Manaus

Teatro Amazonas Plaza, Manaus
 

Reiser til Manaus - Regnskogen!

Manaus er den ideelle byen for å starte dine eventyr til Brasils frodige regnskog. Herfra kan du arrangere flere dager lange båtekskursjoner og regnskogturer hvor sjansene er store for å få øye på spennende dyr som krokodiller eller elvedelfiner...! Hos KILROY finner du billige reiser til Manaus!

Årsaken til at man besøker Manaus er det vidunderlige dyre- og plantelivet man finner i regnskogen som omkranser byen. Vi anbefaler gjerne at du i tillegg setter av et par dager til å utforske Manaus' gater gjennom et par fargerike cocktails og litt velsmakende mat for å forberede den store regnskogekskursjonen din!

Teatro Amazonas

Sørg for at du overnatter i nærheten av det flotte operahuset Teatro Amazonas, det er rundt her du finner mesteparten av utelivet. Overnattingsstedene er ikke av ypperste klasse, men livet i gatene og den herlige atmosfæren veier opp for dette. Få med deg et teatershow og nyt det lokale utelivet over en paraplydrink på en av barene i nærheten. Ønsker du å spise eller drikke langs elven kan du dra til Ponta Negra rett utenfor sentrum.

Rundt Manaus

For å få en smaksprøve på hva som venter deg av jungeleventyr kan du ta en dagstur til regnskogen utenfor Bosque da Ciência, hvor det er enkelt å få et glimt av dyrelivet. På veien dit kommer du forbi Museu de Ciências Naturais da Amazônia hvor vi anbefaler at du tar en stopp. Her kan du gjøre deg kjent med de ulike dyreartene (hvorav mange du sannsynligvis aldri har hørt om), slik at du allerede vet hva du skal se etter når du setter kurs mot den virkelige regnskogen. Ettersom dyrene er døde får du naturlig nok enkelt øye på de. Sett også av en dag til å besøke Encontro das Àguas hvor du kan se hvor de svært ulike elvene Rio Negro og Rio Solimõnes møtes. Før de sammen danner den velkjente Amazonaselven kan du se flere kilometere med separate elvestrømmer.  

Eventyr i Amazonas

Årsaken til at du reiser hele veien til Manaus er selvfølgelig for å oppleve den virkelige regnskogen - hvilket nå ligger rett foran nesen din! Tenk deg ut på forhånd hva du vil oppleve slik at du kan få assistanse fra reisebyråene til å sette sammen turen din, men husk å sammenligne flere dersom du bruker de lokale - prisene kan variere voldsomt. For den aktive backpacker er valgmulighetene mange, bl.a. pirajafiske, fotturer i regnskogen og kanopadling på elvene (mellom mars og juli). Er du av den litt mer rolige typen bør du velge krokodillejakt eller muligheten til å besøke lokale hjem. For den virkelig eventyrlystne er camping et must, hvor du virkelig får både smake, lukte og høre lydene av regnskogen! Husk å ta med gode sko, langermede gensere, langbukse og litervis med insektsmiddel dersom du vil overleve Amazonas.

Kontakt