Mexico City

Mexico City - En av verdens største byer med over 20 millioner innbyggere
 

Reiser til Mexico City - Overraskende moro!

Opplev Mexico Citys skjulte hemmeligheter! Nyt folkemassene som slapper av i Chapultepec Park og lær mer om byens omfattende historie. Hos KILROY finner du billige reiser til Mexico City!

Du vil neppe kjede deg her i en av verdens største byer! Med mer enn 20 millioner innbyggere er Mexico City innehaver av mange kirker, katedraler og musèer. Du finner massevis av historiske severdigheter (Aztec) i tillegg til at byen er hjem til den siste modellen av Volkswagen Beatle - noe som forklarer insektinvasjonen i gatene. I den enorme Chapultepec Park kan du slappe av og bare nyte livet i dagesvis. Dersom du planlegger å utforske byen til fots bør du ta i betraktning at forurenset luft og den høye beliggenheten (2240 m.o.h.) gjør at du lettere blir sliten.

Til fots

Gå til området Zòcalo og avlegg Templo Mayor et besøk. Det kan være noe turistifsert, men er verdt å få med likevel. Bedre bevart og enda mer imponerende er National Palace og Spanish Cathedral.

Kunstinteresserte bør ta turen innom områdene Coyoàcan eller San Àngel - her er det mye vakkert å beskue. Er du heldig får du med deg en liveopptreden med dansende mennesker på Plaza del Danson. Unge som gamle rister løs med sine vakre kostymer. Ikke vær sjenert - ta på deg ditt fineste antrekk og dans til rytmene blandt de lokale!

Desverre er Mexico City en noe kriminalisert storby, så vis ekstra forsiktighet når du ferdes her. Unngår du imidlertid de beryktede nabolagene føler du deg nok likevel ganske trygg. Livet ditt står faktisk mer i fare dersom du kaster deg ut i trafikken. Mexicanere viser null respekt for trafikkregler, så vær godt forberedt og sørg for at bilhornet ditt virker!

Chapultepec Park

Dette er verdens største bypark, hvor de lokale samler seg daglig og nyter livet. I tillegg er dette et område hvor du kan bli bedre kjent med Mexicos historie - faktisk helt tilbake til det 3. århundret! Her finnes 7 muséer alene! Chapultepec Park er byens tidligere slott, og et område du lett kan svinne hen til i dagesvis.

Antikk kultur

Både i og utenfor byen finner du massevis av fascinerende severdigheter fra forskjellige antikke kulturer, de fleste av dem fredet. Bare en times fottur fra sentrum ligger pyramidene Teotihuacan. Mens du rusler mellom de hellige ruinene får du virkelig føle fortidens ofringer og guddyrkelser på kroppen!

Sport

Byen huser et par fotballag som er med i den nasjonale ligaen. Å få med seg en rivaliserende kamp mellom f.eks Club Amèricana og Atlante er en helt spesiell opplevelse - selv for de som ikke liker fotball i utgangspunktet! Atmosfæren på Estadio Azteca - med over 110.000 seter - er nærmest overhvelmende!

Utenfor byen

Dersom du går lei av forurensning og heftig trafikk finnes det heldigvis roligere områder utenfor selve sentrum. Landsbyen Valle de Bravo er en aldri så liten oase der den ligger vakkert til på en bakketopp rett ved en stor innsjø. Brosteinsgatene og de omfattende furuskogene gjør dette til et sted du fint kan tilbringe både dager og uker. For litt mer historie kan du ta turen til Querètaro eller San Miguel de Allende - hvor kultur står høyest i fokus.

Kontakt