Yellowstone Nasjonalpark

Grand Prismatic Spring er en varm kilde i Midway Geyser Basin i Yellowstone National Park i Wyoming, USA. Kilden er den største varme kilden i USA, og den tredje største i verden!
 

Reiser til Yellowstone - naturen på sitt aller beste!

Her finner du bjørn, bisonokser og ulver. Drønnende vannfall, snøkledde fjelltopper og endeløs granskog. Yellowstone Nasjonalpark i USAs Rocky Mountains byr på et mangfold naturopplevelser - både for naturelskere, historienerder og eventyrere! Hos KILROY finner du billige reiser til Yellowstone Nasjonalpark!

Dette unike naturreservatet sprer seg over delstatene Wyoming, Idaho og Montana. Nasjonalparken ble grunnlagt i 1872 som planetens aller første, og er i dag kjent for sin fantastisk vakre natur. Her finnes blant annet mer enn 322 ulike fuglearter, og over 300 geysirer som følge av underjordiske vulkaner. 

Grand Loop Road 

I Yellowstone vil du blant mye annet også finne en 22,8 mil lang bueformet vei kalt Grand Loop Road, og langs denne veien kan du kjøre gjennom parkens enestående landskap - noe mesteparten av de årlige 2-3 millioner besøkende velger å gjøre.  

Du vil finne massevis av flotte camping- og piknikområder i parken, så det er enkelt å ta en liten rastestopp underveis. Er du keen på litt action så kan du legge ut på fottur på en av turløypene som slynger seg gjennom landskapet, og stoppe ved varme kilder. Områdets dyreliv kan oppleves ved å delta på fotturer ledet av erfarne parkvoktere. I tillegg finnes det massevis av både fiske- og skisportmuligheter i Yellowstone Nasjonalpark. 

Grizzlybjørner og skumring

En av de største attraksjonene i Yellowstone er definitivt det rike dyrelivet som eksisterer her, og spesielt bjørner! Sør for Canada er Yellowstone det eneste området hvor det fremdeles finnes store bestander av grizzlybjørner. Om du er heldig får du et glimt av disse enorme pelskledde dyrene, eller eventuelt en brunbjørn, som lever i parken. Sjansene er størst i skumringen om morgenen eller kvelden. 

Husk bare å holde deg på trygg avstand - bjørnene kan veie opptil 400 kg (!), og de liker dårlig å bli forstyrret! 

Andre dyr som kan oppleves i parken er dådyr, antilope og sist men ikke minst - store bøfler, som ofte migrerer langs veiene i parken der terrenget er mer behagelig. 

Opplev Yellowstones eget Grand Canyon

Om du vil kjenne litt på naturens krefter finnes det flere muligheter for deg. En av parkens vakreste områder er det 23 km lange juvet kalt Grand Canyon (ja det er riktig, men det er ikke det berømte Grand Canyon vi snakker om) hvor man finner de gule steinene som parken er oppkalt etter. Videre finnes det mer enn 290 fossefall her som sammen med den kraftige Yellowstone River utgjør imponerende syn. 

Old Faithful, en sprutende geysir

På turen din til Yellowstone kan du også legge ut på en liten ekskursjon til de mange varme kildene og geysirene som området er fullt av (en følge av den ulmende underjorden). En de mest besøkte stedene her er geysiren som har fått det vennlige navnet "Old Faithful", og er omkranset av dampende varm gjørme. Geysiren fremfører sine utbrudd med en halvtimes til halvannen mellomrom, men hvert utbrudd varer kun et par minutter. På disse få minuttene klarer geysiren imponerende nok likevel å sprøyte ut flere tusen liter vann høyt opp i luften! 

Få det meste ut av Yellowstone

Dersom du planlegger en tur til Yellowstone anbefaler vi å ta en titt på parkens hjemmesider. Her får du blant annet god oversikt over overnattingsmuligheter, både i form av hotell, hytter og campingplasser. Book dette god tid i forveien, ettersom parken er ekstremt populær og alltid full av turister. 

Kontakt