Gili-øyene

Opplev den fantastiske solnedgangen over Gili-øyene
 

Et isolert mekka for dykkere!

Glem tid og sted, og dykk ned i havdypene rundt de fortryllende Gili-øyene. Nyt den avslappede atmosfæren på disse uberørte og isolerte øyene hvor masseturisme fremdeles er et fremmedord. Hos KILROY finner du billige reiser til Gili-øyene.

Den lille øygruppen Gili ligger bare en båttur unna Lombok og Bali. De øker i popularitet blant globetrottere, men har fremdeles beholdt sin fredfulle atmosfære. Fraværet av biler og motorsykler gjør det til et avslappet sted hvor alt foregår i rolig tempo. Gilis strender er utvilsomt kulere enn hva både Bali og Lombok kan tilby deg! Det er enkelt å bevege seg mellom disse tropiske øyene og overnattingstilbudene er bra for backpackere med lavt budsjett. Perfekt sted å reise til for de som er tilhengere av sol og dykking!

Hoveddestinasjonene for reisende er Gili Air, Gili Trawangan og Gili Meno.

Gili Air

Gili Air er den øya som ligger nærmest Lombok og har flest innbyggere av alle tre øyene. De beste strendene finner du på østsiden. Rundt øya finner du kule dykkesteder hvor det blandt annet ligger et japansk skipsforlis fra 2. Verdenskrig - men vær obs på at dette dykket går forholdsvis dypt.

Gili Trawangan

Dette er øygruppens største øy, og en perfekt destinasjon for budsjett-reisende og partymennesker! Den har utviklet seg mye de siste årene slik at den nå fremstår mer tilpasset turisme. Øya huser mange barer med jevnlige festkvelder.

Gili Meno

Om du søker mer fredfulle strandomgivelser er Gili Meno perfekt - dette er den minste i øygruppen. Her finnes færre overnattingssteder kontra de andre øyene, men dette betyr også mindre turisme og stress. En aldri så liten fuglepark finnes også! Nyt den fantastisk avslappede atmosfæren og de supre strendene (de beste ligger på vestsiden)!

Aktiviteter

Gili-øyene er et paradis for dykkere, med fantastiske dykkesteder rundt dem alle! Biomangfoldet rundt korallrevene er utrolig, og det krystallklare vannet er fylt med fargerik fisk og spennende sjødyr. Se opp for hawksbill-skilpadder og djevelrokk! Du kan velge blant flere PADI-autoriserte dykkesentere, og dykkekursene arrangeres på alle nivåer - fra nybegynnere til erfarne. En bra aktivitet å investere tid og penger i er såkalte "liveaboard" seilturer med dykking, hvor man tilbringer flere dager ombord i seilbåten.

Øyene er supre for snorkling. Grip maska og snorkelen og sett kurs mot korallrevene som ligger i nærheten av strandkanten! Alternativt kan du leie kajakk eller seilbåt med glassbunn for å beundre dette vakre marinelivet. Dypvannsfiske er best på nordvest-siden av Gili Trawangan. På denne øya kan du også kaste deg ut i knallbra surfebølger når det er høyvann! Generelt sett er Gili-øyene stedet du reiser til for sol, bad og det herlige latmannsliv!

Reise på og mellom Gili-øyene

Bruk cidomos- hestevogner - eller lei deg en sykkel. Men for å være helt ærlig, øya er såpass liten at du like gjerne kan ta beina fatt! La deg for all del ikke friste til å svømme mellom øyene selv om det ser aldri så gjennomførbart ut, flere turister har omkommet som følge av kraftige understrømmer her.

Reisen dit

Ta båt fra Lombok Bangsal, noe som tar rundt en times tid, eller hopp på en speedbåt fra Bali - da er du der på et par timer. Fra Lombok Senggigi går det flotte dagsturer ut til Gili-øyene, og fra Lombokkan du booke ferdige dykketurer helt frem.

KILROYs reisetips

Ta med nok kontanter, selv om det har kommet minibanker de siste årene.

Kontakt