Rio de Janeiro

Christ the Redeemer er for mange selve symbolet på Rio de Janeiro
 

Reiser til Rio de Janeiro - Den vidunderlige byen!

Brasils by nummer én, og første stopp på reisen for mange backpackere. Rio de Janeiro er akkurat så spektakulær og enestående som ryktene tilsier. Det er ikke uten grunn at byen har fått tilnavnet Cidade Maravilhosa - den vindunderlige byen. Hos KILROY finner du billige reiser til Rio de Janeiro!

Rio er en storby stappet med underholdning, avslapning, actionfylte eventyr, solfylte og gylne sandstrender, shopping, lidenskap, livsglade og varme mennesker samt for ikke å glemme den perfekte blandingen av storby og strandliv! Videre kan vi nevne den spektakulære utsikten som kan oppleves fra flere av toppene som omringer byen - en utsikt så nydelig at du nesten ikke kan tro det er sant. Det er noe helt spesielt og veldig virkelig med Rio de Janeiro: byen er en tilstand.

brazil-rio-beach-boulevard

En ekstrem storby

Motsigelsene er tydelige her i Rio. På samme måte som frodige fjell skjærer seg ned i havet både i og utenfor Rio, lever ulike folkeklasser side om side i denne pulserende gigantbyen. Du får ofte øye på svære og lukseriøse eiendommer som nærmeste nabo til de mange favelas som klynger seg til bakkeskråningene. Favelas er navnet på slumområdene, hvor det hersker mange rykter og fordommer om Rios fattige og kriminelle. Reisende frarådes sterkt å dra inn i en favela på egenhånd! Meld deg heller på en arrangert tur med lokale guider. Slik får du en smak av det fascinerende og spennende livet i disse bydelene og samfunnene - hvilke er minst like mye Rio som gylne sandstrender og brede boulevarder.Det er stor kontrast mellom rik og fattig i storbyen Rio

Lev som en Carioca

Det tar ikke mange dager før byen kommer under huden på deg. Du begynner å leve som en carioca, tilnavnet på lokalbefolkningen. Du går inn i en komfortabel og bekymringsfri tilstand av eufori over de små og herlige gleder livet har å by på. Med andre ord vil du raskt bli glad i billedvakre bukter og strender, de frodige fjelltoppene som omkranser byen, en kopp nykvernet kaffe eller en frisk carpirinha på en rolig strandkafé, byens vakre mennesker (de er virkelig vakre her!), fotballkampene på Ipanema eller Copacabana som aldri tar slutt, de konstante lydene av en eksotisk metropols sjarmerende trafikkaos og spaserturer på de milelange promenadene fylt med vibrerende folkeliv. Dette og MYE mer er Rio, en av verdens mest mangfoldige og kontrastfylte storbyer!Surfing Copacabana Rio De Janeiro Brazil

Livet er en fest

Når det kommer til fester er Rio igjen ekstrem og i en klasse for seg selv. Det verdensberømte karnevalet trenger nok ingen videre introduksjon, men også nyttårsaften er absolutt å anbefale dersom du er på jakt etter vill festing slik bare Brasil kan - da tar det helt av på Copacabana Beach og den fylles til randen av dansende cariocas. Det er virkelig en enestående opplevelse når både denne fantastiske atmosfæren og de fargerike rakettene eksploderer over havet ved midnatt! Du blir klemt og kysset på av jublende og vennlige brasilianere, du danser i sanden til solen står opp og du vil fra dette øyeblikk av tenke at nyttårsaften hjemme aldri igjen blir det samme!Rio Carnival Sambadome BlueOver Rio ligger det alltid en festfylt og livlig atmosfære, samba og bossanova-musikk siver ut fra strandbarer og gjennom gatene og spesielt på byens store fotballstadier vil du hver eneste helg oppleve en unik stemning når en av de fire lokale fotballagene spiller kamp. Blant tilskuerne er det alltid fest!

Utsiktspunkter i Rio

Utsiktene i Rio er helt fantastiske uansett hvilken vei man ser, her skimter man såvidt Kristusfiguren mellom fjellene Strender, taubanen, Sukkertoppen og en uforglemmelig utsikt.

rio-de-janeiro-cityscape

På toppen av Pao de Azucar, eller Sukkertoppen, er utsiktene over både land og sjø er fantastiske. Du kommer deg opp med (en bratt!) taubane hvilket kan være en aldri så liten gysende opplevelse. Et annet must på listen er Rios berømte Christ The Redeemer på toppen av fjellet Corcovado, hvor utsiktene igjen er enestående.

 

Kontakt