Filippinene

Reiser til Filippinene med KILROY
 

Reiser til Filippinene - Fantastisk øyhopping!

På Filippinene kan du få alle dine backpackerdrømmer oppfylt. Reis på øyhopping mellom de tropiske øyene, dra på shopping, prøv dykking i det krystallklare vannet og la deg fascinere av de store, fargerike fiskene. Hos KILROY finner du billige reiser til Filippinene!

Dersom du allerede har reist i Thailand og andre mer tradisjonelle asiatiske destinasjoner er tiden definitivt inne for å sette kursen mot Filippinene. Denne vakre øynasjonen kommer garantert til å overraske deg!

Backpacking på Filippinene

Reis til Filippinene og dra på øyhopping!

Generelt sett er Filippinene en langt kulere backpackerdestinasjon enn det mange tror; maten er god, transportsystemet er velutviklet, menneskene er hjelpsomme og det finnes en rekke nydelige øyer som bare venter på deg. Filippinene har dessuten en interessant miks av kulturer og er mer vestlig enn hva man kanskje forventer. Men på tross av den vestlige påvirkningen og den økende turismen er Filippinene fortsatt et relativt billig land å reise i.

Advarsel til shopoholikere: det er fare for å miste kontrollen i dette landet - populært kalt himmelen blant shopoholikere - prisene på Filippinene er til og med lavere enn i Thailand!

De fleste backpackere starter sin reise i Manila ettersom det er enkelt å fly hit. Kast likevel ikke bort tiden din med å bli for lenge her, stikk isteden til vakre Cebu - en øy som er mindre og mye hyggeligere enn travle Manila. Her er det i tillegg enkelt å organisere transport videre til de andre øyene, så la øyhoppingen begynne! 

Trekking på Filippinene

Reiser til Filippinene - KILROY

Filippinene består av 7.107 enkeltstående øyer som kan by på de herligste strender. Mange av landets tropiske øyer er dessuten dekket av frodig regnskog og har et fjellrikt terreng med vulkaner og kratre - perfekt for trekking! Mount Apo Mindanao er med sine 2.954 høydemeter landets høyeste fjell og er vel verdt et besøk. Du kan også besøke aktive vulkaner som Mayo og Mount Pinatubo. Innsjøene som etterhvert har fylt opp kratrene her er så flotte at de kan ta pusten fra alle og enhver! En annen krater-innsjø verdt å få med er Lake Taal, som ligger i vulkanen med samme navn.

Snorkling og dykking på Filippinene

Reiser til Filippinene - Snorkelig på Filippinene - KILROY

Dykkere fra hele verden trekkes til Filippinene og det krystallklare havet som er kjent for å ha et av verdens rikeste marine liv og hundrevis av supre dykkesteder. Her finner du et godt utvalg av gode dykkesentre, men merk at prisen kan variere kraftig fra senter til senter. Det kan derfor være lurt å forhåndsbestille en dykkerpakke før du reiser, slik at du unngår å måtte betale blodpris når du kommer fram. Synes du dykking virker som det kan bli litt mye, er mange av dykkerstedene også velegnet for snorkling, så det er ingen grunn til å holde tilbake. Kast deg ut i det! 

Hvor er de beste dykkerstedene?

Reiser til Filippinene - Dykking på Filippinene - KILROY

På den vestlige siden av øya Cebu ligger Moalboal, kjent for sine mange fantastiske dykkesteder. Et av de beste dykkestedene ligger kun 10 minutter med båt fra stranden og passer i tillegg perfekt for snorkling! La kroppen flyte rolig gjennom vannet mens du betrakter hammerhai, skilpadder, rokker og fargerike fiskestimer.

Island of Comotes kan også by på fantastisk dykking. Øya er ikke spesielt velutviklet - noe som betyr mindre turister, færre bilister, og flere øde strender og dykkesteder som står igjen til deg. Perfekt! Sikten under vann er helt fantastisk og du kan se opp til 30 meter, så her er det bare å dykke under og la inntrykkene komme til deg. 

Et annet høydepunkt for dykkere på Filippinene er den fascinerende Sunken Cemetery, en én gang landfast gravlund som nå har sunket i havet. Kun ett ensomt gravkors står igjen over vannflaten, mens resten har sunket ned under vann. Dette er uten tvil en av verdens mest unike dykkeropplevelser!

Sunken Cemetery - Reiser til Filippinene - KILROY

Når er det beste å reise til Filippinene?

Generelt sett er klimaet på Filippinene varmt og fuktig. Den beste årstiden å reise på er mellom desember og april, når tyfonene er over, været er tørt og det enda ikke er blitt for varmt. Unngå likevel å reise hit i julen eller i påsken, da øyene er totalt oversvømmet av turister. Nyttårsaften på Filippinene er derimot helt fantastisk, med massevis av fester og et fyrverkeri som overgår dine villeste drømmer. Den fargerike religiøse festivalen Sinulog som arrangerer hvert år i Cebu er også verdt å få med seg. Den begynner i midten av januar, varer i 9 dager og byr på en fantastisk blanding av farger og lokale danser.

Vårt beste reisetips for Filippinene?

Reiser til Filippinene - Den fargerike festivalen Sinulog - KILROY

Ta båten fra Cebu Island til Bohol, der du kan beskue de 200 bakketoppene med det kledelige navnet Chocolate Hills - et sant naturvidunder. Her kan du også kose deg med et elvecruise langs elven Loboc mens du nyter en god lunsj. Kanskje er du heldig å får selskap av tarsier, et sjeldent, søtt og litt merkelig, Yoda-lignende dyr.

Når du først er på Filipinene, ikke gå glipp av de mange gode dykkeropplevelsene som finnes. Coron er perfekt for deg som ønsker å sjekke ut gamle skipsvrak.   

Sikkerhet

Filippinene opplever tyfoner flere ganger årlig, og ligger i tillegg på "The Pacific Ring of Fire" - noe som innebærer at de får en del jordskjelv. Følg derfor med på de lokale nyhetene og sjekk værmeldingen underveis på reisen.

Kontakt