Koh Samui

Herlige strender på Koh Samui
 

Reiser til Koh Samui - En thailandsk perle

Koh Samui er Thailands tredje største øy og den nest største på den østlige kysten av Thailand. Koh Samui er først og fremst berømt for sine lange, uberørte strender, som tiltrekker nærmere 500.000 turister hvert år.

De største strendene på Koh Samui er Chaweng og Lamai. Chaweng er dyrere alternativ, men hvis det er en fest du leter etter, så dette er stedet å være. Det er også mindre og roligere strender å utforske som Big Buddha Beach eller Bo Phut Beach.

Klima på Koh Samui

Klimaet på Koh Samui er likt klimaet i Thailand generelt, men Koh Samui har en tendens til å være tørrere, spesielt under monsunsesongen. Øya kan derfor være et godt alternativ for backpackere som besøker Thailand i løpet av denne perioden.

Mat og drikke på Koh Samui

Fisk og skalldyrsretter er alltid et godt valg på Koh Samui. Langs strendene er det mange internasjonale restauranter, men det er også mulig å spise nydelig thai mat på noen av øyas lokale restauranter.

Shopping på Koh Samui

I likhet med resten av Thailand kryr det av turistsjapper der du får tak i det meste. Ved Bang Rak er det også en fargerik og spennende basar.

Aktiviteter og opplevelser på Koh Samui

De fleste turistene besøker Koh Samui for å nyte de vakre strendene, men er du ute etter dykking er det nok av muligheter til å delta dagsturer eller dykkerkurs her.

Nordkysten av Koh Samui tilbyr kraftige vinder og tiltrekker seg tusenvis av kitesurfere i perioden mellom desember og februar eller kanskje du vil bli med på en seiltur og nyte Koh Samui og området rundt fra en seilbåt.

Byen Bophut nord på øya har mange flotte fasiliteter og roligere strender, verdsatt spesielt av både familier og backpackere og selv om de fleste holder seg langs kysten kan innlandet by på flott natur med fjell og frodige skoger.

Transport til Koh Samui

Du kan fly direkte til Koh Samui Airport fra Bangkok, Phuket, Pattaya, Chiang Mai, Singapore og Hong Kong. De fleste backpackere reiser til Koh Samui med båt fra Surat Thani.

Reise rundt på Koh Samui

Det er lett å komme seg rundt på Koh Samui. Lei en sykkel, moped eller bruk de lokale bussene.

Kontakt