Boracay

Nyt livet på en av Boracays vakre strender
 

Reis til Boracay – et lite tropisk paradis

Den lille øya Boracay har alt; hvite sandstrender, krystallklart vann, deilige mango smoothies, surfing, dykking og et yrende uteliv. Bestill reisen til Boracay med KILROY!

NB! Vi gjør oppmerksom på at myndighetene på Filippinene har besluttet å stenge Boracay for turister for en periode på 6 måneder, gjeldende f.o.m 26. april 2018.

Årsaken er at Boracay har behov for en opprydding og forbedring av infrastruktur, kloakksystemer, m.m. for å kunne håndtere den økende turismen til øya. Det forventes at Boracay gjenåpnes for turisme i oktober 2018.

Selv om øya Boracay bare er 7 km lang og 1 km bred på det smaleste, er dette et perfekt reisemål for en morsom og spennende ferie. Boracay ligger ca. 315 km sør for den filippinske hovedstaden Manila. Øya og dens vakre strender har mottatt en rekke priser fra reisetidsskrifter, og vi forstår godt hvorfor. Boracay er virkelig en topp destinasjon for avslapping og spektakulære opplevelser.

Strender på Boracay

Fire kilometer lange White Beach er den mest attraktive stranden for turister. Dens kritthvite sand, turkise vann og svaiende palmer har resultert i en rekke priser, blant annet for å være Asias strand nr.1 av TripAdvisor (2015). White Beach er sammensatt av tre områder: På det nordligste området holder de dyreste hotellene til. Det andre området er mer livlig, og hit kommer folk for å spise og handle. Det tredje området i sør er derimot mye roligere.Philippines Boracay SailingPå den østlige siden av øya finner du Bulabog Beach. Denne stranden er et hotspot for windsurfing og kiteboarding på grunn av dens store bølger og sterke vind hele året. Bulabog Beach anses som Asias topp kitedestinasjon.

Opplevelser på Boracay

Det er mye å gjøre på Boracay hvis du ønsker å gjøre noe annet enn å sole deg. Det er rundt 25 dykkesteder her, for alle nivåer av erfaring. Hvis du foretrekker tilværelsen over vann kan du blant annet teste ut parasailing , vannski eller kitesurfing. Stuping fra klipper er også en svært populær aktivitet på øya.

Philippines Boracay Beach Bar SignEtter en lang dag med moro på vannet, er det tid for en avslappende massasje etterfulgt av et godt måltid. Vi anbefaler et besøk til Hobbit House, som er en restaurant / bar der servitørene utelukkende er kortvokste. En morsom opplevelse, så vel som gode pastaretter! Nattelivet på Boracay er fantastisk, her kan du feste til daggry.

Overnatting

Det er mange og massevis av hoteller på Boracay. Sammenlignet med amerikanske eller europeiske standarder, selv de fine hoteller er ganske billig. Så dette er stedet å behandle deg selv og bo på et fint hotell. Hvis du ønsker å fortsatt spare litt penger, er det også nok av backpacker vandrerhjem å velge mellom.

Reise til og rundt på Boracay

Philippines Boracay Girl Driving RickshawDen eneste måten å komme seg til Boracay på er med seilbåt eller ferge. Dette er kun en 5 minutters tur fra Caticlan på Panay Island, som praktisk nok har en egen flyplass.Siden Boracay er så liten er det lett å ta seg rundt på øya til fots. Ellers er de søte sykkeldrosjene meget lettvinte og fine fremkomstmidler. 

Kontakt