Tanzania

Reis til Tanzania og dra på safari!
 

Reiser til Tanzania - der savannen begynner!

Tanzania er et slående vakkert land som har alle ingrediensene som er nødvendig for å skape drømmeferien: safari, fjellklatring, strandliv og action i storbyene. Start turen i Dar es Salaam før du setter kursen mot to av Afrikas største attraksjoner; Serengeti og Kilimanjaro. Hos KILROY finner du billige reiser til Tanzania!

Dar es Salaam

Dar es Salaam er Tanzanias viktigste by og et naturlig startsted for reisen. Herfra kan du enkelt reise innover i landet, eller ta fergen ut til øyparadiset Zanzibar. Sørg likevel for å sette av et par dager til å utforske Dar es Salaam før du reiser videre. Byen er preget av en fascinerende blanding av afrikansk, arabisk og indisk kultur. Selve navnet Dar es Salaam er arabisk og kan oversettes til noe sånt som: "den rolige havnen". Det er dog en beskrivelse som ikke passer spesielt godt lenger. Det moderne Dar es Salaam er hektisk og bråkete, men vil gi deg et godt glimt av det afrikanske storbylivet.

Når du er i Dar bør du ta turen innom det enorme markedet Karialoo - Tanzanias største! Det er fylt opp med eksotiske produkter, krydder og merkelige matretter. Her kan du teste pruteegenskapene og gjøre noen skikkelig kupp! På kvelden kan du la svetten sile og kroppen svinge til dansbar østafrikansk musikk i en av Dar es Salaams nattklubber. Har du litt ekstra tid kan du ta turen innom en av de mange små landsbygdene og deres fine sandstrender som ligger rett utenfor byen.

Fotturer til Kilimanjaro - Afrikas tak!

I den nordlige delen av Tanzania finner du det mange regner for å være selve essensen av Afrika: Fantastisk natur, rikt dyreliv og Afrikas største fjell - Kilimanjaro. Med sine 5895 moh. byr Kilimanjaro på fantastisk fjellklatring med enestående utsikt underveis. Synet av soloppgangen som stiger opp over horisonten etter en lang natt med trekking mot toppen, er nok til å få selv den mest hardføre fjellklatrer til å felle en tåre. Plutselig er all svette, tårer og gnagsår fullstendig glemt!

Det finnes flere ulike ruter opp til toppen og du kan selv velge den ruten som passer best til ditt tidsskjema og din fysiske form. Du kan også velge om du ønsker å overnatte i komfortable hytter eller om du heller vil campe i telt. Etter å ha besteget Kilimanjaro velger mange å reise videre på safari i Serengeti eller til Zanzibar for litt velfortjent avslapning. Eventuelt kan du velge å bli værende i området for å delta på frivillig arbeid

Safari i Tanzania

Reiser til Tanzania med KILROY

Å dra på safari er et must når du er i Tanzania. Selve ordet safari betyr "å reise" på swahili, noe som er en god beskrivelse, ettersom du reiser over lange distanser for å få et tett møte med Afrikas unike dyrearter i deres naturlige element.

Serengeti er den mest kjente av alle nasjonalparkene i Tanzania. Her kan du oppleve alle de kjente dyrene som sebra, bøfler, elefanter, hyener, antiloper, løver, nesehorn, apekatter og tusenvis av ulike fuglearter. Er du riktig heldig får du kanskje til og med et glimt av en leopard eller en løve på jakt!

Arusha National Park er et godt alternativ til populære Serengeti, ettersom det er betydelig færre turister her. Arusha National Park er 137 kvm stor og ligger mellom Kilimanjaro og Mt. Meru. Her kan du oppleve et enormt mangfold av dyr og planter - takket være den store variasjonen i landskap som inkluderer både sumpområder, savanner og dype skoger. Parkens høydepunkter inkluderer det berømte Ngurdoto krateret, Momela-innsjøene og Mt. Meru. 

Reiser til Tanzania - KILROY

Et annet alternativ for safari er Lake Manyara National Park hvor det finnes horder av flodhester og flamingoer. Lake Manyara er også kjent for løver som klatrer i trær! Disse løvene tilbringer mesteparten av sine late dager liggende på en gren i Acacia-trærne. Dette er også settingen der de fleste av Hemingways historier om dyrejakt finner sted. Du kan velge om du vil overnatte i telt eller i mer komfortable hytter/hoteller, hvor du kan tilbringe kvelden med å reflektere over dagens hendelser mens du ser solen gli ned over Baobab-trærne.

Sjimpanser og villmarksliv i Vest-Tanzania

Backpacking i Tanzania - KILROY

Det mest kjente stedet i det vestlige Tanzania er nasjonalparken Gombe, der du kan se sjimpanser i sitt naturlige element. Parken ligger nærme grensen til Burundi på bredden av Tanganyikasjøen, og den eneste måten å komme hit på er med båt. Her befinner du deg virkelig midt i den afrikanske villmarken!

Et tett møte med sjimpanser er en helt spesiell opplevelse, og med tanke på at mennesker deler 98% av genene våre med disse dyrene er det faktisk øynene til dine fjerne slektninger du ser inn i! I tillegg til de populære sjimpansene kan du også oppleve bavianer og andre typer apekatter. Parken huser dessuten mer enn 200 ulike fuglearter, så her er du aldri alene! Det er verdt å notere seg at dette på ingen måte er en zoologisk hage der du er garantert å få se sjimpanser, men er du heldig får du altså oppleve disse fantastiske dyrene i deres naturlige omgivelser. I Gombe kan du overnatte enten på hytter, i telt ved innsjøen eller på permanente campingplasser.

Backpacking i Tanzania - KILROY

Mot enden av Tanganyikasjøen, nærmere grensen til Zambia, kan du oppleve de imponerende fossefallene Kalambo. Vannfallet er på nesten 235 høydemeter og er det nest største i Afrika. Et besøk til Kalambo kan også kombineres med en tur til Katavi National Park. Denne parken er relativt uoppdaget, så ofte kan du være heldig å få hele den 4000 kvm store parken helt for deg selv! Her er sjansene gode for å få et glimt av dyrelivet, ettersom parken har den høyeste tettheten av flodhester og krokodiller i hele Tanzania!

Kontakt