Borneo

Opplev Bornes fantastiske dyreliv
 

Reiser til Borneo - Fanstasisk mangfold!

Borneo er verdens tredje største øy og er en destinasjon du må oppleve minst en gang i livet med sin unike regnskog og nydelige, kritthvite sandstrender.

Borneo, verdens tredje største øy, deles inn i 3 forskjellige land: Brunei, Malaysia og Indonesia.

Sabah

Kota Kinabalu er en sjarmerende by innimellom frodig jungel og Sør-Kina havet. Byen fungerer som inngangsport til Borneos opplevelser og landskapet rundt er helt unikt når det kommer til biomangfold.

Avlegg Sabah Museum et besøk og sjekk ut State Mosque som representerer flott, islamsk arkitektur. Start reisen din fra Tunku Abdul Rahman National Park hvor du finner de hviteste og fineste strendene Borneo har å tilby, i tillegg til uberørt jungel og et fargerikt marineliv. I Kota Kinabalu kan du gjøre noen kulinariske oppdagelser gjennom å teste den lokale spesialiteten, fiskehode i karri. Få med deg det supre fiskemarkedet også! 

Bestig Mt. Kinabalu

Med sine mer enn 4000 høydemeter er Mt Kinabalu et botanisk orkidèparadis! Fra toppen av fjellet får du enestående utsikter du neppe glemmer med det første. Nyt frisk fjelluft og det vakre plante- og dyrelivet rundt. I nærheten ligger landsbyen Dusun hvor du kan få oppleve tradisjonell livsstil.

Dra på fottur til Mount Kinabalu i Sabah, Borneo

Fra Kota Kinabalu kan du ta en kort fergetur over til Gaya Island - en aldri så liten juvel dersom du er på utkikk etter kritthvite sandstrender og et korallrev fylt med fargerike fisker ideelt for snorkling! Fuktig, tropisk regnskog omkranser strendene. Det perfekte sted for et rolig avbrekk på reisen din.

Orangutangene og Turtle Island

Sepilok Orangutang Rehabilitation Center er en av verdens svært sjeldne fristeder for orangutanger, hvor de hjelper de foreldreløse eller skadede dyrene. Bli kjent med disse "villmennene" fra Borneo mens du rusler langs en av de mange skogsveiene i området. 

Turtle Island er kjent for sine grønne hawksbill-skilpadder som legger egg på øyas strender. Hvis du er her på riktig årstid kan du beskue en flokk nyklekte babyskilpadder sette kurs mot livet som venter i havets bølger. Turtle Island huser et par historiske templer samt et hyggelig marked.

Sarawak

Sarawak er Malaysias minst besøkte stat hvor Kuching ligger - den mest behagelige byen på Borneo med sin fine og rene kystlinje. Byen er gammeldags og moderne på samme tid. Her finner du et elveområde, vakre parker, frodige hager og fargerike markeder. Gunung Mulu National Park er absolutt verdt å få med! Dypt inne i villmarka ligger grottekammere og et område kaldt Edens Hage, og reiser du enda lengre opp langs elven treffer du på stammefolk og urørt jungel.

Den fuktige regnskogen Kinabatangan er Borneos ville hjerte! Her kan du bli bedre kjent med livet i den tradisjonelle landsbyen Malay, samt spotte villdyr som elefanter og krokodiller.

Føler du for å trekke deg tilbake og slappe litt av? Bløtlegg deg i en Porings varme kilder og la den rolige atmosfæren omkranse deg!

Aktiviteter på Borneo

Sipadan er en legendarisk dykkedestinasjon lokalisert rundt 36 km fra Borneo. Økosystemet er svært imponerende og har skapt et hjem til over 3000 ulike dyre- og plantearter! Stedet ble først verdenskjent etter at den berømte dykkeren Jacques Costeau oppdaget det. Nyt synet av patruljerende hammerhai, millioner av teknofargede småfisk langs korallrevet og et dusin havskilpadder som fredfullt siver forbi. Her får du absolutt erfare blant dine aller beste dykk med et så fantastisk og rikt marineliv til disposisjon!

  • Imponerende Mt Kinabalu er sørøst-Asias høyeste fjelltopp hvor du kan velge blandt klatreturer med en varighet fra bare noen timer til flere dager. Den svette klatringen belønner deg imidlertid godt i ettertid når du får de praktfulle utsiktene over jungelen.
  • Kota Kinabalu har et par steder egnet for snorkling og badeliv. Gaya Island er et annet sted du kan dra til for dykking, snorkling eller kanopadling. Bra marineliv også her.
  • For å oppleve villmarkens natteliv i Kinabatangan er det bare å slenge på gummistøvlene og legge ut på en jungeltur!
  • Sugen på skikkelig eventyr? I Gulung Mulu National Park ligger verdens største underjordiske kammer. Turen til grotten tar rundt 15 timer og inkluderer en skikkelig fottur samt masse flaggermus!

Transport på Borneo

På Kota Kinabalus internasjonale flyplass korresponderer det fly fra f.eks Kuala Lumpur, Kuching, Singapore, Hong Kong, Brunei, Manila, Jakarta og Seoul. Innenlands er det daglige avganger mellom Labuan, Sandakan, Tawau og Lahad Datu. Mellom Kota Kinabalu og Tenom går det en toglinje. I tillegg kan du benytte deg av buss, taxi og båt for å komme deg omkring.

Når bør man reise til Borneo?

Destinasjonen er behagelig året rundt.

Tips for reiser til Borneo

Når du beveger deg til fots i jungelen må du passe deg for blodigler. Og under planlegging av reisen bør du på forhånd sjekke ut hvilke vaksiner og medikamenter som anbefales.

 

Kontakt