Vietnam

Reis til Vietnam og besøk vakre Halong Bay
 

Reiser til Vietnam - Et land som har alt!

Vietnam vil overraske deg! Ta reisen i et rolig tempo og du vil kunne oppleve en enestående variasjon av mennesker, landskap og mat i det som er en av Asias fremste utviklingsland. Vietnam har alt: fantastiske strender, spennende kultur og enestående natur. Hos KILROY finner du billige reiser til Vietnam!

Vietnam er et vidunderlig land som kan by på nydelige strender, frodige og grønne rismarker og spektakulære fjellandskap perfekte for trekking. Du kan dessuten dra på safari blant forbausende kalksteinformasjoner, bli kjent med forskjellige etniske minoriteter, lære om landets ekstreme historie og prøve ut Vietnams nydelige, franskinspirerte asiatiske kjøkken. Vietnam har MYE å by på!

Backpacking i Vietnam

Når man er ute på reise er det gjerne to forskjellige typer steder man pleier å besøke: De kjente, opplagte turistattraksjonene og de litt mer spesielle, avsidesliggende stedene - "off the beaten track". Vietnam kan by på begge deler, men er blant backpackere mest kjent for sine mange vidunderlige bortgjemte steder. Noen av disse stedene er så avsidesiggende at de kun kan nåes med båt, så det er bare å kaste loss! 

Menneskene i Vietnam

Reiser til Vietnam

På gjennomreise i Vietnam vil du bli bergtatt av landets enestående variasjon av mennesker. Her får du muligheten til å bli kjent med alt fra Flower Hmong-minoriteten i nord, som lever slik de gjorde for flere hundre år siden, til travle velutdannede forretningskvinner i Ho Chi Minh. På din ferd gjennom Vietnam vil du oppdage at de lokale innbyggerne forandrer seg hvor hver by du besøker, både når det kommer til mat, klær, utseende, bekledning og uttrykk. Har du lyst til å bli enda bedre kjent med den lokale kulturen og de lokale menneskene, kan vi på det varmeste anbefale deg å delta på frivillig arbeid mens du er i Vietnam. Det blir garantert en opplevelse for livet!  

Matopplevelser i Vietnam

Reiser til Vietnam - Matopplevelser i Vietnam - KILROY

Ett ord som beskriver vietnamesisk matlagning? Himmelsk! I det vietnamesiske kjøkken blandes det beste fra Østens matlaging sammen med et hint av fransk matlagning og resultater er rett og slett fantastisk! Her kommer du til og med til å kunne smake forskjell på risen - vietnameserne er eksperter på mat! Den mest kjente retten i Vietnam er Phe Bo, en nudelsuppe med biff, som er spesielt populær som frokost og som serveres fra små boder overalt i Vietnam. Det er både godt og billig! Vietnam er regnet som et relativt trygt sted når det kommer til mat, men du bør likevel alltid ha grunnregelen i bakhodet; Skrell det, kok det eller glem det!

Vær obs på at de spiser alt i Vietnam, så her er det nok av muligheter til å utfordre deg selv på matfronten. Vi fraråder imidlertid å spise på restauranter som serverer utrydningstruede dyrearter. Det finnes dessverre mange slike restauranter i Vietnam, men spiser man på en av disse er man med på å bidra til utryddelse av disse sjeldne artene.

Backpacking i Vietnam

 Reiser til Vietnam -  Mekong Delta - KILROY

Vietnam er et langstrakt land, så om du vil få med deg mest mulig av Vietnam anbefaler vi deg til å fly inn til Hanoi og ut fra Ho Chi Minh (tidligere Saigon), eller omvendt. Offentlig transport er omfattende og gjør det er enkelt å komme seg rundt stort sett overalt. Vær likevel oppmerksom på at veisikkerheten fremdeles er et problem som følge av den hurtige utbyggingen av veinettet de senere årene. På hovedrutene mellom nord og sør råder vi derfor reisende til å bruke de store og litt mer kostbare buss- eller togselskapene for å være på den sikre siden.

Motorsykler er et populært framkomstmiddel i Vietnam, men er kun for erfarne sjåfører, da trafikken kan være en utfordring. Vil du likevel ta sjansen, er det mulig å leie utenlandske motorsykler/ offroadsykler både i Hanoi og i Ho Chi Minh. Er du mer glad i havet enn landeveien bør du legge ut på båttur i Halong Bay, det er et absolutt must!

Har du lyst til å studere i Vietnam?

Drømmer du om å studere i Vietnam kan vi hjelpe deg med å gjøre drømmen virkelig. Vi tilbyr gratis studieveiledning og støtter deg gjennom hele søknadsprosessen. Les mer her!

 

Kontakt