Surinam

Gamle tradisjonelle trehus i hovedstaden Paramaribo, Suriname
 

Reiser til Surinam - ville jungler og sterk mat!

Surinam finner vi i den nordlige delen av Sør-Amerika, og dette er et land som byr på mange spennende naturopplevelser for deg som reisende. Flere store og drønnende elvestryk samt tykke skoger dekker store deler av landet, noe som er årsaken til at det er så sparsomt befolket her. Hos KILROY finner du billige reiser til Surinam!

En reise til Surinam vil neppe kunne sammenlignes med så mye annet du har gjort tidligere. Landet har store områder med øde og uberørt villmark. De fleste av Surinams innbyggere lever på nordkysten i nærheten av hovedstaden Paramaribo - som også er landets hovedhavn. Paramaribo ligger rundt 20 km fra der som elven Suriname River flyter inn i Atlanterhavet. Husk å ta med sommerklær når du reiser hit, klimaet er tropisk med gjennomsnittstemperaturer på 26-29 grader året rundt. Surinams hollandske bakgrunn Når du rusler rundt i Paramaribos solfylte gater vil du komme forbi flere spor etter kolonismen, som for eksempel veiskilter med hollandske gatenavn og gamle hus i nederlansk stil. Paramaribo fikk først status som hovedstad etter at Surinam fikk uavhengighetsstatus i 1975, men byen ble grunnlagt så tidlig som i 1640 av franske kolonister, og var en kortere periode under britisk styre før den igjen ble tatt over av nederlenderne. I dag er det offisielle språket i Surinam fremdeles hollandsk, men det bor flere ulike kulturer side om side innad i landet - med andre ord, det er et multikulturelt land. Dette kan man høre i den særegne afro-karibiske musikken og den spesielle jazztradisjonen som florerer i Surinam. På en reise til Surinam er det vanskelig å ikke la seg fascinere av den lystige og smittsomme musikken og gode vibrasjoner som man treffer på overalt!

Paramaribos høydepunkt: verdens største trekirke

I Paramaribo finner du blant mye annet Karibiens største moske og den velkjente Catholic Peter & Paul Cathedral, som sies å inkludere verdens største trekirke. Den sto ferdig i 1885. Byen har et stort utvalg av restauranter der du kan få tak i lekre retter tilsmakt lokale krydre, samt også massevis av butikker for de handleglade. Du kan se frem til massevis av folkeliv i gatene og en vennlig og varm atmosfære rundt deg!

Reise i Surinam

Surinam bekrefter så absolutt den velkjente frasen: selve reisen er en opplevelse i seg selv. Det er så avgjort ikke verdens enkleste land å bevege seg rundt i, men det er i motsetning svært så eventyrisk! Dersom du vil utforske landets dype skoger og spennende villmark er det som regel fly eller båt du vil benytte som transportmiddel. Et annet - og kanskje bedre - alternativ er å delta på en av KILROYs mange skreddersydde opplevelsesturer, da får du både mest igjen for pengene og sikkerheten med at du ikke går glipp av noe, for ikke å glemme sjansen til å oppleve alt sammen med en gjeng andre backpackere fra hele verden!

Kontakt