Delhi

Delhi er en travel, pulserende Indisk storby
 

Reiser til Delhi - Følelser og inntrykk!

Folket, luktene, dyrene og lydene i Delhi treffer deg med en gang, men så fort du kommer forbi den kulturelle klangen begynner du virkelig å nyte byen. Hos KILROY finner du billige reiser til Delhi!

Så fort du beveger deg utenfor flyplassen etter ankomst merker du med en gang hvor annerledes alt er. Ikke bare er det folk overalt, men det som slår det først er alt støvet i luften. Selv sent om kvelden jobber folk med bygningsarbeider, og gatene er ikke akkurat hva du vil kalle rolige. Så følg trenden og dekk til munnen med et skjerf - du blir garantert glad for at du tok det med.

Transport fra flyplassen

Det enkleste er å ta en taxi. I India fungerer trafikken på en helt annen måte enn hva vi er vant med - de største kjører først, med mindre du er liten og bare kan gli ubemerket forbi. Alle tenkelige typer kjøretøy prøver for harde livet å presse seg forbi trengselen mens de tuter i vilden sky. Man tuter når man vil forbi, slik at saktekjørende kjøretøy foran kjører til siden. Ofte vil du se at bilister legger seg i motsatt kjørefelt for å slippe raskere sjåfører forbi... Dyrene som trekker vogner etter seg langs siden av veien ser ikke ut til å bry seg om all tutingen i det hele tatt, de bare rolig rusler avgårde i eget tempo.

Delhis sentrum

Sentrale New Delhi er svært vakkert, og kontrastene mellom områdene er slående. Det enorme, praktfulle Parliament House er omgitt av store parker, og det samme er det majestetiske palasset. Turistene finner man ved Arch of Triumph, som ligger i enden av den høytidelige alleen som starter ved palasset.

Templer

Ta med langbukser og langermede overdeler likegyldig hvordan temperaturen er; du trenger det dersom du vil ta turen til Delhi's mange vakre templer. Noen av dem tillater ikke at du kommer inn dersom leggene vises, og skoene må av uansett. Kanskje det er årsaken til at India lukter? Noen av templene krever et lite inngangsgebyr, men mesteparten av de har fri entre. Lotus-templet, hvor det holdes daglige seremonier, er vel verdt en visitt. Det samme gjelder Quatab Minar sør i Delhi, hvor du blant annet finner både Indias første moskè og et av landets underverker: en syv meter høy jernsøyle. Gå rundt søylen med ryggen vendt mot den, det skal bringe deg lykke!

Reise rundt i Delhi

Det er lettvint å komme seg omkring i byen - du finner taxi, sykler og autoricksha (en slags trehjulssykkel) overalt. På grunn av fattigdom er det vanlig å bli lurt i Delhi, og sjåfører av ricksha og autoricksha nøler ikke med å utnytte intetanende turister. Det mest vanlige er at sjåførene kjører turister til bestemte butikker slik at de får provisjon, selv om du ikke handler noe der. De får derimot et høyere beløp dersom du kjøper varer som silke, smykker eller suvenirer. Sjåførene er derfor ivrige med frasen "Yes, we just go quick stop to shop, only look, no have to buy - just look!"

For å unngå dette kan du enten betale sjåføren det han ville fått fra butikken, eller inngå en avtale hvor han tar turen innom flere butikker og deler pengene etterpå. På den måten får både sjåføren og kundene utbytte. Men, avhengig av hvilken type turist du er, så kan dette fort bli meningsløst ettersom det for oss dreier seg om svært små beløp (rundt 30 Euro cent). Om du vil benytte taxi er det best å avtale pris på forhånd. Du kan eventuelt også leie en bil med egen sjåfør/guide gjennom turistkontorene, og så avtale en bestemt rute på forhånd.

Overnatting i Delhi

Merk deg at hotellstandarden i India er temmelig forskjellig fra hjemme. Et 3-stjernes hotell kan ofte være et svært stusslig sted. En god idé er å betale litt ekstra for overnatting, eller ta med en egen sovepose hjemmefra.

Her er overnatting på alle prisnivåer, og du finner enkelt skilt for gjestehus, herberger og hoteller. Vi anbefaler at du tar en titt på rommet før du bestemmer deg. På de fleste gjestehusene oppnår du en bedre pris dersom du blir på samme sted over flere netter. Og selv om dagene kan være svært varme er nettene ofte kjølige, så en "hot shower" trenger nødvendigvis ikke være helt overflødig. Kaldt vann i Delhi er skikkelig kaldt!

KILROY anbefaler

Vis forsiktighet dersom du beveger deg ute om kveldene, spesielt dersom du er en ung vestlig kvinne. Ta med magetabletter for sikkerhets skyld, men sjansen er stor for at du neppe trenger de. Gi til sist Delhi tid til å synke inn, du vil etterhvert sette pris på byen på tross av trengsler og sterke lukter!

Kontakt