Kuala Lumpur

Berømte Petronas Towers i Kuala Lumpur
 

Reiser til Kuala Lumpur - Byen der øst møter vest!

For de fleste vil et besøk til Kuala Lumpur bety kjærlighet ved første blikk. Denne asiatiske metropolen tilbyr alt du trenger for en vellykket ferie - fra historiske templer, eksotiske markeder og kulturelle severdigheter til moderne shoppingsentre, et effektivt transportsystem og gode forbindelser til andre destinasjoner i Malaysia. Hos KILROY finner du billige reiser til Kuala Lumpur!

Kuala Lumpur, eller KL, er Malaysias hovedstad og har vokst hurtig over de siste 150 år, fra en liten landsby til en travel storby med nesten 7 millioner innbyggere. Et av byens mest kjente landemerker er Petronas Twin Towers, absolutt verdt en visitt.

Kuala Lumpur - Petronas Twin Towers

Disse skimrende tårnene er majestetisk plassert midt i byen, og om kvelden lyses de opp slik at de fremstår enda flottere. Ta heisen halvveis opp hvor du kan nyte enestående utsikter over byen, i tillegg til at du finner et fler-etasjes kjøpesenter med massevis av kule butikker - i fall du har noen ekstra dollar i lomma du ønsker å bli kvitt.

Kuala Lumpur er delt inn i ulike områder, hvor de mest interessante for turister er:

  • City Centre - Her finner du Medeka Square, Sultan abdul Samad Building og Selangor Club samt Chinatown med bra utvalg av restauranter og markeder.
  • Golden Triangle - Et trendy område hvor du finner de fleste luksushotellene, hypermoderne kjøpesentra, kule uteplasser og Petronas Twin Towers.
  • Tuanku Abdul Rahman - Naboen til Golden Triangle, samt et rimeligere område med massevis av budsjettvennlige overnattingssteder i tillegg til et fargerikt shoppingdistrikt.

Shopping i Kuala Lumpur

Jenter - grip kredittkortet og kom dere ut! KL's shopping er helt fantastisk likegyldig om du velger de lokale markedene eller flashy og hypermoderne kjøpesentra. På kjøpesentrene finner du alt du kan tenke deg av dyre merkevarer; vesker, sko, smykker og klær - og prisnivået er fremdeles overkommelig for oss nordmenn. På markedene vil du også få tak i Dior og Chanel, og til latterlig lave priser (ingen oppdager selvsagt noen gang at de er totalt fake), i tillegg til andre billige varer som håndverk, kunst, DVD'er, klær og klokker. Det eneste som stopper deg fra å gå helt amok med shoppingen er flyselskapenes restriksjoner på baggasje. Pass på at de gode kjøpene dine ikke utlignes av dyre gebyrer!

Uteliv i Kuala Lumpur

KL's uteliv er helt supert, og selv om du reiser som enslig jente føler du deg fremdeles forholdsvis trygg. Drinkene er både billige og gode, og DJ'ene spiller mer enn gjerne dine favorittlåter - så alt ligger til rette for en vellykket partykveld! For de med litt ekstra cash anbefaler vi å nippe til en smaksfull strawberry daiquiri i lobbyen på Shangri-La, de lages helt perfekt her! Generelt sett er prisene på bunn i Kuala Lumpur, mens feststemningen derimot er på topp!

Reise til Kuala Lumpur og omkring

Kuala Lumpur har en internasjonal flyplass med flyforbindelser til hele verden, så det er enkelt å inkludere byen i reisen din. For mange jorda-rundt reisende er KL uansett et naturlig stopover, så da kan du like gjerne tilbringe noen dager her. Noen av de asiatiske flyselskapene tilbyr rimelige flybilletter videre til nærliggende destinasjoner i Thailand, Singapore og Filippinene. Lokaltransport innad i KL er bra hvor du kan velge blandt busser, taxi og undergrunn/tog - alt til lave priser.

 

Kontakt