Serengeti

Reiser til Serengeti med KILROY
 

Reiser til Serengeti - unik dyreverden!

Safari gjennom Serengeti er en av de mest verdifulle naturopplevelsene du kan få her i verden. For dyreentusiaster er dette Øst-Afrikas absolutt heteste sted. Hos KILROY finner du store opplevelser og billige reiser til Serengeti!

safari gjennom denne intense parken kan du nyte synet av tusenvis av dyr som beiter rolig i tette flokker, føle adrenalinet stige i det enorme elefanter plutselig tramper forbi bilvinduet og la spenningen treffe deg når blodtørstige løver kaster seg over en utmattet sebra. En flerdagerstur som dekker Serengetis unike sletteområder er en opplevelse du garantert ikke glemmer med det første!

Safari i Serengeti

Se for deg følgende: du vekkes en grytidlig morgen til lyden av et kvitrende fuglekaos rundt teltet ditt, og når du kryper ut ser du solen så vidt stige opp. Du rusler langs leirbålet som iherdig jobber med å holde liv i de siste glørne, mot utkanten av campingområdet, og beskuer slettene hvor et par dusin antiloper beiter i den friske morgensolen. Plutselig får du vage erindringer om drømmen du hadde natten før om ville hyener og ertelystne apekatter som forstyrret nattesøvnen din med sin desperate jakt etter mat. Eller var det kanskje ikke en drøm…?   Det høres nesten for godt ut til å være sant - men er et svært sannsynlig eksempel på hva som venter deg under et opphold på Serengetis savanner. Sørg for at safarien blir arrangert skikkelig og tilbring nettene i telt eller hytter/hoteller langs parkens ytre grenseområder.   

Når er det best å reise på safari til Serengeti?

Reiser til Serengeti - KILROY

Det mest imponerende synet du kan oppleve i Serengeti er gnuenes utvandring, når de under regntiden trekker fra Serengeti i Tanzania til de friske gresslettene i Kenyas Masai Mara. For å komme dit må de krysse elven Mara - en ofte dødelig affære ettersom området er omringet av sulte rovdyr. Se for deg 500.000 gnuer krysse elven så raskt de kan mens store Mara-krokodiller, løver og leoparder lusker rundt og venter på at dagens kjøttmåltid skal havne på tallerken!

Denne enestående hendelsen fra dyreverdenen skjer når dyrene har fortært alt gress på den ene siden av elven og starter migreringen nordover i januar. Masai Mara i Kenya nås rundt juli/august, og ferden tilbake til Tanzania påbegynnes i oktober. Nå skjønner du viktigheten av nøye planlegging slik at du er på rett sted til rett tid og får maksimalt ut av din safari! Tro oss, Serengetis frodige sletter er absolutt vakre i seg selv, men når 2.5 millioner dyr beveger seg over dem tilføyer det ekstreme og spennende opplevelser du garantert ikke vil gå glipp av!

Eksklusiv safari i Serengeti

Eksklusiv safari i Serengeti

Dersom du har råd og mulighet bør du benytte sjansen til å se det hele fra luften! Du kan fly inn i parken med propellfly fra flere ulike steder, men den aller beste moroa får du ved å velge luftballong. Opplevelsen med å beskue Serengetis nydelige savanner og rike dyreliv fra luften er absolutt helt unik!

Et annet alternativ som definitivt forbedrer dine safariopplevelser er å booke hytter/innlosjering rett ved et vannhull der dyrene samles for å drikke. Når du returnerer etter en full dag med opplevelser, kan du slenge deg i en hengekøye og nyte middagen mens du beskuer dyrene som rolig samles rundt vannhullet utover kvelden. Hvor kult er ikke det?? Og enda har vi ikke fortalt den aller beste delen: når du våkner og kryper ut av teltet møtes du av mengder med dyr som starter dagen samtidig med deg. Synet av sjiraffer som kneler foran vannhullet og dypper nesen nedi for en forfriskning er uforglemmelig...

Kontakt