Dar es Salaam

Reiser til Dar es Salaam - KILROY
 

Reiser til Dar es Salaam - Backpacking i Afrika

Dar es Salaam er et perfekt stopp på reisen dersom du skal på spennende safari eller ut til eksotiske Zanzibar. Kast deg ut i Tanzaniansk natteliv, prøv alle de ulike matsortene og tilbring en formiddag på travle markeder hvor du kan boltre deg blant afrikansk mote og vakkert håndverk. Dykking, fiske og total avslapning på herlige strender står selvsagt også på menyen! Hos KILROY finner du billige reiser til Dar es Salaam!

Dar es Salaam, eller bare Dar, er den rikeste og største byen i Tanzania. Det som en gang var en liten fiskelandsby er i dag en stor base for økonomi og politikk. Storbyen er i tillegg en delstat med tre distrikter: Kinondoni, Illala og Temeke. Dar har 2,5 millioner innbyggere og et image som en sjarmerende, men travel by full av markeder, historiske bygninger, kaffebarer og livlige uteplasser - hvor på sistnevnte du finner musikk som strekker seg fra ville, kongolesiske rytmer til sukkersøte kjærlighetssanger.

Reiser til Dar Es Salaam

Dar har en nydelig kyst ut mot det indiske hav. Ved å spasere rundt i byen oppdager du at her er en eksotisk blanding av afrikansk, arabisk og sørøst-asiatisk innflytelse. Tanzanianerne er kjent for deres gjestfri vesen, og kan du et par fraser på kiswahili får du garantert mange smilende venner! Mange turister stopper i Dar es Salaam på vei til Zanzibar og safari, og mens du er her bør du få med deg de flotte øyene Bagamoyo, Bongoyo og Mbudja. I Dar kan du også oppleve vannsport som dypvannsfiske, snorkling og dykking etter f. eks hai.

Opplevelser i Dar es Salaam

På Coco Beach kan du, spesielt i helgene, se hvordan de lokale kobler av fra hverdagens stress mens de sipper billige drinker. Andre steder perfekt for strandløver er Kigamboni og Kipepeo som du kan nå med ferge og taxi. Amani og Raskutani Beach er også populære men ligger litt lengre unna. Mange av strendene eies av de store hotellene som krever et lite inngangsgebyr. Tradisjonell dans kan du få med deg på kultursenteret Mwalimu Julius K Nyerere, og er du jakt etter autentisk afrikansk mote så bør du stikke innom det kaotiske markedet Kariakoo. Flottere shopping kan du få unnagjort på kjøpesenteret Mlimani City. På Zanaki Street finner du byens beste indiske mat i tillegg til andre gode spisesteder. I Dar kan vi garantere deg kulinariske opplevelser! Prøv lokale ølsorter med eksotiske navn som Kilimanjaro, Safari og Serengeti.

Reiser til Dar es Salaam - KILROY

Frivillig arbeid i Tanzania

Mange humanitære ikke-statlige organisasjoner har kontorer her i Dar es Salaam, så dersom du er interessert i frivillig arbeid har du gode sjanser for det her. Som alltid er det lurt å skaffe seg litt informasjon rundt dette på forhånd.

Transport i Dar es Salaam

Offentlig transport består av minibussene som lokalt kalles daladala. Hvilken rute bussen har finner du på skilter plassert foran på kjøretøyet, og du kan hoppe av og på hvor som helst, du må bare rope ut shoo-sha til sjåføren…! Alle busser merket "posta" tar deg inn til sentrum. Hovedstasjonen for buss heter Ubungo, og dette er hvor nesten alle busser har avreise fra. Det er alltid tryggere å reise om dagen enn om natten, selv om Dar har et rykte på seg for å være tryggere enn andre storbyer i landet. Når du velger hvilket busselskap du vil reise med bør du unngå de aller billigste, da disse kan være mindre trygg og bevege seg så langsomt at det går på nervene løs! Togavganger finner du på Tazara Station og Tanzanian Railways Corporation Station. Fra Dar kan du reise videre til Pemba, Zanzibar og Mtwara med både ordinære båter og hurtigferge. Sjekk rutetidene på forhånd ettersom ikke alle rutene opereres daglig.

Når er det best å reise til Dar es Salaam?

Dar es Salaam har varmt og fuktig klima året rundt. Fra mars til mai regner det mer enn ellers, spesielt i april som er monsuntid. Den beste tiden på året å reise hit er mellom juni og september når temperaturene er noe lavere og det regner mindre.

KILROYs reisetips for Dar es Salaam

Ikke undervurder lommetyvenes ferdigheter når du befinner deg på busstasjoner, tog, daladala'er og markeder!

Kontakt