Krabi

En av de berømte long tailbåtene ved en av Krabis vakre strender
 

Reiser til Krabi - vakker fiskelandsby

Vakre Krabi er en uberørt fiskelandsby med fergeforbindelse til flere populære feriedestinasjoner i Thailand. Krabi er derfor for folk flest et stoppested på veien videre, men er du glad i fjellklatring bør du vurdere å bo i Krabi mer enn bare et par netter. KILROY tilbyr billige reiser til Krabi!

Krabi ligger på vestkysten av det sørlige Thailand, og er omgitt av vakre klippeformasjoner. Den lille fiskelandsbyen er en svært viktig havn med fergeforbindelse til øyene Koh Lanta, Koh Phi Phi og strendene i Ao Nang. På grunn av dette er er Krabi et naturlig stoppested for mange reisende og backpackere på vei til andre deler av Thailand.

Klima i Krabi

Krabi har et tropisk klima med en gjennomsnittlig temperatur på ca 33 grader og høy luftfuktighet. Regntiden er i perioden mellom mai og oktober.

Mat og drikke i Krabi

Krabi har et nattmarked som byr på billig, herlig lokal mat, for det meste med muslimsk innflytelse. Et annet marked som er verdt et besøk er morgenmarkedet som åpner allerede kl 8!  

Opplevelser i Krabi

Krabi er et av få steder i Thailand hvor det finnes organisert fjellklatring, og området tiltrekker seg klatrere fra hele verden som søker utfordringer i de kjente toppene Kanap Nam. Ryktet sier at kun sør-Frankrikes fjell byr på samme utfordringer og muligheter som fjellklatring i Krabi! Det er med andre ord definitivt verdt å bli litt lengre i Krabi om dette er noe for deg.

Hvordan komme seg til Krabi?

De fleste kommer seg til Krabi med tog eller buss fra Bangkok eller Phuket, men man kan også fly direkte til Krabi International Airport. Siden Krabi ligger ved kysten finnes det en rekke lokale transportmuligheter med båt. Ellers er det enkelt å komme seg rundt med taxi og annen lokal transport.

Kontakt