Chennai

Hindu tempel, Chennai
 

Reiser til Chennai - krydder og templer!

Chennai er en by der inntrykkene står i kø for å sette sansene dine i gang. En boblende varm smeltedigel med krydret mat, fargerike templer og overfylte gater, der sykkeltaxiene kjører sikksakk mellom hverandre og lukten av bensin henger i luften. Ekstremt eksotisk og et sted som virkelig illustrerer det kaotiske India. Hos KILROY finner du billige reiser til Chennai!

Den gigantiske metropolen Chennai er hovedstaden i Tamil Nadu, med utsikt over Bengalbukta sine to porter som er blant de viktigste i India. Området er kjent for å arrangere en stor del av Indias bil og IT-bransje og siden slutten av 1990-tallet har Chennais økonomiske innvirkning bare vokst og vokst. Men ikke alle byens om lag åtte millioner innbyggere har hatt god erfaring med denne utviklingen. Det er fortsatt nok av slum og mange tiggere i gatene. Likevel har Chennai - eller Madras som den var kjent som før 1996 - en vennligere stemning enn det som normalt kjennetegner byer av et slik volum, og for alle fans av den sørasiatiske kultur og atmosfære er en reise til Chennai absolutt verdt å vurdere.

Hva skjer i Chennai?

Som reisende kan det være vanskelig å få en oversikt over hva som skjer i denne vrimlete og enorme byen. Når du kommer, kjøp bladene 'Hello! Madras' eller 'Chennai: This Fortnight', som viser veien til et bredt spekter av kulturelle begivenheter i Chennai. En begivenhet å vurdere er den tradisjonelle Chennai Music & Dance Festival, som byen er kjent for. Det er den største musikk-og dansefestivalen i Tamil Nadu regionen, og finner sted hvert år fra midten av desember til midten av januar.

Historie i Chennai

Hvis du er interessert i historie bør du ta en titt på Fort St. George, som ble bygget på 1600-tallet av britiske East India Company. I dag er stedet er mer som en slags inngjerdet by, der man blant annet finner byens Høyesterett. Området er også et museum av britisk og fransk militære memorabilia.

Templer i Chennai

En reise til Chennai må selvfølgelig også inkludere en tur innom noen av byens flotte templer. For eksempel bør du ikke gå glipp tempelet Kapaleeshwar, som er det mest imponerende. De karakteristiske tårnene er prydet med utskjæringer av guder og gudinner i alle farger. Mellom dem er det plassert et stort neon skilt med tempelets navn, hvilket skaper en veldig spesiell effekt hvis du besøker stedet om natten.

Kontakt