California

Resier til California
 

Reiser til California - Staten som har alt!

California er en av de vakreste og mest besøkte statene i USA. Se og bli sett i Los Angeles, føl på hippiestemningen i San Francisco eller utforsk en av statens mange spektakulære nasjonalparker. Hos KILROY finner du billige reiser til California!

Finn alt du trenger:

Det er noen steder du bare må besøke før du dør, og California er uten tvil et av dem. California er en stat full av kontraster som kan by på alt fra strandliv og surfing, til snødekte fjell, fotturer og glovarme ørkener. På toppen av det hele har California tre aktive vulkaner, 420 innsjøer og verdens høyeste tre. Det mangler ikke på ting å se og gjøre i California! Om vi kun skal gi deg ett råd, så må det bli dette: Ikke bli værende for lenge i LA. Sett også av tid til å besøke Santa Cruz, San Francisco og minst en av Californias nasjonalparker. 

Naturvidundere: Yosemite, Death Valley og Sequoia

California er hjem for noen av USAs vakreste og mest varierte nasjonalparker. Her kan du oppleve fargerike steinformasjoner, storslagne fossefall, mektig vegetasjon og dype daler. Dra til Yosemite dersom du vil se spektakulære landskap med massive fjellformasjoner, fosser og en mektig isbre. Vil du oppleve ekstrem varme kan du ta turen til Nord-Amerikas varmeste sted - notoriske Death Valley. Med temperaturer opp mot 47 grader på det varmeste er dette et sted ulikt noe annet sted i USA. Ikke langt unna Death Vally finner du en annen naturattraksjon, den imponerende Sequoia National Park. Her kan du se de gigantiske mammuttrærne (kjempesequoia) inkludert verdens høyeste tre - General Sherman - som rager hele 83,8 meter over bakken. Planlegger du å besøke flere nasjonalparker i løpet av turen kan det lønne seg å kjøpe et nasjonalparkpass.

Reiser til California - Death Valley - KILROY

Se og bli sett i Los Angeles 

Når naturen har begynt å sette sine spor på kroppen og det er på tide med en dusj kan du vende snuta mot "the City of Angels", Los Angeles! LA er en ekte storbymetropol proppfull av verdenskjente landemerker hele veien fra sentrum og ned til Venice Beach. Få steder har blitt brukt i så mange filmer som LA, så sannsynligheten er stor for at du kommer til å kjenne deg igjen. Kanskje får du også med deg en ekte filminnspilling?

Los Angeles har et notorisk dårlig kollektivtransporttilbud, så skaff deg isteden en leiebil og utforsk bydeler som Santa Monica, Venice Beach, Malibu, Hollywood, Beverly Hills, Pasadena og Mainda del Rey. Sørg også for å få med deg Downtown LA som kan friste spennende nabolag som Arts District, Chinatown og South Park.

LA er en by som er full av stereotyper og du kommer til å bli overrasket over hvor mange av dem som faktisk finnes i virkeligheten: I sentrum kan du se hippe kvinner og menn spise vegetarburger og raw food med lepper proppfulle av Restylan. Drar du til Beverly Hills får du se Ferrarier, Lamborginier og Porscher stå parkert side om side i Rodeo Drive, mens eierne er inne å shopper i luksuriøse merkevarebutikker. Drar du ned til alternative Venice Beach får du se en blanding av bodybuildere som trener på stranda og alternative beach bums. Alt er veldig amerikansk, men du kan også oppleve et blaff av europeisk kultur dersom du stikker til Third Street Promenade i Santa Monica.

Til slutt må du sørge for å få med deg litt ekte Hollywood action før du reiser videre: Besøk Universal Studios, ta et bilde med Hollywood-skiltet og poser for de obligatoriske selfiene med stjernene langs Hollywood Walk of Fame.

Los Angeles by night - Reiser til California - KILROY

Hippiestemning i San Francisco 

Som europeer er det lett å føle seg hjemme i San Francisco. Byen er kjent for å være veldig liberal, og spilte en viktig rolle i den amerikanske hippiebevegelsen på 60-tallet. Fortsatt hviler det en atmosfære preget av "flower power" over San Francisco, og hvert år arrangerer byen en rekke hippie-festivaler og gay pride arrangementer. Det er ikke mangel på fester i 'San Fran', spesielt i nabolaget SoMa (South of Market Street) som for tiden er byens mest trendy nabolag. Her kan du kose deg med et bredt utvalg av trendy cafeer og hipsterbarer.

