Kilimanjaro

Camp på vei opp Kilimanjaro
 

Reiser til Kilimanjaro - Trekking på Afrikas høyeste fjell

Er du av den eventyrlystne typen som elsker utfordringer? Dersom du setter kurs mot østlige Afrika må du sørge for at du ikke går glipp av en klatretur på Kilimanjaro. All svette og tårer du må igjennom på vei opp byttes ut med en ekstrem tilfredsstillelse idet du når toppen av Kili! Dette er en ubeskrivelig opplevelse som vanskelig kan sammenlignes med noe annet! Hos KILROY finner du store opplevelser og billige reiser til Kilimanjaro!

På Swahili kalles denne døde vulkanen "det glitrende fjell". På 5895 meters høyde kan du se at hele toppen er dekt av hvit snø. Trekking til Kilimanjaro kan vare fra 5 dager til 2 uker avhengig av hva du har tid, råd og lyst til. Det er du som avgjør lengden på turen, vanskelighetsgrad og hvilken rute du vil gå. Ha i bakhodet at dette ikke er noen lett søndagstur. Det kreves nøye planlegging og forberedelser for å gjennomføre den mest eventyrlige fotturen du noensinne vil oppleve!  

Kilimanjaro Nasjonalpark

Reiser til Kilimanjaro

På vei mot toppen går turen gjennom både åpne savanner og tropiske skoger hvor du overraskes av spennende og sjeldne dyrearter du aldri før har sett. På rundt 2000 meters høyde, rett over tregrensen, trer du inn i Kilimanjaro Nasjonalpark. Fra dette øyeblikk beveger du deg inn i et landskap du ikke trodde eksisterte. Ta deg god tid til å nyte omgivelsene og la de synke inn. Det er nok ikke vanskelig å si seg enig i at dette stedet fortjener sin plass på UNESCOs liste over verdensarv!   

Valg av rute til toppen av Kilimanjaro

Det er seks forskjellige ruter som normalt brukes til å bestige Kilimanjaro. Alle rutene har ulike vanskelighetsgrader og inneholder en rekke elementer som gjør valget enklere. Marangu-ruten, som også er den enkleste, har fått tilnavnet "Coca Cola-ruten" og kan gjennomføres på 5 dager. Et bra alternativ som er både vanskeligere og mindre nedtråkket er Machame Route. Av en eller annen grunn kalles dette "Whiskey-ruten". Offisielt tar denne ruten én dag mer, men tro oss - du vil neppe angre på å legge til enda en dag eller to. Slik blir du mer komfortabel med høyden og den anstrengende løypen. Er du av den mer avanserte typen bør du vurdere Lemosho Route, kanskje blir du en av de få heldige som får tatt fantastiske bilder på nesten 6000 meters høyde og ruslet rundt krateret på Uhuru Peak. Du kan lese mer om alle de forskjellige rutene her.

Høydesyke på Kilimanjaro

Når du planlegger turen din bør du være obs på risikoen for høydesyke. Oksygenmangel oppe i høyden kan føre til tung hodepine og svimmelhet, samt enkelte ganger kraftig oppkast. I slike tilfeller er den beste (og ofte den eneste) kuren å starte nedstigningen. Det er umulig å kontrollere utviklingen av høydesyke eller forhåndsdømme hvorvidt du blir et offer for den eller ikke. Det finnes imidlertid måter å minske sjansene for å bli syk. Det viktigste er å beregne tilstrekkelig med tid til akklimatisering, så ta vårt råd og forbered deg godt!  

Forberedelser til Kilimanjaro

Topptur til Kilimanjaro

For å forberede deg er det en god idé å gjøre unna en kortere fottur på Mt. Kenya eller Mt. Meru, begge synlige fra Uhuru Peak. Slik får du en sakte tilvenning til de enorme høydene. Videre blir du gjennom disse forberedelsene i tillegg belønnet med fantastiske utsikter over et vakkert landskap med majestetiske Kilimanjaro i det fjerne! Spør deg rundt for å få informasjon om korrekt utstyr for en slik ekskursjon, og glem ikke å ta med gode fjellsko samt en stabil helse. Det er ikke helt enkelt å bestige nesten 6000 høydemeter!  

Rundt Kilimanjaro: Amboseli

På den kenyanske siden av Kilimanjaro ligger Amboseli Nasjonalpark. Etter å ha besteget selve fjellet er det her du får knipset de fantastiske bildene av afrikanske dyreflokker med mektige Kilimanjaro i bakgrunnen - stedet du nettopp har lagt igjen så mange svettedråper og slitne tårer. Nyt en herlig fest etter fjellturen på et av nasjonalparkens campingsteder, å innta et bedre måltid mens du lar tankene fly mot dine ferske opplevelser fra toppen av Kilimanjaro, som du enda kan skimte i horisonten...  

Mer!

Fra toppen av Kili fikk du sannsynligvis et glimt av de enorme slettene av Kenya og Tanzania. Hvorfor vente?! Du er jo enda her! Sjekk ut Kenya og Tanzania for informasjon om de beste stedene å besøke og å dra på safari. Vi mener du med rette kan belønne deg med en avslappende strandferie eller en spennende safari!

Kontakt