Hawaii

Hawaii - Strand, palmer, storby og natur samlet på samme sted
 

Reiser til Hawaii - Aloha!

Nyt de fantastiske utsiktene over både kystlinjen og det ulendte vulkanske terrenget Hawaii er kjent for. Sleng en blomsterkrans rundt halsen og bli med på bålfest på stranda, eller grip surfebrettet og kast deg ut i de kraftige bølgene sammen med surfere fra hele verden. Dykkere og fotturister kommer også til å storkose deg på Hawaii. Hos KILROY finner du billige reiser til Hawaii!

Hawaii-øyene ble dannet som et resultat av underjordiske vulkanutbrudd som foregitt for millioner av år siden, men det finnes fortsatt aktive vulkaner på Hawaii. De fleste vulkanene er likevel sovende eller utslukkede, slik som Mauna Kea - verdens høyeste vulkan (4205 meter).

Ferieparadiset Hawaii

Reiser til Hawaii - KILROY

På sett og vis kan Hawaii sies å ha en ganske todelt personlighet. Du kommer til å føle Hawaiis polynesiske vibber så snart du lander og på kveldene kan du bli med på luau med tradisjonelle hula hula-danserne, akkompagnert av avslappet ukulelemusikk. Samtidig er øyene veldig amerikaniserte, og folk flest lever et typisk vestlige liv. Nedturen for mange backpackere som kommer hit er masseturismen og de relativt høye prisene. Du finner imidlertid fremdeles rolige paradis med kritthvite strender og svaiende kokospalmer, der du kan nyte dager fylt med surfing og dykking: På kvelden kan du nyte solnedgangen med en fersk papaya i den ene hånden og en deilig mai tai cocktail i den andre!

Ved morgengry våkner du til synet av glødende hibiscus-blomster, som ser ut til å vokse absolutt overalt på Hawaii. Den totale opplevelsen du får er deilig avslappet, og når du skrur på radioen vil de lokale reagge-låtene enkelt sette deg i den rette stemningen for resten av dagen.

Hawaiis største øyer

Backpacking på Hawaii

Hawaii har en rekke spennende øyer som er verdt å utforske. De største er Kauai, Maui, Molokai, Oahu og Big Island.

Kauai

Dette er den mindre befolkede og ekstremt frodige øya James Cook først gikk i land på da han ankom Hawaii i 1778. Naturen på denne øya er grønn og frodig og har flere øde strender der du ikke finner en eneste turist. Over 70 Hollywood-filmer har blitt filmet på Kauai, blant annet klassikeren Jurassic Park og oppfølgeren Jurassic World.

På Kauai finner man et av verdens antagelig våteste steder rett ved Mt. Wai´ale´ale, så vel som et av verdens dypeste juv - Waimea Canyon. Sistnevnte er 16 km langt og nesten 1 km dyp. Kraftige regnskurer former juvet kontinuerlig, og i bunnen av juvet flyter den viltre elven Waimea River. Det er et par steder oppover klippene hvor man kan få fantastisk utsikt over det vakre landskapet, og disse kan nås med bil. Når du er på Kauai må du ikke glemme å få en smak av den lokale spesialiteten - verdens beste fiskeburger!

Kauai kan by på over 50 urgamle fossefall, og vi anbefaler at du starter med det enorme Opaeka Falls. På Kauai kan du også merkelig nok oppleve ville kyllinger! Det er en noe merkelig opplevelse å møte på denne typen skapninger midt inni den tykkest jungelen. Få også med deg Kipu Falls som kan nås til fots.

Nærme Kauai ligger den lille øyen Niihau som er kjent for sin blomstrende polynesiske kultur.

Maui

Når du er på Maui må du sørge for at du får med deg den imponerende vulkanen Haleakala. Krateret er enormt og strekker seg over hele 11 kilometer! Dette er uten tvil det beste stedet å se solnedgangen på Hawaii. Maui har mindre turisme sammenlignet med Ohau, og er kjent for sine fantastiske surfeforhold. Øya er også perfekt for fotturer og bading i tropiske fossefall. Gjennom vinteren kan du være heldig å oppleve knølhvaler ved Wailea Beach. 

Hawaii - The Big Island

Denne øya huser en av verdens kraftigste aktive vulkaner, Kilauea. Spør deg rundt lokalt om forholdene før du beveger deg i nærheten av denne. Big Island har den mest varierte naturen av alle øyene, og på noen av turløypene kan du til og med se snø på Mauna Kea! Som navnet tilsier er dette også den største øya på Hawaii. Slapp av og nyt livet på den nydelige stranden Kauna'oa Bay. Ved vulkanen Goddes Pele kan du se røde og glovarme lavastrømmer. Ta turen innom Ahalanui Beach for varme kilder og nyt en spektakulær utsikt over Crater Rim Drive. Big Island byr på så mange spennende steder og opplevelser at du enkelt kan tilbringe flere uker bare her!

