Myanmar

Med luftballong over Bagan i Myanmar
 

Reiser til Myanmar – En skjult perle i Asia

Myanmar, tidligere kjent som Burma, er i ferd med å bli en favoritt hos backpackerene. Hos KILROY finner du billige reiser til Myanmar!

Myanmar, tidligere kjent som Burma, ligger i den sørøstlige delen av Asia, og deler grense med Thailand, Kina, Laos, India og Bangladesh. Myanmar kan blant annet by på en lang og vakker kystlinje, flotte fjellområder og frodige enger. Kombinerer du dette med noen fantastiske tempelområder, gjestfrie mennesker og få andre turister har du en drømmedestinasjon for eventyrlystne backpackere.

Aung San Suu Kyi og Myanmars historie

Myanmar er en tidligere britisk koloni og fikk sin uavhengighet i 1948. Landet har en relativt mørk historie i nyere tid. Et militærkupp ledet av general Ne Win i 1962 gjorde slutt på det demokratiske Burma. Ne Win ledet landet i 26 år, men i 1990 ble demokratiske valg gjennomført. I 1991 vant Aung San Suu Kyi Nobels fredspris etter en overveldende seier i landets parlamentsvalg. Men seieren ble ikke anerkjent av militærjuntaen som nektet å gi fra seg makten, og Aung San Suu Kyi ble satt i husarrest. Siden da har hun vært inn og ut av husarrest i løpet av årene. Den 13. november 2010 ble Aung San Suu Kyi erklært fri fra husarresten av militærjuntaen. Til tross for at landets nye parlament og regjering av januar 2011 er dominert av representanter med bakgrunn fra militærjuntaen, har de i løpet av 2011 gjennomført en rekke reformer som har ledet landet i en mer demokratisk retning. Dette har også åpnet i større grad for turisme.

Tempelområder i Myanmar

Bagan er en gammel by som ligger i Mandalay-regionen. Over hele området ligger det strødd med fantastisk ruiner og templer. Det regnes av mange som et av de rikeste og mest imponerende arkeologiske stedene i Sørøst-Asia. Mange av bygningene daterer tilbake til det 11. og 12. århundre. Sykkel er den beste måten å komme seg rundt og oppleve Bagan på. Ta deg god tid, nyt inntrykkene og snakke med lokalbefolkningen (de er utrolig vennlige!). Området er ofte hovedårsaken for mange når de reiser til Myanmar.

Når bør man reise til Myanmar?

Været i Myanmar er varmt og fuktig med en årlig gjennomsnittstemperatur på over 30 grader. Den tyngste regntiden er fra juni til august. Den beste tiden å besøke Myanmar er fra og med oktober til slutten av februar. Rett etter regntiden i oktober er landets rismarker eksepsjonelt frodige og ser ut som grønne tepper.

Mat i Myanmar

Det burmesiske kjøkken byr på noen alldeles hyggelige smaker. Hjørnesteinen for de fleste retter i Myanmar er ris, men de spiser også både brød og nudler. Retter er ofte flankert av reker, fisk, svinekjøtt eller fårekjøtt. Mohinga er av noen ansett for å være Myanmars nasjonalrett. Suppa er basert på malle og blir servert med nudler.

Penger i Myanmar

Tidligere fantes det ingen minibanker i Myanmar og reisende ble oppfordret til å ha med US dollar for hele oppholdet. I skrivende stund (januar 2017), er VISA og Mastercard nå akseptert i minibanker over hele landet, spesielt i alle store turistområdene. Vi anbefaler likevel å ha noen dollars i bakhånd, just in case.

Ting endrer seg raskt i Myanmar så sjekk alltid de siste reiserådene før du drar.

Kontakt