Galápagos

Skilpadde, Galapagosøyene
 

Reiser til Galápagos - Det ultimate dyreliv!

Galápagosøyene tilhører Ecuador og er et unikt dyreparadis. Disse avsidesliggende vulkanøyene er et av verdens beste steder for å utforske spennende dyrearter som sjøløver, iguaner, pingviner, flamingoer og skilpadder - bare for å nevne noen. Du vil uten tvil målbindes igjen og igjen av denne enestående øygruppen beliggende nesten 1000 km vest for kysten av Ecuador og Sør-Amerikas fastland. Hos KILROY finner du billige reiser til Galápagosøyene!

Solen står høyt på den knallblå himmelen og under den spaserer du gjennom det tørre og ufruktbare landskapet. Plutselig, på andre siden av en liten bakketopp, møtes du av et surrealistisk lyserosa syn. En halvveis inntørket innsjø på rødlig leiregrunn fylt med rosa flamingoer - alle med bakenden rett til værs mens de leter med nebbet etter småreker, hvilket også er årsaken bak deres velkjente farge. Du befinner deg på Floreana, en av Galapagos' mange interessante øyer, og synet foran deg er så fantastisk og uvirkelig at det et lite øyeblikk føles som et fata morgana. Men dette er hva Galápagos dreier seg om, dette er virkelig, fordi virkeligheten på Galápagos er fantastisk!  

Unikt økosystem på Galápagos

Den mest fantastiske biten er kanskje at eksemplet ovenfor langt fra er enestående. Hver eneste av øyene har noe spesielt og unikt å tilby, og ved å ta de i nærmere øyesyn finner du raskt ut at de er alle helt forskjellige. Faktisk er hver og en av de så unike og sårbare at du sannsynligvis kommer ut for følgende situasjon: Du og resten av gruppen seiler sammen med guiden rundt mellom øyene, hvor guiden hver gang dere går i land høflig ber dere børste sanden av skoene fra forrige besøk.

Dette er nettopp hvor sårbare og spesielle øyene er; bringer du selv bare litt sand fra en øy til en annen kan det følge med et frø eller lignende, noe som igjen kan skape kaos i det ømfintlige økosystemet som karakteriserer hver øy og skiller de fra hverandre. Et lite blomsterfrø kan med andre ord starte et skred av biologisk ubalanse, så med dette i minnet er det bare til å la deg fascinere, forbløffe og forføre av de fantastiske Galápagosøyene - husk bare å respektere de samtidig! En forstår raskt hvorfor øygruppen gjennom så mange år har vært prioritert høyt på UNESCOs liste over verdensarv, og hvorfor Charles Darwin brukte naturen og dyrelivet på Galápagos som hovedeksempel i sin berømte evolusjonsteori.

Late iguaner og mobilfri magi på Galápagos

Du glir lett inn i en svært spesiell og åndelig tilstand på Galápagos. En tilstand av takknemelighet og ærefrykt, ekstase og forbauselse. Å stige i land på en av disse øyene etter en båttur fra fastlandet eller å dykke ned i havet som omkranser de, er som å snu en stein på hodet og oppdage en omsvermet underside med all slags tenkelig levende vesener. Øyene har alle sine særegne undre og høydepunkt, men noe du støter på hos de alle er de late iguanene som ligger henslengt på enhver sten de kommer over. Så se opp hvor du tråkker - selv om det verste de kan gjøre er å spytte litt sjøvann på deg (hvilket virker å være deres favorittsyssel).   

Blå føtter på Galápagos

Når du er lei av nesevise og spyttende iguaner er det heldigvis en overflod av andre imponerende dyreopptredener å ta i nærmere øyesyn; parringsdansen mellom blåfotete suler (blue footed boobies) - en taktløs fugleart med halsen blåst opp som en ballong og knallblå føtter, dramatiske slåsskamper mellom sjøløver, dykkende pingviner og enorme skilpadder både på land og i sjøen. Som om ikke det var nok, den unike naturen og landskapet har virkelig også sitt å by på; laguner, kvikksand, vulkaner, nydelige strender i forskjellige farger, lavaformasjoner, måneaktig landskap og mye, mye mer!

Kontakt