langs den berømte havnefronten, The Bund, der du kan nyte en fantastisk utsikt over Shanghais imponerende skyline. Bak deg ligger de gamle franske kolonibygningene, mens du på den andre siden kan se det nylig utbygde Pudong-området med sine eksentriske skyskrapere. Tiden flyr når du fra 88. etasje i Jinmao-bygningen studerer de flotte utsiktene over byen.

Cruise på elven Yangtze

Det massive fjellandskapet til Three Gorges, som også omfatter verdens tredje største elv, er helt fantastisk. Den beste måten å oppleve dette på er med et båtcruise på elven Yangtze. Skaff deg en egen kabin fra Yichang til Chongqing og nyt et avslappende cruise. På dagen kan du glede deg over det flotte naturlandskapet som flyter forbi og på kvelden kan du ta turen inn i båtens innebygde karaokebar.

Yangshuo

Dersom du planlegger en reise til det sørlige Kina bør du legge ruten til naturskjønne Yangshuo. Ta en båttur på Lì Jiang og trekk deg tilbake i en av de små nærliggende landsbyene. Her kan du slappe av mens du nyter synet av de flotte fjellene som majestetisk stiger opp fra den tropiske regnskogen.

Video: Opplevelser i Yangshuo

 

Flykt vestover i Kina

Når du går lei travle kinesiske gater og vil unnslippe folkemassene kan du innkvartere deg i en sovevogn og ta toget vestover i Kina. Langs toglinjen passerer du deler av den gamle Silkeruten, så det kan være verdt å hoppe av toget et par steder underveis. På veien bør du også ta turen innom en av Kinas mest verdifulle historiske severdigheter: Terrakottahæren ved Xian. Mens du er her kan du klatre på den gamle bymuren eller rusle rundt i Muslim Quarter - kjent for sine mange flotte moskeer. La deg rive med i gater og markeder fylt med nyslaktede griser og lam.

Hopper du på toget igjen og fortsetter vestover på Silkeruten ankommer du etterhvert byene Urumqi og Turpan. Begge byene er verdt en visitt og kan by en forfriskende avslappet atmosfære. Her vil du møte på en god miks av nasjonaliteter i gatene og det finnes nok av opplevelser til å oppholde deg i noen dager.

Landlige Kina

Backpacking i Kina

Dersom en tur til de enorme, folketomme slettene i vest ikke passer budsjettet eller tidsskjemaet ditt, bør du heller vurdere å reise til det landlige Kina. Overnatter du på et "Nong jia le" vil du oppleve et behagelig alternativ til usosiale og bråkete byhosteller. Her får du isteden et lite og enkelt innredet rom hos en av de lokale bøndene. Sjarmen og opplevelsen av å bo på et sånt type sted kompenserer mer enn nok for de enkle kårene. Lunsjen du får servert er hjemmelaget og har sannsynligvis løpt rundt på gårdstunet tidligere samme morgen. For å maksimere opplevelsen kan det være lurt å ta med en engelsktalende kinesisk venn eller lære seg noen kinesiske gloser i forkant. Vil du enda lenger utenfor allfarvei kan du knyte på deg støvlene og legge ut på en av mange fottur i det rurale Kina.

Har du lyst til å studere i Kina?

Velger du å studere i Kina vil du få en studieopplevelse utenom det vanlige som samtidig vil se veldig bra ut på CV-en din. Vi kan hjelpe deg med å gjøre studiedrømmen til virkelighet. Les mer her.

 

Kontakt