Quito

Quito @ night
 

Reiser til Quito - Velkommen til ekvator!

Quito er et perfekt utgangspunkt for de som vil reise videre til de berømte Galapagos-øyene i Stillehavet så vel som til den frodige og grønne jungelen innenlands - men sørg for at du setter av et par dager til å utforske denne antikke hovedstaden full av historie og moro! Hos KILROY finner du billige reiser til Quito!

Quito er en vakker by du garantert vil forelske deg i når du ankommer, og dens beliggenhet i høyden gjør reisen dit helt spesiell - dette er nemlig Sør-Amerikas nest høyeste by etter La Paz i Bolivia! Gamlebyen er en labyrint av salighet bestående av flere severdigheter fra kolonitiden du definitivt bør få med deg, og selv om byen i seg selv har gått igjennom en intensiv restaurering har gamlebyen beholdt sin karakter der arbeiderklassen og de innfødte skinner igjennom. Du finner et økende antall hoteller, restauranter, kafeer, teater og utesteder i Quitos historiske sentrum. Ønsker du å utvide dine kulinariske opplevelser anbefaler vi å prøve den lokale delikatessen Qui - også kjent som marsvin!

Transport i Quito

Det er enkelt å navigere seg rundt i Quito ettersom vulkanen Guagua Pichincha fungerer som et utmerket geografisk landemerke. Lokal transport består av et trikkesystem som opererer parallelt opp og ned hovedgatene, så vel som hundrevis av taxier og bussruter - hvilket gjør det både lettvint og rimelig å farte rundt. Terminal Terreste ligger rett sør for Plaza Santo Domingo, og herfra kan du ta buss både til populære destinasjoner innenlands som Guayaquil, Manta og Esmeraldes i tillegg til å krysse grensen over til Peru(Lima) og Colombia (Bogota). Bussterminalen er imidlertid ikke særlig trygg, så pass godt på alle verdisakene dine!

Klima

Dersom du tror landets beliggenhet på ekvator er ensbetydende med varmt klima bør du tenke deg om en gang til før du reiser til Quito. Byen ligger på 2850 meters høyde og har et klima som ofte kan sammenlignes med Nord-Europa om våren - rundt 13 grader og ettermiddagsbyger hovedsakelig mellom oktober og mai.

Prisnivå

Prisene er lave og du kan komme unna med alt fra 2-15$ per natt for overnatting og 1-9$ per dag for måltider. Billig, eller hva?

Kontakt