Thailand

Reis til Thailand og opplev landets fascinerende historie og kultur
 

Reiser til Thailand - Smilets hjemland!

Utforsk Thailands hvite sandstrender, tradisjonelle templer og spennende matverden. Landet er rikt på kultur og tilbyr et herlig tropisk klima samt massevis av fargerike markeder for de som er glad i shopping. Hos KILROY finner du billige reiser til Thailand!

Thailand har alt: vakre sandstrender, sol og bading, et herlig tropisk klima, korallrev, regnskog, dykking, templer, kultur, smakfulle matretter og hyggelige mennesker (Thailand kalles ikke "smilets hjemland" for ingenting!). På toppen av det hele er levekostnader lave og shopping latterlig billig når du reiser i Thailand.

Backpacking i Thailand

Innenlandsflyvninger er svært rimelig i Thailand, og de laveste prisene får du ved å booke på internett. Et annet rimelig transportalternativ er buss. De fleste bussene har aircondition og toalett, men vi anbefaler likevel at du benytter såkalte "V.I.P."-busser, der drikke og snacks stort sett er inkludert i billettprisen. Et annet alternativ er å legge ut på seiltur, et perfekt alternativ for deg som har lyst til å oppleve noen av Thailands vakre paradisøyer.

Tips for transport i byene i Thailand

Ta en tuktuk-tur i Bangkok - Backpacking i Thailand med KILROYAvtal alltid pris på forhånd før du setter deg i en tuk-tuk (en slags mopedtaxi), og sørg for at taxisjåførene benytter taksameter.

Shopping i Thailand

Vi anbefaler absolutt at du benytter deg av sjansen til å få skreddersydde klær til latterlig lave priser! En skjorte av god kvalitet koster f.eks. rundt 100 kr. De beste kjøpene oppnår du ute i gatene, med unntak av ekte juveler og smykker. Andre varer du kan få tak i rimelig er stoffer av thaisilke, håndverk og gull. Prut med måte (rundt 30-50% av startpris), og tenkt på at selgerne bruker alt de tjener til å forsørge familiene sine. Merk deg at det er forbudt å ta med bilder av Buddha ut av landet. Følg aldri etter lokale som prøver å eskortere deg til ulike butikker, disse får provisjon på det du handler, slik at du ender opp med å måtte betale en langt høyere pris.

Matopplevelser i Thailand

Floating Market i Bangkok  - Reiser til Thailand - KILROY

Dette er definitivt et av reisens høydepunkter - Thailands kjøkken er fantastisk! De grunnleggende ingrediensene er ris eller nudler kombinert med kylling, kjøtt, fisk og grønnsaker, som tilsettes ulike krydder, oljer og kokosmelk. Mat du får fra gateboder er både billig og smakfull (en rett med stekt ris kan koste ca. 3-4 kr). På restaurantene betaler du noe mer, men det er fremdeles veldig billig sammenlignet med hva vi er vant med hjemme i Norge.

Flere opplevelser og aktiviteter i Thailand

I tillegg til god mat og billig shopping kan Thailand by på en rekke andre spennende opplevelser og aktiviteter som er verdt å få med seg. Meld deg på en matlagingskurs, dra på full moon party, delta på frivillig arbeid, prøv Thai-boksing (Muay Thai), legg ut på fottur og avslutt det hele med en deilig Thai-massasje på stranden.

Klima i Thailand

Reiser til Thailand - Utforsk Thailands nydelige strender - KILROY

Det er store variasjoner i klimaet avhengig av hvor i Thailand du befinner deg:

Vest: Regntiden varer fra mai til november. Anbefalt tid å reise på er mellom desember og april.

Øst: Regntiden varer fra september til november. Anbefalt tid å reise på er mellom juli og september.

Nord: Regntiden varer fra juli til september. Anbefalt tid å reise på er mellom november og april.

Prisnivå i Thailand

Et måltid fra gatebodene koster fra rundt 3-4 kroner, og på restaurant fra ca. 15 kroner og oppover. Overnattingsprisene starter på rundt 30 kroner pr. pers pr. natt, avhengig av standard og fasiliteter.

Reisetips til Thailand

Du får automatisk 30 dagers oppholdstillatelse ved ankomst med fly. Ankommer du Thailand med buss eller tog får du kun 15 dagers oppholdstillatelse. Så for opphold av kortere varighet trengs ikke visum. Det er heller ikke nødvendig å ta med adapter når du skal reise til Thailand. Som en spennende alternativ til Thailand kan vi anbefale at du også tester ut Myanmar.

 

Kontakt