Kambodsja

De berømte templene ved Angkor Wat
 

Reiser til Kambodsja - En historisk reise

Kambodsja er en unik og fredfylt destinasjon for de som allerede har reist endel i Sørøst-Asia. Landet har en mørk forhistorie, men dette vises knapt i øynene på dagens harmoniske innbyggere. Kambodsja har en rik kultur, endeløse sandstrender, nydelig natur og selvfølgelig - det unike Angkor Wat. Hos KILROY finner du billige reiser til Kambodsja!

Hovedstaden Phnom Penh er en pulserende storby med over èn million innbyggere. Byen vokser stadig og infrastrukturen utvikles kjapt, men du kan enda komme over rester etter landets voldlige forhistorie.

Fra templer til Khmer Rouge

Killing Fields i Choeung Ek er et av monumentene som viser et sterkt bilde av hva Kambodsja har gått igjennom. Det er bygget for å minnes alle som ble drept i 70-årene av Khmer Rouge. Ta også turen innom de mange templene (wat) i byen; Ounalom, Wat Phnom og Wat Moha Montrei er noen gode eksempler. Få også med Silver Pagoda, et annet pompøst symbol på khmer-tiden, bygget av rent sølv, diamanter og krystaller. Langs Mekong-elven finner du flere koselige Paris-inspirerte kafeer perfekt for en liten pause på formiddagen. Ved å krysse innsjøen Tom Le Sap Lake kan du nå byen Siem Reap, der du kan delta på frivillig arbeid.

Angkor Wat

En reise til Kambodsja er definitivt ikke komplett uten å ha opplevd det fantastiske Angkor Wat! Templene ligger nære Siem Reap så vi anbefaler at du overnatter her mens du tar daglige utflukter til Angkor Wat. Den voldelige atmosfæren fra forhistorien er til å ta og føle på mens du rusler rundt blant disse vakre templene. De ble bygget så tidlig som på 1100-tallet og var da ment å fungere som landets hovedstad.

Herlige sandstrender rundt Sihanoukville

Strandløver bør reise til kysten og byen Sihanoukville. Det går busser fra Phnom Penh. De beste sandstrendene ligger utenfor selve sentrum og kan enkelt nås ved å leie moped. For den ultimate isolasjon, velg Bamboo Island rundt en times båttur unna Sihanoukville (kontakt lokale fiskemenn for pris og transport). Øya har totalt omkring 15 bungalower som er enkelt utstyrt med vegger, myggnetting og en hengekøye på balkongen med utsikt rett mot havet. Her finnes ingen biler, elektrisitet, butikker eller barer - og heller ingen innpåslitne selgere. Fra den største bungalowen får du kjøpt mat og kalde pils som kan nytes på stranden mens du beskuer den vakre solnedgangen gli over til en skinnende stjernehimmel.

Sihanoukville kan også nås fra øya Koh Chang i Thailand.

Reisen til og lokal transport i Kambodja

Den internasjonale flyplassen ligger utenfor Phnom Penh. Har du kort tid kan du fly videre til Siem Reap med lokalfly for å oppleve Angkor Wat, ellers anbefaler vi at du benytter busser som er langt rimeligere - vær dog oppmerksom på at det kan være noe tidskrevende ettersom landets veier er av dårlig standard. Fra Phnom Penh går det i tillegg tog til Sihanoukville og Sisophon. Bruk buss, motorsykler eller riksa for å komme deg rundt på destinasjonen.

Phnom Penh kan enkelt nås fra Ho Chi Minh City eller Bangkok, men regn gjerne med mer enn èn reisedag dersom du ikke benytter deg av fly.

Kontakt