Bali

Reis til Bali med KILROY!
 

Reiser til Bali - Drømmenes øy!

Bali er en fantastisk øy, som til tross for å ha vært en populær turistdestinasjon gjennom flere tiår, har klart å beholde sin originale Hindu-kultur. Leter du godt nok kan du dessuten fortsatt finne din egne lille, private strand. Hva venter du på? Hos KILROY finner du billige reiser til Bali!

Balis hovedstad Kuta, er først og fremst et mottakssted for turister (og ikke spesielt mer enn det). Her får du alt en typisk turistmetropol kan tilby: Cafeer, barer, restauranter, shoppingmuligheter og hauger av innpåslitne selgere. Vår anbefaling er klar, kom deg vekk fra Kuta og utforsk isteden det ekte Bali!

Reiser til Bali - Backpacking på Bali - KILROY

Utenfor Kuta gjemmer det seg nemlig noen virkelig storartede opplevelser. Her venter vulkaner, øde strender, praktfulle hindutempler, koselige landsbyer og sist men ikke minst, en utrolig gjestfri lokalbefolkning. 

Har du lyst til å virkelig komme inn under huden på den balinesiske kulturen kan vi anbefale deg å delta på frivillig arbeid. Det gir deg mulighet til å gi tilbake til lokalsamfunnet, samtidig som du får muligheten til å bli kjent med den lokale kulturen på en helt annen måte.

Aktiviteter på Bali

Reiser til Bali - Backpacking på Bali - KILROY

Bali er kjempepopulær blant backpackere, mye takket være øyas vakre strender, det brede utvalget av attraksjoner og opplevelser, og at det er relativt enkelt å reise rundt.

Bali er kanskje aller mest kjent som et surfeparadis, med bølger som passer både for nybegynnere og for mer erfarne surfere. Har du lyst til å forbedre ferdighetene dine finnes det surf camps spredt rundt omkring langs hele kysten.

Er du mer opptatt av det som skjer under overflaten, vil du oppdage at Bali også et fantastisk sted for dykking. Her kan du komme tett på skater, fargerike fisk, havskilpadder og haier. Er du glad i gode historier og mystikk kommer du også til å elske å dykke på Bali ettersom øya har flere spennende skipsvrak du kan utforske.

Reiser til Bali - Backpacking på Bali - KILROY

Dersom aktiviteter i vannet ikke er helt din greie kan du likevel få testet og forbedret fysikken din på Bali. Like ved stranden i Jimbaran finner du Bali Fitness Boot Camp - her kan du sammen med en personlig trener få skreddersydd et treningsprogram tilpasset dine ønsker og behov.

Foruten dykking og surfing er Bali også kjent for sine mange vakre templer og fargerikereligiøse seremonier. Sørg derfor for å ikke gå glipp av denne religiøse siden av Bali. Vi kan spesielt anbefale å ta turen innom et av Balis ni "retningstempler". Pura Luhur Uluwatu og Tanah Lot er de mest tilgjengelige og dermed også mest besøkte av disse templene. Vil du besøke et av de 7 andre templene må du være forberedt på å bevege deg "off the beaten track". Disse templene er nemlig bygget for å beskytte øyas innbyggere mot onde krefter og er plassert i relativt ulendt terreng. I følge balineserne er det nemlig større sannsynlighet for at onde krefter oppholder seg på denne typen steder. 

Hvilke strender er det verdt å besøke på Bali?

Reiser til Bali - Backpacking på Bali - KILROY

Bali er omgitt av utmerkede strender i alle størrelser. Her er en liste over de vi mener er verdt å besøke:

 • Kuta-Legian-Seminyak tilbyr lange strender med solide bølger - perfekt for surfing! Langs stranden finnes det et utvalg av restauranter, barer og butikker.
 • Nusa Dua frister med gylden sand, mindre folk og en roligere atmosfære enn Kuta. Her finnes mange av Balis mer eksklusive hoteller.
 • Lovina Beach ligger nord på Bali, består av svart vulkansand og har få turister. Dette er det perfekte sted for avkobling, dykking og snorkling, samtidig som du kan være heldig å få øye på delfiner!
 • Sanur er en strand omkranset av korallrev, så vel som koselige strandhoteller, restauranter og butikker. Merk at bading i havet kan kun forekomme under høyvann, på grunn av store undervannsklipper.
 • Jimbaran Beach har et lite utvalg hoteller, færre turister og en flott strand som er godt egnet til seiling og svømming. Dette er stedet for deg som vil nyte deilig sjømat mens solen senker seg over horisonten.
 • Dreamland Beach har inntil nylig vært en av Balis skjulte perler. Tidligere var det kun noen få lokale og de aller mest bereiste turistene som visste om stedet, men de kritthvite strendene og de gigantiske bølger har med tiden gjort dette til et populært sted.
 • Uluwatu tilbyr den beste solnedgangen på hele øya og passer perfekt for hardbarka surfere.
 • Ubud er et kulturelt område der du kan besøke gallerier og få med deg tempeldanser om ettermiddagene. Dette er også stedet hvor du finner "The Monkey Forest" - eksotiske trær full av små apekatter!

Mat og drikke på Bali

Reiser til Bali - Nasi Goreng - KILROY

Balinesisk mat er helt fantastisk, så gå for all del ikke glipp av disse lokale spesialitetene:

 • Nasi goring: Stekt ris med grønnsaker, stekte egg og kjøtt
 • Satè: Små spyd med ris og peanøttsaus
 • Babi guling: Grillet gris
 • Mie goring: Stekte nudler med grønnsaker og noen ganger kjøtt

Husk at maten nytes best med det lokale ølet Bintang!

Lokal transport på Bali

Vil du reise rundt på Bali lønner det seg å leie en bil med privatsjåfør. Dette er relativt billig og koster ca. 200-300 kr for en hel dag. Sjåføren tar deg med akkurat dit du vil, forteller om stedene du passerer, vente på deg dersom du vil oppleve noe spesielt og kjøre deg til slutt trygt tilbake til hostellet når dagen er over. Ønsker du å leie en sjåfør kan du ta kontakt med resepsjonen på hostellet ditt, eller ordne det selv ved å ta kontakt med en av de lokale sjåførene - de finner du stort sett overalt.

Øyer nær Bali

Dersom du vil se mer av Indonesia anbefaler vi deg å ta turen til Lombok og Gili-øyene. Hit kommer du enkelt med båt, og etter ankomst står du bokstavelig talt på egne ben. På Gili-øyene finnes det nemlig ikke veier, så her er alternativene å gå, sykle eller, om du er heldig, få skyss med en hestevogn!

Når er det best å reise til Bali?

Bali er en herlig destinasjon som kan besøkes året rundt, også i regntiden (mellom oktober og mai), da regnskyllene stort sett kommer om ettermiddagen og ikke varer særlig lenge. Når det er best å reise til Bali avhenger likevel av hva du ønsker å gjøre mens du er der. For eksempel varierer sesongen avhengig av om du har tenkt til å surfe eller dykke. Kontakt våre reisespesialister for mer informasjon.

 

Kontakt