Oahu

Dette er øya hvor du finner skyskraper-hovedstaden Honolulu. Byen klassifiserer definitivt som en storby med sine travle bygater og larmende trafikk - men generelt sett er inntrykket du får langt mer avslappet enn en typisk nord-amerikansk storby. Waikiki Beach er strandløvenes favoritt, men du finner en rekke muligheter for både sol, strand, surfing og boogie-boards langs hele kysten av Oahu. Nattestid kan Oahu by på et yrende uteliv for de som liker dans og musikk! For utmerkede nudelretter og historiske bygninger, sett kurs mot Chinatown. Ala Moana Center vil tilfredsstille selv den mest kresne shopaholiker!

I Oahu kan du også se historiske Pearl Harbor, som ble offer for et voldsomt angrep av Japan den 7 desember 1941. Angrepet anses fortsatt som et av de aller værste som noen gang har blitt gjennomført på amerikansk jord, og var en direkte årsak til at USA involverte seg i den 2. verdenskrig. I dag kan du besøke Pearl Harbor, som ligger vest for Honolulu og blant annet se USS Arizona - det nedsenkede kampskipet som fortsatt befinner seg under overflaten. 

Dykking og snorkling på Hawaii

Backpacking på Hawaii - Dykking med KILROY

Dykkeforholdene er helt supre på Hawaii, takket være det unike marinelivet, undersjøiske vulkanformasjoner, grotter og gamle skipsvrak. Dykking er bra året rundt og det er heller ikke uvanlig at dere får følge av delfiner når dere tar båten ut til dykkestedene. Gjør deg klar for en fantastisk undervannverden bestående av fargerike fisker, koraller, hai, skilpadder og den lokale fisken humu humu nuku nuku apuaa...

Vil du heller snorkle bør du sjekke ut Tunnel Beach på Kauai - de undersjøiske vulkanske tunnelene er enestående, og her får du kanskje også glimt av hai!

Fotturer på Hawaii

Turløypene på Hawaii er eksepsjonelle ettersom naturen rundt består av både majestetiske vulkaner og et unikt dyre- og planteliv. Vil du på skikkelig fjelltur kan du legge turen til vulkanen Mauna Kea på Oahu, der du finner et bredt utvalg av gode turstier. På Maui kan du gå langs Halaekala-krateret ved Sliding Sands, hvor det også er mulighet for overnatting i en av trehyttene (må bookes på forhånd). På fotturene opplever du de mest fantastiske utsiktene, og i skogen Hosmers Grove kan du beskue flere sjeldne plantearter. Dersom astronomi er ditt felt - er Haleakala kjent for sin klare himmel og du kan nyte en helt fantastisk utsikt over Melkeveien.

Surfing på Hawaii

Surfing på Hawaii

De største og villeste bølgene treffer kysten av Hawaii på vinterstid, og det er på denne årstiden alle surferne samles rundt på strendene. Forhold for vindsurfing er best om sommeren. Surfetimer får du overalt på øyene dersom du trenger dette. Respekter havets kraft og lær deg å lese skilt og advarsler som er satt opp på strendene. Røde flagg betyr at det ikke er trygt å gå ut i vannet - selv for den mest erfarne svømmer.

Reisen til og rundt på Hawaii-øyene

Fly fra f. eks. Los Angeles til Honolulu på Oahu og reis videre til de andre øyene med lokalfly eller ferge. Offentlig transport er så godt som ikke-eksisterende på de fleste øyene, så du trenger leiebil for å komme deg rundt - evt. sykkel dersom du er av den aktive typen. På Oahu er det imidlertid et bussnettverk som fungerer greit.

Klima på Hawaii

Reiser til Hawaii

Temperaturene på Hawaii holder seg noenlunde på samme nivå gjennom hele året, men det regner noe mer mellom desember og mars. Været kan også raskt endre seg fra dag til dag. Klimaet på Hawaii er imidlertid svært behagelig - varmt og fuktig med en frisk havbris. Den travleste turistsesongen varer fra desember til februar, og da er prisene mye høyere sammenlignet med vår og høst. Husk å bestille overnatting god tid før dersom du skal reise til Hawaii rundt jul, nyttår og påske.

KILROYs reisetips for Hawaii

Det holdes flere festivaler gjennom året, og den du aller mest bør få med deg er Quicksilver Big Wave Classic Surf Festival på Oahu. Dette er en årlig happening som finner sted i desember, når bølgene er på sitt høyeste.

Kontakt