Lombok

Solnedgang over Lombok
 

Reiser til Lombok - En tropisk eventyrøy!

Frigjør deg fra Balis travle liv og oppdag den vidunderlige eventyrøya Lombok, et dødelig vakkert paradis! Hos KILROY finner du billige reiser til Lombok!

Øya er mindre utviklet enn sin nabo Bali, men her finnes derimot bedre strender, større vulkaner og et mer variert landskap. Det er i tillegg få turister, hvorav de fleste er uavhengige backpackere tiltrukket av Lomboks berusende dykking, snorkling, fotturer og surfesteder. Øyene Gili Tranwangan, Gili Air og Gili Meno tilbyr enestående dykkesteder og øde strender!

Senggi er en mer turistifisert strand uten noe spesielt særpreg, men her finner du derimot alt av supermarkeder, banker og restauranter du kanskje får bruk for.

Lokale landsbygder og markeder er verdt å utforske. For eksempel bygdene Senaru og Segenter samt de rolige, uberørte strendene til Kuta på sørsiden. Her er det flere steder ideelt for surfing!

For de med nese for kultur er Pura Lingsar et must, datert flere hundre år tilbake i tid. Her kan du få med deg Balinesisk hindu-kultur så vel som Lomboks lokale kultur. I desember er tempelet fylt med Perang Topats fargerike og religiøse feiringer!

Øyene vest for Lombok

Komodo og Rinca: Opplev de unike Komodo-øglene! Disse forhistoriske monstrene er 3-4 meter lange og finnes ingen andre steder i hele verden.

Flores: Avslappende øy med mange små landsbygder og en nydelig kystlinje.

Aktiviteter

I dette området finner du fanstastiske dykkeforhold, spesielt rundt på Gili-øyene, men også på øyas sørlige del Blongas Bay hvor du i tillegg kan få et glimt av hammerhai og rokker. Det rike marinelivet på korallrevene her er ganske enkelt fantastisk, selv for de som snorkler. Dykkekurs kan du få arrangert fra flere autoriserte sentre på alle nivåer, fra nybegynner til erfaren. Liveaboard seilturer (dvs at man bor ombord på båten over flere dager) er en suveren aktivitet å investere tid og penger i!

Surfesteder finner du stort sett på strendene rundt Kuta, hvor det i tillegg er gode bademuligheter.

Gunung Rinjani Trek er rett og slett en eventyrisk opplevelse! Fra kanten av denne majestetiske og fremdeles aktive vulkanen får du et fantastisk syn. Trekkingen innebærer rundt 8 timer med svett gåing, men du vil neppe angre i ettertid!  Har du mulighet, sørg for å tilbringe natten under stjernehimmelen! Innsjøen i krateret er også fin.

Reise rundt

Ferger opererer mellom Lembar og Padagbai (Bali), samt at det også er fergeforbindelse til Sumbawa. Er målet ditt Gili-øyene kan du ta båt fra f.eks Sengigi eller eventuelt småfly. Når du reiser rundt på selve Lombok kan du bruke minibusser, lokalt kalt bemos, og disse tar deg stort sett overalt.  For den ultimate frihet er leiebil eller motorsykkel det beste alternativet! Prisene er bra.

Klima

Fra oktober til mars er det regntid, noe som for en normal ferie er den beste årstiden, men samtidig betyr at en del trekkingruter stenges på grunn av rasfare og dårlig fremkomst.

Kontakt