Fransk Guyana

Île de Diable, Fransk Guyana
 

Reiser til Fransk Guyana - en herlig hemmelighet!

Fransk Guyana ligger i Sør-Amerika ved Atlanterhavkysten mellom landene Brasil og Surinam. I sør er landskapet dominert av lave fjell, mens landet ellers karakteriseres av en rekke elvesletter i tropiske regnskoger. Dette lille landet er et tropisk uoppdaget sted i det nordlige Sør-Amerika. Hos KILROY finner du billige reiser til Fransk Guyana!

Fransk Guyana er kjent for sine gullgruver og inntil 1950-årene for å være slavekoloni, spesielt på "Devil`s Island", som har blitt verdenskjent gjennom Henri Charriers novelle Papillon - finnes også som klassisk spillefilm. Videre er Fransk Guyana stedet der du finner noe så ekstraordinært som romstasjonen til ESA (European Space Research), beliggende i nærheten av byen Kourou. Franske forbindelser Fransk Guyana karakteriseres av at landet siden 1667 har vært en del av Frankrike, dermed også de siste tiårene en del av EU. En stor del av maten, i likhet med det meste annet, importeres fra Frankrike. Frankrike støtter også landet med ulike utviklingsprosjekter for å fremme jordbruk. Turisme er fremdeles relativt begrenset, og ettersom de fleste produktene transporteres den lange veien fra Europa kan det være kostbart å reise rundt i Fransk Guyana - men derimot også et spennende eventyr!

Folket i Fransk Guyana

Fransk Guyana er sparsomt befolket med færre enn 200.000 innbyggere totalt, hvorav de fleste bor langs Atlanterhavskysten der det er gode forhold for fiske. Halve befolkningen er etterkommere av afrikanske slaver, og rundt 4% etterkommere av innfødte indianere - sistnevnte har en tendens til å oppholde seg i landets sentrale deler. Hovedspråket er fransk, men det finnes i tillegg en rekke lokale dialekter.

Fransk Guyanas villmark og jungelsamfunn 

I Fransk Guyanas regnskoger lever folk enda i samfunn som har lite kontakt med verden utenfor, og selv om sykehus og skoler i de mer befolkede områdene langs Atlanterhavskysten er mer eller mindre på samme nivå som i den vestlige verden er dette et land som det imidlertid ikke er helt lettvint å reise rundt i. Det er for eksempel kun et par hundre kilometer med veier i landet, men for de som foretrekker å reise til andre steder enn overfylte turistdestinasjoner så er Fransk Guyana helt perfekt. Landet har en vakker og uoppdaget villmark, så her får du virkelig sjansen til å ferdes utenom allfarvei!

Kontakt