Indonesia

Opplev dykking i verdensklasse i Indonesia
 

Reiser til Indonesia - øyenes hjemland!

Indonesia er en eventyrlig øygruppe med deilige sandstrender og eksotisk regnskog. Her finner du et bredt utvalg av spennende aktiviteter, samt unike natur- og kulturopplevelser. Hos KILROY finner du billige reiser til Indonesia!

Indonesia er et massivt øyrike bestående av over 18 000 øyer, noe som gjør det til den største øygruppen i verden! Mesteparten av øygruppen er fremdeles relativt uoppdaget, ettersom kun ca. 920 av øyene er bebodde. Her finner du med andre ord et hav av avsidesliggende destinasjoner som bare venter på å bli oppdaget!

Indonesia kan by på en fantastisk blanding av ulike kulturer. Landet er hjem for hele 320 ulike etniske grupper, som tilsammen snakker over 700 ulike språk. Alle disse ulike kulturene bidrar til et mangfold av eksotiske festivaler: Få f. eks. med deg Torajan-folkets begravelsesfester (avholdes i Sulawesi mellom august og oktober), Larantuka Islands påskeparade og selvfølgelig balinesisk nyttårsaften (feires rundt mars/april).

I tillegg til et mangfold av kulturer, kan Indonesia også by på en usedvanlig spennende geografi. Noe av det mest unike man kan oppleve her er øygruppens mange aktive vulkaner. Merapi på Java er den mest kjente, ettersom det kontinuerlig siver røyk ut av krateret. Det er som noe tatt ut av en tegnefilm. Klatre opp og se selv!

Backpacking i Indonesia

Backpacking i Indonesia - KILROY

Takket være øygruppens enorme variasjon av attraksjoner, opplevelser og steder som er verdt å besøke er Indonesia et sant paradis for backpackere! Bali er sannsynligvis den mest kjente destinasjonen, men både Sumatra, Lombok og Kalimantan er også verdt et besøk - spesielt dersom du har lyst til å komme deg litt utenfor allfarvei. Dra for eksempel på jungelsafari i Lomboks regnskoger, dykk ned i det krystallklare vannet på Sulawesi eller gå deg bort i Kalimantans villmark.

Indonesias hovedstad Jakarta

Reiser til Indonesia - KILROY

Java er den mest folkerike av Indonesias øyer og det er også her Indonesias hovedstad, Jakarta, ligger. Byen er veldig forurenset, men er samtidig den mest spennende storbymetropolen i regionen. Meningene om byen er derfor splittet, noen digger den, mens andre bare synes den er bråkete og kaotisk. Bestemmer du deg for å utforske Jakarta, kan du besøke noen av byens livlige markeder, samt det hvite presidentpalasset Merdeka Palace. Har du lyst til å se tradisjonelle indonesiske hus og oppleve kulturelle opptredener, bør du derimot ta turen innom parken Taman Mini Indonesia Indah (spesielt på søndager).

Attraksjoner på Java

Vil du vekk fra storbyen kan Java by på alt fra aktive vulkaner til 1200 år gamle historiske monumenter. Det eldgamle, verdensarvlistede tempelområdet Borobudur, som ligger sentralt på Java, er et av de mest fantastiske buddhistmonumentene i Sørøst-Asia og er et absolutt must å besøke. I samme område kan du også besøke det vakre sultanpalasset "Palace of Yogyakarta", samt Prambanan - Indonesias største hinduistiske tempelkompleks.

Attraksjoner i Indonesia - KILROY

Aktiviteter i Indonesia

Indonesias mest populære aktiviteter for turister er uten tvil surfing og dykking. Flere tusen kilometer med korallrev sørger for at Indonesia har et imponerende biologisk mangfold og et tilsvarende antall imponerende dykkersteder. Et bra sted å dykke er Sulawesi, der du har tilgang til både gamle skipsvrak (utenfor Makassar) og store flotte korallrev (rundt Bunaken National Marine Park). Med gode sjanser for å se både hai, skilpadder og fargerike fisk, er Indonesia absolutt et must for dykkeentusiaster!

Aktiviteter i Indonesia - KILROY

Har du lyst til å utforske Indonesia til fots, kan vi anbefale å ta turen opp til vulkanen Merapi eller dra på fottur gjennom dalene rundt Bromo-vulkanen. Mange reisende kommer helt fra andre siden av kloden kun for disse opplevelsene, og når du er der selv skjønner du raskt hvorfor.

Har du lyst til å bli værende i Indonesia over lengre tid og samtidig kunne tenke deg å gi tilbake til lokalsamfunnet, kan frivillig arbeid på Bali være noe for deg. Her kan du velge om du vil jobbe med barn eller skilpadder, noe som garantert kommer til å gi deg en opplevelse for livet. Mens du er på Bali kan du også lære deg å surfe, bedre enn dette blir det ikke!

Opplevelser i Indonesia

Reise rundt i Indonesia

Det er relativt enkelt å reise rundt i Indonesia, takket være de effektive fergeforbindelsene som operer mellom de ulike destinasjonene innad i Indonesia og inn til Malaysia. Du har også muligheten til å ta speedbåt til enkelte steder, som f.eks. fra østkysten av Kalimantan til Sabah i Malaysia. Til lands er de offentlige bussene et rimelig alternativ som gir deg et innblikk i de lokales hverdag. Alternativt finnes det ekspressbusser, som har bedre kvalitet og er mer effektive. Disse passer dermed bedre dersom du er opptatt av å komme fort fram.

Klima i Indonesia

Regntiden i Indonesia varer fra oktober til april, selv om de nordlige øyene som regel har regn gjennom hele året. Den tørre årstiden varer fra mai til september, mens januar og februar er de våteste månedene. Den beste tiden å reise til Indonesia på er mellom april og oktober.

Reiser til Indonesia - KILROY

Sikkerhet i Indonesia

Generelt sett er sikkerheten i Indonesia relativt bra, men landet har imidlertid vært offer for flere naturkatastrofer de siste årene. For eksempel gjenoppbygges Aceh og nordlige Sumatra fortsatt etter tsunamien i 2004. Sumatra opplever av og til kraftige jordskjelv, og vær oppmerksom på skred som kan forårsakes av tungt regnfall. Vær også klar over at det pågår en del lokale konflikter i enkelte områder av Sulawesi. Du bør sjekke tilstanden på forhånd før du reiser til områdene Aceh, sentrale Sulawesi, Maluku eller Papua, siden det til tider har vært noe uroligheter her.

KILROYs reisetips til Indonesia

Når du planlegger din reise til Indonesia bør du merke deg datoene for landets mange lokale festivaler, ettersom de kan påvirke både offentlig transport og overnattingsprisene. Vær også oppmerksom på at Indonesia er et land med rikt økologisk mangfold som nå er i ferd med å ødelegges av ulovlig hogst og utnyttelse. Som ansvarlig reisende bør du derfor unngå å kjøpe produkter som er laget av tropiske tresorter. God tur!

 

Kontakt