Pantanal

Flodsvin er verdens største gnager og finnes i Pantanal
 

Reiser til Pantanal - safari i Brasil!

Pantanal ligger i den sørvestlige delen av Brasil, og her får du de beste sjansene til å oppleve Sør-Amerikas fantastiske dyreliv. I dette våtmarksområdet lever det blant annet papegøyer, kaimaner, jaguarer, pumaer, apekatter, anakonda og mye, mye mer - og er du heldig får du se flere av dyreartene! Hos KILROY finner du billige reiser til Pantanal!

Mange reiser til Brasil uten å vite noe som helst om Pantanal, noe vi mener er å begå en stor feil ettersom dette området i provinsen Mato Grosso sørvest i landet byr på et fantastisk landskap bestående av sumper og elver samtidig som du kan speide etter mange av de samme villdyrene som lever i Amazonas-jungelen. I Pantanal er landskapet imidlertid langt mer åpent og oversiktlig enn i Amazonas, noe som betyr at det er enklere å få øye på dyrene. Med andre ord, Pantanal er definitivt et førstevalg på din reise til Brasil dersom du er opptatt av dyreliv, og det beste stedet i hele Sør-Amerika for safari.

Pantanals dyreliv

Reiser til Pantanal - Backpacking i Pantanal med KILROY

Pantanals økosystem antas å være hjemmet til over 1000 fuglearter, 400 fiskearter, 300 pattedyrarter, 480 reptiler og over 9000 forskjellige underarter virvelløse dyr!  Ja, Pantanal er uten tvil eksotisk og spennende, og perfekt som et alternativ til Amazonas-jungelen. Hva med å vandre rundt i gjørmevann mens du jakter på gigantiske anakondaer som blir opp til 8-10 meter? Eller hva med en tur over sumpene i nattens mørke mens du under åpen stjernehimmel leter etter kaimaner og jaguarer? Natten tilbringes midt i villmarken, kun tildekket av et myggnett. Dersom du synes dette høres ut som et fristende eventyr for deg, da er Pantanal midt i blinken!

Cowboy-liv på brasiliansk

Noe av det vi anbefaler mens du er i Pantanal er at du ordner deg et opphold på en typisk sør-amerikansk kvegfarm, en såkalt fazenda. Slik får du en autentisk opplevelse og en ekte følelse av dette ville og spennende området. Et opphold på en fazenda gir deg et innblikk i dagliglivet og en forståelse av den unike atmosfæren som finnes her. Det er akkurat som ville vesten, bare med en sør-amerikansk vri. Det beste av alt er jo da at du kan bo på en av disse kvegfarmene samtidig som du oppdager Pantanal. Det er varmt, det er klamt, det er skitten, det er en million mygg og du blir garantert svett - det er med andre ord: et EKTE eventyr!

Reisen til Panatal

Det finnes tre innreiseveier til Pantanal: Campo Grande i sør, Cuiabà i nord og Corumbà i vest. Vi foretrekker de første to, ettersom du da vil reise gjennom enten det lille paradiset Bonito (fra Campo Grande) eller fjellkjeden Chapada dos Guimarães (fra Ciuabà). Bonito får våre varmeste anbefalinger, da denne lille byen kan by deg på elver og naturbasseng med høyt kalsiuminnhold hvilket gjør de krystallklare og vakre. Dermed kan du snorkle med fantastisk sikt under vann, blant tropefisker i alle regnbuens farger, akkurat som om du skulle vært i et saltvannsakvarium eller i havet. Bonito er en sjarmerende, svært typisk og avslappet søramerikansk by, selv om den til tider kan oppleves svært turistifisert.

Velkommen til paradis!

Spesielt den nordlige delen av Pantanal består av et plante- og dyreliv likt det du finner i selve Amazonas, og det er også her du finner rimeligst overnatting i området. Å reise rundt i Pantanal kan gjøres på ulike måter. Èn mulighet er å utforske området via hovedveien som strekker seg rakt gjennom Pantanal, den såkalte Transpantaneira - enten som en road trip på egenhånd eller ved å delta på en organisert reise. Eller du kan farte rundt i båt på de mange sumpene og elvene, hvor du også får bedre sjanser til å komme tett på dyrelivet. Uansett om du velger det ene eller det andre, så er det en god idé å bestille en tur på forhånd, slik er du sikret å få mest igjen for pengene dine!

Kontakt