Banff National Park

Utforsk Banff National Park med KILROY
 

Opplev Banff National Park - i hjertet av Rocky Mountains

Banff National Park er et mekka for naturelskere og skientusiaster! Nasjonalparken som ligger tett på Calgary i delstaten Alberta har et rikt tilbud av utendørsaktiviteter og er den perfekte destinasjon for en aktiv ferie! Bestill din reise til Banff National Park og Calgary hos KILROY.

Banff ligger ca. 10 mil fra Calgary i hjertet av fantastiske Rocky Mountains. Det kan derfor være en god ide å tilbringe et par dager i Calgary før du reiser videre til Banff. På den måten vil du få en god kombinasjon av spennede storbyliv og vakre naturopplevelser!

I Banff nasjonalpark vil du ikke bare finne storslått alpin-landskap med perfekt snøforhold, men også lyseblå isbreer, vakre innsjøer, trollske skoger, majestetiske fossefall og vakre dype daler som for eksempel Valley of the Ten Peaks. 

Banff sentrum

Banff sentrum

Midt i Banff National Park finner du den sjarmerende lille byen Banff og dets 8,000 innbyggere. Fjellbyen ligger på 1,400 meters høyde og byr på en spektakulær utsikt over Rocky Mountains. Banff har flere gode hotell og restauranter å velge mellom, og under høysesongene om sommeren og vinteren har den lille byen et yrende uteliv hvor glade turister samles på de lokale barene.  

Det beste av Banff

Om det er én ting du ikke kan gå glipp av når du reiser til Banff så er det Lake Louise. Det er vanskelig å ikke la seg begeistre av denne flotte emeraldgrønne innsjøen som på mange måter er Banffs store stolthet. Morraine Lake og Lake Peyto er også to vakre innsjøer som må ses. Når du har fått tatt de obligatoriske bildene av innsjøene (og det kan ta sin tid...) kan du sette kursen mot alpinbakkene.

Lake Louise i Banff nasjonalpark

Hvis du liker å gå tur i skog og mark har du truffet blink med Banff National Park. Nasjonalparken kan nemlig skilte med over 1,600 km med turstier av forskjellig lendge og vanskelighetsgrad. Ved parkens turistsenter kan du få all informasjon du trenger før du legger i vei. Det er for eksempel mulig å campe flere steder i parken, og det finnes mange operatører som tilbyr mountain biking, kanopadling eller hesteridning. I dette vilmarksparadiset kan du få oppleve litt av alt! 

Når du først er i Banff må du også ta en tur i Banff Gondola opp til Sulphur Mountains. Her oppe kan du nyte den aller beste utsikten i hele Banff. Mount Norquay er et annet godt alternativ hvor man kan oppleve en fantastisk utsikt til Banffs storslåtte fjell og daler. Om sommeren er det også gode muligheter for å se både svartbjørner og grizzlybjørner i Banff nasjonalpark - det finnes mange gode turoperatører som arrangerer bjørnesafari i området. 

Nord for Banff ligger en annen nasjonal park - Jasper National Park. De to nasjonalparkene deler den flotte Icefields Parkway. Icefields Parkway er en 230 km lang strekning som passerer mange av de to parkenes beste attraksjoner. Hvis du er interessert i å se mer av hva Canadas villmark har å tilby, kan en road trip være en god løsning. Sjekk ut denne road trip'en gjennom Canadas villmark

Skikjøring i Banff

Det er ikke uten grunn at Banff har blitt et av de mest populære vinterdestinasjonene ikke bare i Canada, men også i hele Nord-Amerika. Snøforholdene her er upåklagelige, det er rikelig med skiløyper og det er sjeldent lange køer ved skiheisene. Her varer skisesongen fra midten av november til slutten av mai. 

Frister det med en tur til vakre Banff National Park?
Kontakt oss!

Kontakt