Ho Chi Minh

Gamle broer og hyggelige gater - Ho Chi Minh City
 

Reiser til Ho Chi Minh City - Saigon!

Saigon, eller Ho Chi Minh City, er den største, mest moderne og definitivt den travleste byen i Vietnam. I nord endrer været seg endel gjennom året - så reiser du fra Hanoi og hit på sommeren er det friskt og behagelig, mens på vinteren møtes du av en herlig varme. Klimaet er tropisk med stabilt vær og rundt 30 grader gjennom hele året. Hos KILROY finner du billige reiser til Ho Chi Minh City!

Det finnes mange grunner til å bli noen dager i Ho Chi Minh City, hvorav de mange historiske severdigheter bare er èn av de. Gjenforenings-palasset, Ho Chi Minh City Museum og War Remnants Museum viser alle deler av den moderne vietnamesiske historien og er definitivt verdt en visitt.

Chinatown

Chinatown, eller Tho Lon, ligger i det 5. distriktet og er et must når du besøker Ho Chi Minh City. Her finner du en rekke innendørs markeder samt pagoder og templer. Markedene er spesielt livlige tidlig om morgenen.

Gatemat i Ho Chi Minh City

Saigons gatekjøkkener er verdt å ta en nærmere titt (smak) på, spesielt akkompagnert av det berømte og friske ølet Bia Hoi - du finner det overalt. Mange av KILROYs reisende opplever i tillegg det livlige cafe- og utelivet i Ho Chi Minh svært gledelig, etter å ha reist rundt i Vietnams mer landlige og enkle omgivelser.

Cu Chi-tunnelene

En av de mest populære severdighetene er definitivt Cu Chi-tunnelene rett utenfor Ho Chi Minh City. Byggingen av tunnelene startet så tidlig som i 1948, og fungerte som skjulested for Viet Minh-soldatene (mot de franske troppene). På grunn av tunnelenes ekstremt gode strategiske posisjon for å angripe Saigon ble de kontinuerlig utvidet under Vietnam-krigen. Selv om Cu Chi-tunnelene er en sann turistmagnet hvor du må bevege deg gjennom horder av turister er de et absolutt must å få med, samt at du gjerne får et annet perspektiv på Viet Cong etter dette.

Saigon eller Ho Chi Minh City

Det formelle navnet i dag er Ho Chi Minh City, oppkalt etter grunnleggeren av landets kommunistiske parti; Ho Chi Minh (1890 - 1969). Det tidligere navnet Saigon benyttes dog fremdeles, og er merkelig nok det mest brukte alternativet blant byens innbyggere.  Det mest politisk korrekte er Ho Chi Minh City.

Råd i trafikken

Vietnam er et svært trafikkert land, og særskilt Saigon! En regel blant backpackere for å krysse de såkalte "motorbike rivers" er som følger: Bestem deg for hvor du vil krysse veien og beveg deg bent fremover - gå rolig fra fortauskanten på en rett linje uten å gå tilbake (aldri gå tilbake igjen!). Vietnamesiske motorsyklister er vant til å navigere rundt hindre i veien, og så lenge du beveger deg i samme retning vet de hvor du er og hvor du vil gå mot. Se alltid mot trafikkens kjøreretning, og gjør deg selv synlig - du vil se gamle mennesker (erfarne veikryssere) som vifter med hatter eller paraplyer.    

Overnatting

Under høysesong for organiserte rundreiser (vår og høst) er hotellene i High End av Ho Chi Minh City ofte fulle hvilket har en effekt på alle hotellkategorier - men generelt sett er utvalget av hostels for backpackere bra. Den vestlige delen av det 1. distriktet er populært blant backpackere.

Kontakt