Chiang Mai

Munker i Chiang Mai
 

Chiang Mai - Thailands perle

Chiang Mai tilbyr frodig natur og vakre fjell i rolige omgivelser hvor du garantert får både ladet batteriene og fylt minnet med kule opplevelser - la deg friste av herlige Chiang Mai! I det dagen glir over til kveld våkner byens pulserende uteliv, perfekt avslutning på en spennende og innholdsrik dag.

Rusle rundt byen til fots eller lei en sykkel, sentrum er ikke større enn at du enkelt beveger deg rundt på egenhånd. Det kan være vanskelig å tro at Chiang Mai har hele 170.000 innbyggere. Tuk tuk'ene finnes på hvert et gatehjørne, og for lengre turer kan du praie en songthaew - billig og greit! 

Aktiviteter i Chiang Mai

Thai matkurs og meditasjon er to inspirerende og koselige aktiviteter du gjerne bør få med deg. For litt mere fart og spenning prøv bambusrafting eller jungeltrekking til rimelige priser. Sørg for at du alltid har en langermet genser med deg ettersom kveldene kan bli litt kjølige, spesielt gjennom vintermånedene. Under regntiden som varer fra juli til september bør du ta med regntøy og gode sko. Det er absolutt verdt å ta turen til Golden Triangle og Chiang Mai!

Templer

Chiang Mai er kjent blant annet for sine mange templer, faktisk hele 160 av dem - hvorav det mest populære er Wat Phra Doi Suthep som ligger 15 km fra sentrum. For å komme opp dit må du klatre 290 svette og varme trappetrinn... bonusen er imidlertid fantastisk utsikt over byen fra toppen!

Natteliv i Chiang Mai

Når natten senker seg stiger pulsen. Antall nattmarkeder øker raskt, og her kan du få tak i stort sett alt du kan tenke deg - og enda litt til. Ikke vær redd for å prute, og sørg for at det er nok plass i kofferten til alle de gode kjøpene dine. Skaff deg skreddersydde klær av god kvalitet til lave priser eller spennende og eksotisk pynt til huset. Når shoppingen er unnagjort er det klart for litt dans og musikk på byens mange barer og nattklubber. Bubbles og BangRak er to KILROY-favoritter, men merk deg imidlertid at de stenger tidlig så møt opp i god tid.

Reisen til Chiang Mai

Det finnes flere måter å reise på til Chiang Mai avhengig av ditt tidsskjema og budsjett. Å fly tar bare en times tid fra Bangkok og er definitivt den mest komfortable reisemåten. Er du på et strammere budsjett kan du benytte buss (rundt 12 timer) eller tog (rundt 14 timer). Husk å ta med varme klær ettersom bussene ofte har heftige airconditioner!

Noe for smaksløkene dine!

I Thailand får du alltid servert bra mat uansett om du spiser fra et gatekjøkken eller på en luksusrestaurant. Ansuarn Market er et matmarked som er åpent om ettermiddager og kvelder. Kjøp litt fra hver av de mange matbodene og nyt et herlig fler-retters lokalmåltid til hyggelige priser!

Kontakt