Paraguay

En annerledes reiseopplevelse venter deg i Paraguay
 

Reiser til Paraguay - Det uoppdagede Sør-Amerika!

Paraguay er det glemte land i sentrale Sør-Amerika. Backpackere reiser til Argentina, Bolivia og Brasil i hopetall, mens de er like sjeldne som ville kameler i nabolandet Paraguay. På en reise gjennom Paraguay vil du oppleve nasjonalparker, elvecruise og imponerende ruiner - alt ”off beaten track”! Hos KILROY finner du billige reiser til Paraguay!

Paraguay er definitivt et reisemål for erfarne backpackere som nyter mindre severdigheter i uforstyrrede omgivelser fremfor å stå i endeløse køer for å oppleve verdens underverker. Her finnes ingen lokale turistguider som sjikanerer deg inntil du kjøper en minisafari ut til savannene. Reiser du til Paraguay må du være forberedt på å organisere det meste selv. 

Paraguay, et annerledes Sør-Amerika 

Til gjengjelde lever du godt for 20-30 dollar per dag, for Paraguay er et av Sør-Amerikas få U-land. Derfor opplever du store kontraster gjennom alt fra levestandard til byggestil på din reise rundt i landet. I hovedstaden Asunción suser blankpolerte BMW'er forbi hestevogner nedover hovedgaten, og sjarmerende bygninger fra kolonitiden ligger side om side moderne kjøpesentre med skinnende glassfasader. 

I motsetning til mange av nabolandene er det ikke fuktige regnskoger som preger naturopplevelsene i Paraguay, men derimot øde og grønne sletter med stort golfbanepotensial. Paraguay har mange øde områder ettersom det i et land på størrelse med California kun bor 6,5 millioner innbyggere. Her finnes heller ingen fjell, og det høyeste punktet i landet ligger på mindre enn 1000 meter over havet. 

I løpet av de siste 20 årene har 15% av Paraguays skoger blir hugget ned for å gi plass til kvegoppdrett og marker til soya- og planteoljeproduksjon. De fleste investorer kommer fra utlandet, og den korrupte regjeringen har holdt seg passive mens bankkontiene deres har blitt fylt opp. Det kan imidlertid virke som om klimaendringer og CO2-kvoteforhandlinger snart vender om på denne uheldige utviklingen. 

Det er folket i Paraguay som fengsler de fleste turister. Paraguays innbyggere er avslappet, vennlige og nysgjerrige - og forteller gjerne sin mening om den politiske utviklingen og korrupsjonen som har preget landet i flere årtier mens dere etter tur slurper bitter urtete fra tynne, sørvfargede sugerør, slik man tradisjonelt gjør på disse kanter. 

Hovedstaden i Paraguay

Paraguays hovedstad Asunción ligger rett ved grensen mot Argentina og er landets bindeledd til resten av verden. Asunción er mye mer enn det som typisk blir antydet i guidebøker, og fungerer som en super introduksjon til resten av dette støvbelagte landet. De fleste turister synes Asunción er sjarmerende, uten å helt kunne påpeke hvorfor. Byen er et kaotisk mylder av nyt og gammelt, høyblokker og blikkskur, stressende handlegater og grønne parkområder. Selv om du benytter guidebok mens du farter rundt i Paraguay er det ikke mange tidligere backpackere du tråkker opp etter. Favorittattraksjonen for flertallet er Museu Del Barro, et kunstmuseum som stiller ut alt fra kunstverk produsert av innfødte til karikaturer og plastdingser. 

Rio Paraguay - elvesafari

Elven Rio Paraguay flyter tvers gjennom Paraguay og deler landet inn i øst og vest. I øst finner man gresskledde savanner, mens vestlandet består av sumpområder. Elven fungerer som en viktig transportrute mellom Asunción og byene langs elvebredden. Hopp på en av de utslitte passasjerfergene som frakter deg nordover, slik får komme tett på både naturen og lokalbefolkningen. Om du er på vei til Brasil bør du ta en stopp og henge med de lokale i Concepcion et par dager, og nyte at alt foregår i sakte tempo her. Nord for Concepcion utarter fergeturen seg til elvesafari, og både papegøyer, flodhester og krokodiller fremviser årstidenes aktuelle farger på naturens egen catwalk. 

En glemt severdighet i Paraguay

Selv om de velbevarte jesuittruinene ved Trinidad har vært en del av UNESCOs verdensarvliste siden 1993 kommer det få turister hit. Alene kan du vandre mellom ruinene som ligger vakkert til på toppen av en grønn ås. Jesuittordenen jobbet for å oppnå katolsk verdensdømme, og de lyktes med å overta makten Paraguay inntil de ble drevet vekk på slutten av 1700-tallet. 

Nasjonalparker i Paraguay

Det siste stykke subtropiske regnskog i det østlige Paraguay utgjør denne vakre nasjonalparken. Det er etter statistikkene landets mest besøkte nasjonalpark, men den er likevel ikke overfylt eller utstyrt med moderne turistfasiliteter og er derfor et must på reisen din til Paraguay. Legg ut på flotte fotturer gjennom denne parken beliggende i et bratt klippelandskap med fortryllende vannfall som velter ut mellom klippene. Det er uten tvil en forfriskende luksus å ta et bad i parkens mange naturbasseng mens fargerike sommerfugler flakser rundt deg.

Kontakt