India

Reis til India og se Taj Mahal - et av verdens syv nye underverker
 

Reiser til India - En eventyrreise!

India er et land som kommer til å ta pusten fra deg. Gammel og nytt eksisterer side om side i en forunderlig miks av skyskrapere og slumområder. Gatene er et eneste stort kaos av mennesker, dyr og velduftende krydder. India er proppfull av høydepunkter. Hos oss finner du billige reiser til India!

Når du lander i India kommer du til å få kultursjokk. Det finnes knapt noen land i verden som er mer forskjellig fra Norge enn India. Det er nettopp det som gjør India så spennende!

India er full av kjente attraksjoner og store høydepunkter, men det er de små tingene som gjør India til et land som virkelig er verdt å besøke: Vær vitne til kaoset som råder på en yrende togstasjon, se kuer fungere som rundkjøringer i rushtrafikken, kjenn den sterke duften av krydder fra markedene. Det er dette som er India!

Opplevelser og attraksjoner i India

Reiser til India - Backpacking i India - KILROY

Indias største turistattraksjon er Taj Mahal som er listet som et av verdens 7 underverker. Underverket ligger i byen Agra, et stykke unna hovedstaden Delhi, og er et must å besøke. Andre store attraksjoner i India inkluderer de frodige lagunene rundt Kerala Backwaters, det enestående Maharaja-palasset i Rajasthan, gulltempelet i Amritsar, de vakre strendene i Goa og hippiemarkedene i Anjuna.

Få også med deg kamelmarkedet i den hellige byen Pushkar, den tibetanske kulturen i Dharmsala (der Dalai Lama bor i eksil), de tradisjonelle kremasjonsseremoniene i Varanasi og tigersafari i Indias vakre nasjonalparker.

Indias største byer

India er rikt på mennesker og store, fascinerende byer. Hovedstaden Delhi ligger i nord, mens Mumbai (tidligere Bombay), ligger på vestkysten. Kolkata (tidligere Calcutta) ligger i øst, mens Chennai (tidligere Madras) ligger i Sør-Øst. Det finnes også en rekke andre spennende byer i India som du sikkert aldri har hørt om, men som alle er dypt fascinerende - fulle av kaos og fargerikt gateliv.  

Frivillig arbeid i India

Backpacking i India - KILROY

Har du lyst til å delta på frivillig arbeid mens du er i India? Å jobbe som frivillig er en unik mulighet til å få en sniktitt inn i lokalbefolkningens hverdag, samtidig som du gjør en innsats der den virkelig trengs. Vi samarbeider kun med seriøse aktører og bruker lang tid på å velge ut de rette prosjektene. Les mer om våre frivillige prosjekter i India her.

Det indiske kjøkken

Det indiske kjøkken kan by på en rekke fantastiske retter som du helt sikkert har prøvd hjemme i Norge. Det du har prøvd her hjemme er likevel ingenting sammenlignet med hva du kan vente deg i India! Hver eneste region har sine egne lokale spesialiteter av fargerik, smakfull og sterkt krydret mat. Det er bare å glede seg!

Selv om du kan glede deg til mye god mat, bør du likevel være oppmerksom på at matsikkerheten varierer en del i India. Det finnes det flere magebakterier som lett kan påvirke sarte turistmager, så det er viktig å ta de nødvendige vaksinene før du reiser. Selv med vaksinene i orden bør du like fullt forberede deg på at du kommer til å få en eller annen form for magesyke mens du er i India. Det hører på sett og vis med når man reiser til India, men heldigvis går det som regel fort over.

Reise rundt i India

Reiser til India med KILROY

Planlegger du å reise rundt i India bør du ha god tid og en god porsjon tålmodighet. Indias nettverk av togruter er utmerket og dekker mesteparten av landet, men togene i seg selv er ikke spesielt raske. De går ikke alltid helt etter rutetabellen heller og det kan være ganske tidkrevende bare det å kjøpe billetter. Billettprisene varierer avhengig av togets hastighet, hvilken tid på døgnet du reiser, og hvilken klasse du reiser på. Billettprisene er uansett lave for oss nordmenn, så vi anbefaler deg å gå for de raskere togene. Turister kan kjøpe togbilletter fra et turistkontor i Delhi sentrum, men sørg for å sette av minst et par timer til dette. Buss er også veldig rimelig, men kjøretøyene er gamle og føles ikke spesielt trygge.

Et annet populært alternativt er å leie egen bil med sjåfør. Det er perfekt hvis du har kort tid og ønsker litt mer komfort enn det du får på de lokale bussene og togene. Vær forberedt på at de kjører som gale og ofte på feil side av veien - som du forøvrig deler med elefanter, kameler og kyr. Et generelt råd er at du alltid bør avtale pris før du gjennomfører handelen. Sjekk også om sjåføren krever at du betaler mat og overnatting for han underveis.

Når er det best å reise til India?

Når er det best å reise til India?Når på året du bør reise til India avhenger av hvilke deler av landet du skal besøke. India er såpass stort at det er store variasjoner i klimaet mellom de ulike regionene. India har i hovedsak 3 årstider: varm, kjølig og våt.

De mest komfortable temperaturene får du under den kjølige årstiden. De indiske somrene er uutholdelig varme med temperaturer opptil 45 grader, så med mindre du skal til høylandet i nord bør du unngå å reise til India i perioden april - juni.

Monsunsesongen starter i juni/juli og varer til oktober. Da blir det vått samtidig som det fremdeles er veldig varmt. I Sør-India er det varmt året rundt, så det er mest behagelig å reise hit om vinteren. Fra Delhi og nordover er det best å reise om sommeren ettersom vintermånedene kan bli temmelig kalde. Om reisen din inkluderer både Nord- og Sør-India bør du reise i oktober/november.

KILROYs reisetips til India

Om du har muligheten bør du reise til India under den årlige Holi-festivalen som arrangeres i februar/mars. Festivalen er en eneste stor eksplosjon av farger og glede. Det er umulig å ikke la seg rive med! 

Kontakt