Hellas

En kirke på Santorini, Hellas
 

Reiser til solfylte Hellas!

Hvite murhus med blåmalte dører og byer som alle ender med -os, velkommen til Hellas! Vi vet alle at Hellas er en populær feriedestinasjon for charterturister, men dette betyr ikke at du behøver føle deg som èn i saueflokken på en reise hit. Husk at Hellas er et antikt land med fantastisk mye spennende historie i tillegg til vakker, mediterransk natur - så listen er lang over opplevelser. Hos KILROY finner du billige reiser til Hellas!

Med 8 millioner turister årlig vil du neppe føle deg ensom i Hellas. Landskapet på fastlandet består av mye fjell, og ute i Middelhavet ligger det øygrupper bestående av flere tusen vakre øyer til sammen. KILROY anbefaler at du kjøper et båtpass for øyhopping på forhånd (spesielt om sommeren, da båtene alltid blir fulle) slik at du får sett mest mulig under oppholdet.

Øya Rhodos byr på det beste av Hellas med grønne åskammer, fantastiske strender, gode shoppingmuligheter, livlig underholdning, kremet tzatziki og vakre solnedganger. Øya har perfekte forhold for sol og bad med sine flotte strender, samt at Rhodos opplever flest soldager av alle de greske øyene. I tillegg til vakkert landskap finner du også bra uteliv og mye spennende historie her. De fleste turistene bor nord på øya, i nærheten av byen med samme navn, Rhodos. Resten av øya er mer eller mindre uberørt, og det ligger mange små billedskjønne landsbyer og deilige strender spredt rundt omkring. Vi anbefaler at du finner et sted å bo på slike steder.

Kreta

Hellas mest mangfoldige øy med flotte strender, små landsbygder og antikk historie og kultur. Kreta er også velsignet med naturlig luftkondisjon, som kommer av den kjølige nordavinden - kalt Meltimi Winds. Vinden gjør at du selv på svært hete dager føler deg langt friskere enn på de fleste andre øyene.

Kos

Kos er en sjarmerende liten øy perfekt for sol, bading i havet og koselige sykkelturer. Her finner du både vakre strender og interessante arkeologiske ruiner og utgravninger. Kos er en av Hellasÿ mest populære feriedestinasjoner og kan by på både pulserende uteliv og en rekke kule aktiviteter.

Samos

Hellasÿ grønneste øy med masse sjarme og mangfoldig natur. Du kan velge blant hele 240 strender av ulik størrelse, så du finner uten tvil din helt egne favoritt!

Reise rundt i Hellas

Den beste måten å farte rundt i Hellas på er med moped, eventuelt bil - men da får du ikke den samme frihetsfølelsen. Norsk førerkort fungerer fint, men vær imidlertid obs på at veistandarden på langt nær er den samme som hjemme, og at for grekere er trafikkregler mer eller mindre valgfritt å følgeÿ! Med ferge kommer du til stort sett hver eneste greske øy, og dette er en populær måte å farte rundt blant øyene på.

Mat

Hellas er viden kjent for sin helt egne versjon av mediterransk matlaging. Ettersom mesteparten av landet ligger ved sjøen er utvalget av ulike fiskeretter og sjømat bredt. Moussaka er en ovnsrett bestående av potet og aubergine, mens Souvlaki er Hellas svar på kebab og smaker helt herlig! Meze er en blanding av ulike småretter, og passer perfekt for de som vil smake på litt av alt. Til Meze skal det drikkes retsina, en tradisjonell gresk vin med en karakteristisk smak av gran. Noe annet du må teste ut er nasjonaldrikken Ouzo, et slags brennevin med smak av anis.

Historiske og kulturelle severdigheter

Atens museer - det meste av Hellas' rike historiske arv er vel bevart og kan i dag sees på utstillinger på det nasjonale arkeologiske museum i Aten. Halvøyen Peloponnes - her kan du finne en rekke historiske områder som Korinth og Mystras, og ved å følge byenes trapper og trange smug kommer du til gamle, flotte kirker. Panteon - ved Akropolis ligger dette templet som ble bygget som et monument til gudinnen Athene, og som uten tvil er landets mest velkjente landemerke. Husk kamera! Dionysos teater - dette antikke teateret ligger også ved Akropolis og var scene for de første klassiske greske tragedier (en slags kunstnerisk fremførelse). Ruinene blir i dag brukt til flere ulike arrangementer. Strendene i Kassandra og Sithonia - de beste strendene i nordlige Hellas, men grunnet sin popularitet du får de dessverre ikke for deg selvÿ Palasset ved Knossos- et imponerende palass i utkanten av Kretas største by Iraklio. Palasset ble reist på begynnelsen av 1900-tallet og regnes som en av Hellasÿ mest interessante steder.

Klima

Fjellkjeden som deler landet i to er hovedårsaken til Hellas hurtige værskifte. Hellas er kjent for milde, fuktige vintre og varme, tørre somre. Vi anbefaler at du unngår å reise til spesielt sørlige Hellas i juli - med mindre du foretrekker å tilbringe ferien i skyggen, det er nemlig årets heteste måned!

Er dere mange som skal reise på tur sammen?

Er dere en gruppe på 9 personer eller flere som skal reise på tur til Hellas sammen? Da kan dere ta kontakt med vår gruppeavdeling som kan hjelpe dere med grupperabatter og bestilling av alt fra flybilletter til opplevelser og overnatting.

Kontakt