Maldivene

Reis til Maldivene - Et ekte paradis på jord
 

Reiser til Maldivene - Et sant paradis

Maldivene er rett og slett uimotståelig med sine kritthvite sandstrender, svaiende kokospalmer og turkise hav. Nedbør hører med til sjeldenhetene og temperaturene ligger stabilt på rundt 30°C året rundt. Hos KILROY finner du billige reiser til Maldivene!

Maldivene er et paradis bestående av 26 atoller i et område med totalt 1.192 øyer (hvorav kun 200 er bebodde). Maldivene er Asias minste land og har rykte på seg for å ha verdens vakreste tropeøyer, noe vi overhode ikke tviler på. Hvitere stender skal du lete lenge etter!

Har det blitt billigere å reise til Maldivene? 

Det bor ca. 300.000 mennesker på Maldivene, og av disse er mer enn 70.000 utenlandske arbeidere som jobber innenfor turisme. Det er et stort tall for et land som først åpnet for turisme i 1972, men turismen har med tiden vokst til å bli en av de største inntektskildene for Maldivene. Likevel er det først de siste årene myndighetene har åpnet opp for turisme til de lokale øyene der maldiverne selv bor. Denne oppmykningen av reglene har gjort det betydelig enklere å reise til Maldivene på budsjett, ettersom det nå er mulig å finne relativt billig overnatting i gjestehusene på de lokale øyene.

Opplevelser på Maldivene

Opplevelser på Maldivene - KILROY

På Maldivene handler alt om avslapning og nytelse, så nyt late dager på stranden, nydelig lokal sjømat og de fantastiske dykke- og snorkleforholdene. Her trenger du nemlig ikke mer enn en dykkermaske og en snorkel for å oppleve fargerike koraller og et yrende dyreliv. Har du lyst til å prøve dykking kan du være heldig å møte på fascinerende skapninger som skilpadder, skater, hammerhai og hvalhai.

Maldivenes hovedstad - Malé

Reiser til Maldivene - Maldivenes hovedstad Malé - KILROY

Hovedstaden på Maldivene heter Malé og er med sine rundt 75.000 innbyggere en av verdens minste hovedsteder. Besøker du byen bør du ta turen innom den gamle basaren og det lokale fiskemarkedet for å få et innblikk i lokalbefolkningens hverdag. Få også med deg The Local Market på den nordlige delen av havnefronten, der de selger lokalproduserte varer fra små boder.

I Malé kan du også beundre den vakre, 400 år gamle moskeen Hukuru Miskiiy, også kjent som 'Friday Mosque'. Ved siden av moskeen ligger enda en attraksjon som er verdt å få med seg; Mulee-aage palasset, som ble bygget for ca. 100 år siden av Sultan Mohamed Shamsuddeen III. Når du først er i Malé er det dessuten umulig å ikke få med seg det gigantiske bygget 'Islamic Centre', som dominerer hele Malés skyline. Bygget er stort nok til å romme 5000 mennesker og har blant annet et islamsk bibliotek, en stor konferansesal, klasserom og kontorer.

Klima på Maldivene

Reiser til Maldivene - Klima på Maldivene - KILROY

Været på Maldivene er helt fantastisk - varmt, fuktig og solrikt året rundt. Gjennomsnittstemperaturen ligger på ca. 29-32 grader. April er årets varmeste måned mens desember er den kaldeste. Januar og februar er de tørreste månedene, og det faller mest nedbør under monsuntiden fra mai til september. Den beste tiden å reise til Maldivene på er mellom desember og april, da himmelen er skyfri og fuktigheten er på sitt laveste. 

Lokale skikker på Maldivene

Ettersom Maldivene er et islamsk land er fredager og lørdager nasjonale helligdager, noe som innebærer at de fleste butikkene holder stengt. Dersom du bor på en av turistøyene merker du likevel lite til dette. Det er i det hele tatt store forskjeller på det å bo på de lokale øyene kontra det å bo på turistøyene. Mens turistøyene eksisterer i en slags boble, der det meste er tillatt, er det mer konservativt på de lokale øyene. Her er hverken alkohol eller svinekjøtt tillatt, og man bør unngå å vise for mye hud. Bor du på en av turistøyene derimot, må du gjerne gå rundt i bikini hele tiden.

Fordelen med å bo på de lokale øyene er likevel at det er billigere, samtidig som det gir deg en mer autentisk opplevelse. Her kan du mingle med de lokale, spise god lokal mat og besøke ekte kulturelle attraksjoner. 

 

Kontakt