Washington D.C.

Arlington Cemetary i Washington
 

Reiser til Washington D.C. - Presidentbyen!

Washington D.C. er langt mer enn bare Det Hvite Hus og historiske monumenter. USAs hovedstad huser også noen av nasjonens aller beste museer, og du finner de langs hele skalaen - fra amerikansk historie til vitenskap. Og en godnyhet til backpackere på stramt budsjett: de har fri entré!

Washington imponerer med alle sine monumenter, og et av de aller viktigste å få med seg er Lincoln Memorial der Abraham Lincoln titter ned fra stolen sin bak de 35 meter høye marmorsøylene. Et annet viktig must er det høye Washington Monument i nærheten av Det Hvite Hus. Dette pekende monumentet er omkranset av en masse amerikanske flagg og gjør et utmerket utgangspunkt for ferieportrettet! Gå heller ikke glipp av spaserturen fra Lincoln Monument og hele veien ned til Capitol Hill - det absolutte knutepunkt for verdensmakten, i følge mange tilskuere.

Krigføring og presidenter

På tross av landets relativt korte historie har amerikanerne kjempet i flere store kriger over hele verden, og Washington huser alle de imponerende monumentene fra ulike slagkamper og falne soldater. Det mest kjente krigsminnet er den svarte muren der 58.000 soldaters navn er innrisset, kjent som Vietnam-minnet. I dag kan etterfølgere og familie av soldatene komme hit for å vise sin respekt, plante blomster eller kopiere innskripten med blyant fra muren til papir.

En annen interessant severdighet er Arlington Military Cemetery ved elven Potomac River nærme Pentagon. Her, sammen med tusenvis av soldater som ble drept under krigføring for USA, hviler tidligere president John F. Kennedy. Selv i dag er det ikke uvanlig å få øye på begravelser ettersom mange av USAs soldater blir drept i krig rundt om i verden, spesielt i Irak og Afghanistan.

Politikk i Washington

Det er ingen hemmelighet at USAs hovedstad er det absolutte sentrum for amerikansk politikk og historie, og er du en backpacker med særskilt interesse innenfor dette området, ja da har du virkelig havnet på rette sted! Søker du koselig bysjarme og en avslappende atmosfære med småbutikker bør du heller dra til New York eller Boston. Hver by har sine egne særpreg, og Washington skiller seg helt klart ut fra andre byer. Media spiller en enorm rolle i Washington hvilket har dominert byen gjennom årtier. Dersom du vil få et glimt av presidenten må du stå opp tidlig - veldig tidlig. Det samme gjelder om du vil få en rundtur i Det Hvite Hus, her er køene lange!

Sentral beliggenhet

Washington D.C. ligger bare et par timers kjøring fra New York, hvilket gir reisende mulighet til å velge mellom flere store flyplasser for avreise og ankomst, samt for å hente/levere leiebil om du planlegger road trip. Washington ligger i tillegg nærme Baltimore, og offentlig transport med buss, tog og fly fungerer utmerket. Overnatting er ingen problem, og man finner både rimelige hostels i sentrum og mer middels prisete hoteller i utkanten. Du kan spare mye på å reise til Washington utenfor høysesong (sommer) og når det er politiske happenings. Ankommer du med bil er det en god ide å sjekke ut campingplassene utenfor byen (2-3 mil unna), der du kommer unna med rundt 10 dollar per natt for teltplass. Har du ikke egen bil er det godt å vite at det offentlige transportnettverket fungerer greit og du kommer deg enkelt rundt i sentrum til fots. Har du sans for utendørsaktiviteter og natur bør du kaste deg på landeveien til den indre delen av Potomac River, og derfra fortsette dine eventyr i USA!

Kontakt