Grand Canyon

Zen moment med utsikt over Grand Canyon
 

Reiser til Grand Canyon

Med sitt fantastiske og enestående landskap er Grand Canyon virkelig et naturunder og en av verdens største attraksjoner. Ikke bare er omgivelsene vakre, men stedet inneholder også en spennende kulturhistorie, og er absolutt verdt et besøk - du vil garantert aldri se noe lignende!

Grand Canyon er nasjonalpark i delstaten Arizona som måler 446 km lang fra South Rim til North Rim og strekker seg hele veien til Colorado. Det var Coloradoelven, som renner gjennom Grand Canyon, som formet juvet for mer enn seks millioner år siden.

Grand Canyon er 1900 meter dyp

1900 meter dype Grand Canyon

Grand Canyon består av steiner, klipper, bakketopper og daler i alle mulige formasjoner. Spanjolen García López de Gárdenas oppdaget Grand Canyon i år 1540, men på dette tidspunktet hadde indianerne allerede bodd her i tusener av år.

Nasjonalparken er ført opp på UNESCOs verdensarvliste, og selv om Grand Canyon ikke er verdens dypeste juv har det definitivt en imponerende størrelse samt et fantastisk vakkert og fargerikt landskap - som skifter farge etter sollyset. Juvet er nærmere 1900 meter på det dypeste, og varier fra 6.5 til 29 km i bredden.

South Rim er den mest besøkte delen av Grand Canyon og er åpen hele året, mens North Rim er kun åpent om sommeren. Det anbefales å dra til førstnevnte. Dersom du velger å kjøre hele veien fra nord til sør må du forberede deg på en 500 km lang kjøretur!

Temperaturene i Grand Canyon kan nå opp mot 40 grader om sommeren, så pass på å ta med nok drikkevann ettersom dehydrering forekommer ofte blant turgåere.

Opplevelser i Grand Canyon

Det finnes en rekke operatører som tilbyr guidede rundturer for turister i området grand Canyon. Er du av den aktive typen kan du velge blant turer som inkluderer rafting, turgåing, hesteridning eller sykling. Det er også svært populært å fly med helikopter eller småfly over Grand Canyon, en opplevelse som gjerne overgår alt annet!

Nyt en spektakulær utsikt ved Grand Canyon

I januar 2006 åpnet Skywalk for turister, som ligger på Hualapai Indian Reservation i vestlige Grand Canyon. Skywalk er en bro laget av glass som strekker seg ut i luften 1200 meter over elven Colorado, så lider du av høydeskrekk er dette neppe noe for deg. Har du derimot nerver av stål kan vi garantere deg en hårreisende opplevelse!

Dersom du vil gjøre mer enn bare en dagstur hit anbefaler vi at du får med deg soloppgangen over juvet. Grand Canyon består av så mye mer enn bare natur, så vil du oppleve enda mer kan du velge turer hvor du får lære mer om den spennende og omfattende forhistorien til Amerikas innfødte.

Reisen til og rundt Grand Canyon

For å komme deg rundt i området Grand Canyon kan du enten leie bil selv eller benytte tog og buss - i tillegg til å reise med organiserte turoperatører som stort sett har egne kjøretøy. Husk som nevnt å sjekke åpningstider dersom du skal til North Rim. Normalt åpnes det for turister i slutten av mai og holder så åpent frem mot slutten av sommeren.

Kontakt