Colombo

Reiser til Colombo på Sri Lanka
 

Reiser til Colombo - som et eksotisk krydder!

Colombo er hovedstad på Sri Lanka, et eksotisk og spennende øyrike beliggende rett sør for India. Colombo fungerer som en spennende base for ekskursjoner rundt på selve Sri Lanka, og her kan man i rolig tempo venne seg til den noe spesielle og kaotiske atmosfæren som er typisk for denne delen av Asia. Hos KILROY finner du billige reiser til Colombo!

Dersom du søker en urban atmosfære på reisen din til Sri Lanka så behøver du ikke lete lenger enn til Colombo! Her finner du både et bredt utvalg av restauranter, et vibrerende gateliv og massevis av butikker for de som har lyst til å gå på shopping.

Denne livlige hovedstaden ligger på vestkysten av Sri Lanka og fungerer som en hovedhavn for sjøtransport. Dersom du rusler en tur ned til havnen og ser utover havet vil du få øye på enorme skip som daglig legger til og fra kai - alle fulle av gods. En stor del av landets import og eksport føres inn og ut via sjøveien nettopp her i Colombos hektiske havneområde.

The Fort - Colombos midtpunkt

Reiser til Colombo, Sri Lanka - KILROY

Sør for havnen ligger byens kommersielle sentrum, The Fort, der man finner både Sri Lankas regjering og øyas internasjonale hoteller. Man kan med rette kalle The Fort for byens episenter når det kommer til vekst og finans. Det er også her man finner presidentens hus og hager - sistnevnte som normalt bugner over av blomster som følge av områdets fuktige tropeklima.

Pettah - shopping i Colombo

Beveger man seg øst fra havneområdet kommer man til bydelen Pettah med sine mange gater og smug som er fylt med varer av alle slag: fargerike tekstiler, antikviteter fra kolonitiden, gullsmykker, krydder, frukt, tørket fisk og sko. Her finner man alt en kan tenke seg - enten det er dagligdagsartikler eller suvenirer du er på utkikk etter. For de som er gode på å prute så er det mange gode handler som venter - eller dersom man mislykkes med prutingen, det motsatte. Den mest interessante gaten når det gjelder sightseeing og shopping er Sea Street som ligger i Pettahs nordlige del. Denne gaten har alt: prominente gullsmeder, fargerike templer og alt annet i mellom. Et must på reisen din til Colombo!

Sightseeing i Colombo

Sightseeing i Colombo - Colombos hinduistiske tempel - KILROY

Under et opphold i Colombo bør man få med seg den zoologiske hagen Dehiwala, der hovedattraksjonen er elefantene. Få også med deg Colombos vakre hindutempel (Temple of Sri Kailawasanathan Swami Devasthanam Kovil), samt det buddhistiske templet Gangaramaya som ligger nærme Lake Biera. Gangaramaya har sitt eget bibliotek og museum, samt en uvanlig store samling av gaver som har blitt donert til templet fra besøkende gjennom årene.

 

Kontakt