Guyana

Fantastisk natur og dyreliv opplever du i Guyana
 

Reiser til Guyana - eksotisk og eventyrlig!

Guyana, beliggende helt nord i Sør-Amerika, er fylt til randen med eksotiske dyrearter, tropisk regnskog og imponerende fossefall. Men i motsetning til alle disse naturlige underverkene er det ikke mye folk her. Befolkningen er liten i denne tidligere britiske kolonien, som geografisk er bare litt større enn Storbritannia. Hos KILROY finner du billige reiser til Guyana!

Det var nederlenderne som koloniserte Guyana på 1600-tallet, men siden tok britene over til landet fikk sin uavhengighet så sent som i 1966. På grunn av den britiske innflytelsen er Guyana det eneste landet i Sør-Amerika der engelsk er hovedspråket, og kultur og tenkemåte er på mange måter mer karibisk enn sør-amerikansk. Hvis du drømmer om endeløse sandstrender og klart vann, er Guyana ikke stedet å være ettersom kysten hovedsaklig består av sumper, myrer og elvedeltaer. Nei, det er helt andre eventyr som venter deg på en reise til Guyana.

Guyanas store elver og hovedstaden Georgetown

Guyana har tre store elver som går på kryss og tvers av landet: Essequibo, Demerara og Berbice. Hovedstaden, Georgetown, er der hvor Demerara renner ut i Atlanterhavet. Det er noe rått, men allikevel "laid back", med denne byen. Den domineres av gamle, men godt bevarte trehus fra kolonitiden, ville parker og det store Stabroek markedet, hvor besøkende, i et inferno av roping og skriking fra alle de lokale handelsmennene, kan kjøpe alt under solen. Til tross for den grove overflaten, har Georgetown et rikt kulturliv, gode restauranter og et flott natteliv. Og dette er bare begynnelsen på reisen din til Guyana.

Guyanas store pluss: Karibiske vibber

Guyana har et noe frynsete rykte som et land fylt med politisk og økonomisk ustabilitet, korrupsjon, etniske konflikter og et noe anstrengt forhold til menneskerettigheter. Det samme gjelder for transport av narkotika gjennom landet og videre til USA og Europa. Men samtidig ser det ut til at folk i Guyana bobler over med alle sine gode vibber og typiske karibiske livsglede - og innenlands det er nok av attraksjoner til å trekke besøkende.

Kaieteur Fossen - Guyanas største attraksjon

Går man sørover til regnskogreservatet Iwokrama, kan man kanskje få et glimt av en jaguar eller en puma. Man kan også fly over den enorme regnskogen og lande på savannen, der de barbeinte cowboyene "vaqueros" driver kvegene sine sammen, eller du kan kjempe mot strømmen opp Potaro elven og komme deg helt frem til kanten av Guyana mest spektakulære turistattraksjon: Kaieteur Fossen. Den store og dundrende vannmassen har et imponerende frittfall på hele 226 meter - og er, for mange reisende, selve høydepunktet på reisen til Guyana.

Kontakt