Alaska

Storslått natur i Alaska
 

Reiser til Alaska - Storslagen natur!

Alaska er en av de minst bereiste og utbygde områdene i verden. Om du vil legge reisen din til et sted der svært få har satt sine ben, ja da er Alaska rette destinasjon for deg! Vakker natur og kule opplevelser fylt med eventyr og spenning er en kombinasjon de fleste vil elske!

Alaska er den nordligste av USAs 50 stater og en sann perle av en stat. I tillegg til at det er den største av dem alle er det også den som har færrest innbyggere (683.000).

Dersom du planlegger en tur til Alaska bør du sørge for at du får mest mulig ut av reisen, ettersom folk flest bare kommer seg hit èn gang i livet. Glitrende isbreer, snøkledde fjelltopper, elver overfylt av storlaks, vakre fjorder og berømte nasjonalparker. Det er så mye å se og oppleve at listen aldri vil ta slutt - Alaska har alt!

Juneau - Alaskas hovedstad

Juneau er Alaskas hovedstad, men med sine kun 30.000 innbyggere er den ikke særlig stor av størrelse. Dette er en gammel gullgruveby som fikk navnet sitt fra en av de første skjerperne som kom hit, Joseph Juneau. Byen ligger i sørlige Alaska og har den kanadiske delstaten British Columbia som nærmeste nabo. 

Det er mange grunner til å besøke Juneau; vakkert landskap, byens omkringliggende høyfjell med isbreer og tidevannet som skifter to ganger om dagen og reiser seg flere meter. Årstidene er relativt korte, og den beste tiden å komme hit på er mellom juni og september. I sommermånedene holdes det flere festivaler og kulturelle hendelser som er verdt å få med seg, og byen er en populær havneby for cruisebåter hvilket betyr at det er travelt her gjennom disse månedene. Juneau ligger noe isolert i forholdt til resten av Alaska, og det er begrenset med forbindelser hit. Besøkende må ta enten fly eller ferge, men får garantert en kul reise!

Den største byen i Alaska

Den største byen i Alaska er Anchorage og ligger i likhet med Juneau i sør. Byen har rundt 230.000 innbyggere, og tar du turen innom en av de små, koselige restaurantene her får du verdens desidert beste kongekrabbe! Temperaturene når sjelden mer enn 20 grader, og om sommeren er det lyst nesten døgnet rundt hvilket om vinteren er helt motsatt når solen så vidt viser seg i det hele tatt.

Anchorage er den viktigste havnebyen for både turister og shipping. De fleste flyvningene til Alaska går hit, og det er enkelt å ta seg ut til den vakre landsbygda herfra.

Isbreer, fjellturer og guidede turer i Alaska

Alaska har noen helt fantastiske nasjonalparker som byr på alt av natur du kan forestille deg. St. Elias National Park byr på flotte turmuligheter, enten du vil ha med en guide eller gå på egen hånd. Få gjerne med deg den gamle gruvebyen Wrangell, eller hva med å prøve klatring på isbreer? Vær forberedt på en skikkelig utfordring dersom du tester ut sistnevnte, du blir nemlig firt ned i isbreens sprekker noe som kan være litt skummelt, og du må klatre opp igjen med piggsko og små isøkser - men fargene du ser rundt deg og opplevelsen du får er helt enestående og noe du aldri glemmer!

Videre kan du padle i kajakk, sykle i fjellendt terreng eller klatre på Nord-Amerikas høyeste fjell Mt McKinley - og som en bonus får du kanskje glimt av en fjellgeit, rev, elg eller om du er riktig heldig, en ekte grizzlybjørn! Dette er bare noe av det Alaska har å tilby sine besøkende.

Denali National Park er også verdt et besøk, det samme gjelder havnebyen Seward hvor du kan ta båt ut på havet for å se hval, hai, sjøløver samtidig som du lytter til isbreenes knakende lyder i det store isbiter brekker løs og faller i vannet. Prøv dypvannsfiske i Homer, verdens såkalte "kveitehovedstad". På veien hit passerer du over toppene på vulkankjeden som har fått det passende tilnavnet "Ring of Fire" - de er fantastisk vakre så ta med kamera!

Reise rundt i Alaska

Jernbanen i Alaska er det absolutt beste transportmidlet; ved å reise med tog kommer du deg enkelt fra sted til sted mens du i mellomtiden kan nyte utsikten over statens enestående landskap. Det finnes ulike turer å velge mellom avhengig av hvor du er på vei. Samtidig finnes det også bussruter for turister som reiser via Seaward Highway, men merk deg at disse ikke opereres om vinteren.

Et alternativ for deg som ønsker et lengre opphold i Alaska og/eller Nord-Amerika er å leie egen bil eller campingbil. KILROY travels kan tilby flere ulike valgmuligheter her, og vi har konkurransedyktige priser i tillegg til erfaring i å finne de beste alternativene for nettopp deg. Husk at vi har egne priser for og tilbud for ungdom og studenter!

Overnatting i Alaska

KILROY tilbyr en rekke rimelige og komfortable overnattingsmuligheter i Nord-Amerika. Ta kontakt med en av våre reisespesialister eller søk selv på våre hjemmesider.

KILROYs reisetips

Det er generelt lavere prisnivå i Nord-Amerika enn i Europa, men et godt råd er å planlegge alle dine aktiviteter etter budsjettet ditt. Dersom du vil oppleve noe helt spesielt og unik, og noe du ikke finner informasjon om i reisehåndbøkene bør du delta på en organisert, liten gruppereise med guide hvor du møter likesinnede samtidig som du kommer til de kuleste stedene i Alaska!

Kontakt