New York

New York, New York - The city that never sleeps
 

Reiser til New York - The Big Apple

Forvent deg det ekstreme når du besøker verdens storby nummer èn! New York har så mange muligheter og spennende bydeler at du ender opp med å ønske at du ikke trengte sløse bort tid til søvn. Og det er nettopp dèt - New York sover aldri! Her kan du shoppe 24 timer i døgnet og gå på disko kl 10:00 om morgenen! Det, og mye mye mer... Hos KILROY finner du billige reiser til New York!

Opplevelser i New York

Manhattans avenyer er fylt opp med klassiske amerikanske gatekjøkken hvor du kan starte dagen på typisk New York vis; et par egg på toast, bacon, pølser og sirupsglaserte pannekaker. Etterpå kan du f. eks ta undergrunnsbanen til sørlige Manhattan hvor du i Financial District kan observere travle aksjemeglere, fasjonable forretningskvinner og limousiner parkert rett ved pølseboder. Et par kvartal unna kan du også få med deg Ground Zero, den store åpne plassen hvor World Trade Centre lå før terroraksjonen i 2001. Du kjenner det går kaldt nedover ryggen når du står her blant de mange New Yorkere som daglig kommer hit for å minnes og hedre de omkomne - hvis mange navn er ført opp på store tavler.

Høydepunkter i New York

Her kan vi nevne selvfølgeligheter som store skinnende reklametavler og gigantbutikker på Times Square samt enestående utsikt fra toppen av Empire State Building - men ved siden av dette, når du tar turen til Upper Manhattan må du definitivt også oppleve en rolig og avslappet søndagspiknik i Central Park, stedet der New Yorkere samles for en høneblund på gresset, joggeturer rundt innsjøene, et slag baseball eller for å nyte et par pølser med brød. Dette er selve essensen av en søndag i New York!

Start dagen i Harlem nord for Central Park. Hver søndagsmorgen samles afroamerikanske familier i de mange kirkene, hvor du er mer en velkommen til å beskue de livlige og høyrøstede gospelkorene når de synger dagen inn! Gjestfri Canaan Baptist Church er et godt eksempel.

Øst for Central Park ligger fasjonable og rådyre Upper East Side. Her finner du alle de dyre merkene, og ja - det er her jentene fra Sex & Singelliv unnagjør mesteparten av deres shopping! Litt lengre sør finner du berømte Fifth Avenue hvor du må få med deg et besøk hos klesgiganten Abercrombie & Fitch. Her kan du sikle over utmerkede plagg og tilbehør over hele fire etasjer! Ren galskap, og nesten like mye et diskotek som et varehus - enjoy!

Soho, New York

Litt nordover igjen ligger Soho og Greenwich Village, begge bydeler med en avslappet og bohemsk stil. Foruten om mange kule butikker finner du også sjarmerende brosteinsgater, små parker og et utpreget student- og kunstnermiljø som følge av New York University og områdets mange gallerier. Fanelli's Café på hjørnet av Prince og Mercer Street er et perfekt sted å innta den lokale atmosfæren.

Kule New York

Lower East Side og East Village - Dette er bydelene for de som søker det rå og kule New York. Her finnes massevis av butikker med brukte klær og ting, livlige nattklubber og musikkscener samt for ikke å glemme den udødelige punk kulturen. I Lower East Side og East Village skjer det alltid noe som i høy grad vil tilfredsstille både syn og sanser. Mens du et sted kan finne verdens beste french fries (og da mener vi beste!), vil du på et annet gatehjørne treffe på lange køer etter midnatt foran en av Manhattans mest populære konditori - du har neppe sett maken til fristende kaker, det lover vi!

Brooklyn: det berømte og kreative

På andre siden av East River fra Manhattan (vi anbefaler at du går over Brooklyn Bridge, utsiktene er fantastiske!) ligger Brooklyn, som har blitt it-stedet for unge og kreative mennesker. Spesielt bydelen Williamsburg skyter gnister med sine gallerier, bruktbutikker, barer, musikkscener og råkule ungdommer som bærer de riktige klærne på rett måte. Det er her du enten vil oppdage din indre New Yorker og leve akkurat som de lokale, eller finne ut nøyaktig hvorfor du ikke bor her...! Få også med deg Downtown Brooklyn, spesielt Smith Street, en av New Yorks koseligste gater. Atmosfæren er avslappet, de lokale er vennlige og du finner massevis av gode restauranter og kafeer. Prøv ut Bar Tabac hvor du kanskje får et glimt av kjendisene som bor i området! Berømte Brooklyn Bridge.

New York er i tillegg...

Basketball eller ishockey i Madison Square Gardens, kunstneriske mesterverk på Guggenheim og andre museer av verdensklasse, Staten Island Ferry som tar deg forbi Frihetsgudinnen, endeløse rekker av gule taxier og startpunktet for den ultimate road trip!

Kontakt