Singapore

Opplev Singapores kunst og kultur
 

Reiser til Singapore - Metropol i Asia!

Singapore er et naturlig stoppested på reiser gjennom Asia. Her finnes utallige forbindelser videre enten innad i Asia eller videre til Oceania, USA, Afrika eller Europa.

I Singapore står tre ord sterkt; økonomi, utvikling og teknologi, hvor alle bidrar til at byen fremstår som en av de rikeste og mest moderne i Asia. For mange reisende er Singapore en mulig stopp under en lengere reise, og vi anbefaler absolutt å legge inn noen dager for å utforske denne verdensmetropolen.

Shopping og aktiviteter i Singapore

Om budsjettet tillater litt shopping bør turen gå til Orchard Road der hypermoderne kjøpesentra og butikker ligger på rad og rekke. Billig elektronikk finner man overalt, men vær obs på at mye er kopier - så sjekk nøye hva du kjøper, og handle gjerne hos de store varehusene. På Sentosa Island finner man et uvalg aktiviteter som f.eks dyrepark, bademuligheter og krigsmuseum (Fort Siloso). Vi anbefaler og bruke litt tid på å rusle rundt i sentrum, China Town eller Little India, både på dag- og kveldstid. Her er det mange koselige små restauranter, butikker, markeder og parkområder.

Transport i Singapore

Rundt sentrumsområdene er MRT, Singapores moderne undergrunnsbane, det beste og mest effektive transportmidlet. De har hyppige avganger, et bredt rutenett og er alltid presise. Taxi finner man overalt, men vær obs på at de er vanskelig å praie i rushtiden eller hvis det regner. Mellom fastlandet og øyene går det ferger. Tog frakter deg kjapt over til Malaysia, og større båter seiler deg ut til vakre øyer i Malaysia som f.eks Tioman. Buss er et rimelig alternativ for reise fra Singapore til Malaysia og Thailand.

Mat i Singapore

I Singapore er utvalget av alle typer asiatisk og internasjonale retter enormt, men de mest autentiske matopplevelsene får man ved å oppsøke serveringssteder der de lokale samles - og husk, jo fullere stedene er jo bedre er maten! Asiatere setter kvalitet svært høyt, så en tom restaurant betyr ganske enkelt dårlig mat. Av Singapores spesialiteter bør bl.a disse rettene prøves: chili-krabbe, laksa (nudelsuppe med kokos, egg, reker og muslinger) og rojak (stekt frukt og grønt mikset med rekekarri og peanøtter). 

Overnatting i Singapore

Man finner overnatting i alle kategorier, så her er det bare å velge ut i fra ditt reisebudsjett. The Raffles er et av Singapores beste og mest kjente hotell hvor bl.a drinken Singapore Sling ble oppfunnet, men for de som ikke har råd til å bo på selve hotellet er det fullt mulig å stikke innom Long Bar kun for en syrlig paraplydrink!

Du finner hostels og hoteller ved å undersøke rundt på destinasjonen der du befinner deg, men sørg for å booke de første nettene på forhånd slik at du ikke blir svindlet ved ankomst.

KILROYs reisetips til Singapore

IKKE bruk, bær eller rør narkotika når du er i Singapore. Det kan i verste fall straffes med døden! Følg Singapore's strenge lovverk (f.eks forsøpling, alkohol og røyking) da bøtene er store.

For en autentisk indisk matopplevelse: Besøk The Banana Leaf Restaurant i Little India. Maten serveres rett på store bananblader og spises med hendene. Nyt måltidet med en iskald pils!

Har du lyst til å studere i Singapore?

Ønsker du deg en litt annerledes studieopplevelse kan Singapore være det rette studielandet for deg. Norske studenter har etterhvert begynt å få øynene opp for Singapore som studieland, men det er fortsatt et bra sted å reise dersom du har lyst til å være den eneste skandinaven i klassen. Les mer om hvordan er det å studere i Singapore her.

Kontakt