Mens du er i San Francisco bør du sørge for å få med deg San Francisco Museum of Modern Art. Har du dårlig tid bør du faktisk heller velge å dra hit framfor å ta en tur med de turistifiserte kabelvognene. Ta heller bare et raskt bilde av dem i det du går forbi. Noe du derimot virkelig bør sette av tid til er en tur til Alcatraz og en spasertur over Golden Gate Bridge. Vær oppmerksom på at du bør reservere billetter til Alcatraz god tid i forveien, da det kun er et begrenset antall billetter tilgjengelig per dag. 

Billige reiser til California og Golden Gate Bridge - KILROY

Strandliv i San Diego

Dersom du fortsatt har tid igjen etter å ha besøkt Californias nasjonalparker og de mest kjente byene bør du besøke surfebyen San Diego. Her kan du nyte perfekte bølger og slappe av på vakre strender som La Jolla og Coronado Beach. Få også med deg Mission Beach og Little Italy i San Diego sentrum. På kvelden kan du ta turen til Old Town San Diego som er full av god stemning, historiske bygg og den beste tex-mex maten i California. San Diego er også et ypperlig utgangspunkt for en dagstur til Mexico. Grensebyen Tijuana ligger kun en halvtimes kjøretur unna, men vær forberedt på at du nok må vente i kø i et par timer før du får lov til å krysse grensen.  

Opplevelsesreiser i California

Har du lyst til å få med deg alle de kule opplevelsene og attraksjonene California har å by på? Da bør du bli med på en av våre opplevelsesreiser! Dette er IKKE en typisk gruppereise der du kjører rundt i en stor turbuss med en spjåkete guidestemme over høyttalerne. Reiser du med oss blir du derimot med på tur sammen med en liten gruppe unge backpackere og en lokal guide. Guiden tar dere med til både de store attraksjonene og de skjulte perlene 'off the beaten track'. Denne typen reise passer for alle og er spesielt populære blant solo reisende, ettersom det er en perfekt måte å bli kjent med nye mennesker på.

Surfing i California

California er et ekte surfemekka. Faktisk er det er ingen steder på jord med flere surfere per innbygger enn Sør-California. California regnes som fødestedet for moderne surfekultur og det finnes et hav av surfesteder langs kysten mellom Los Angeles og San Diego. Best av alt - surfeforholdene er fantastiske året rundt!

Surf camp i California

Fra 7.031 NOK
Surf camp i California
Bli med på surf camp i California! Våre surf camps passer både for nybegynnere og for mer erfarne surfere.
Les mer

Road trip i California

Se det for deg: Du cruiser nedover motorveien i California i en rød kabriolet. Vinden rusker i håret ditt, solen skinner, du hører lyden av motoren som ruser og bølgene som bruser fra havet. Høres det befriende ut? Det kan vi love deg at det er. Hopp i leiebilen og kjør avsted!

Road trip i California

Fra 304 NOK
Road trip i California
Dra på road trip og få med deg det beste av alt California har å by på. Bestiller du leiebilen gjennom oss får du en dags gratis billeie.
Les mer

Skiferie i California 

Du har kanskje ikke tenkt over det, men California er også en fantastisk destinasjon for ski- og snowboardentusiaster. Skisesongen varer fra midten av november til midten av april og regionen rundt Lake Tahoe er spesielt populær. 

Om du ikke er så glad i snø og vintersport kan du heller ta turen til vintersportbyene utenfor sesongen. Området rundt Big Bear Lake er spesielt fint om sommeren, og kan by på et stort utvalg av spennende utendørsaktiviteter. Et opphold her vil gi deg litt velfortjent ro, samtidig som det vil gjøre budsjettet ditt godt, ettersom overnattingsprisene er lave utenfor sesongen. 

Billige reiser til California også på vinteren!

Overnatting i California

Hotell kan være ganske dyrt i USA (bortsett fra i Las Vegas). Heldigvis finnes det rimelige hosteller og små B&Bs overalt. Unngå likevel de billigste motellene langs motorveien, da du risikerer å dele rommet med et par kakerlakker. Prisen for overnatting på et kakerlakkfritt hostell varierer fra ca. 25-30 dollar per natt. 

Når er det best å reise til California?

California er fantastisk året rundt, men om du har lyst til å jobbe på brunfargen bør du helst dra sent på våren eller tidlig på høsten. Prøv å unngå høysesongen midt på sommeren, da prisene stiger i takt med at California oversvømmes av turister. Sola skinner året rundt i California, så været behøver du ikke å bekymre deg for. 

 

Kontakt