Caracas

En av Caracas' mange katedraler
 

Reiser til Caracas - Spennende storby!

Venezuelas hovedstad Caracas er en spennende by som byr på gode restauranter, kule nattklubber og en utmerket beliggenhet - kun atskilt fra det karibiske hav av en fjellkjede. Caracas er kanskje ikke en typisk favoritt blant backpackere, men det er absolutt verdt å ta en liten sightseeingrunde før du forlater storbyen. Caracas fungerer i tillegg som en god transportbase for reiser mellom Europa og Sør-Amerika. Hos KILROY finner du billige reiser til Caracas!

Generelt om Caracas

Den spennende hovedstaden Caracas ligger til dalen Valley of Caracas i det nordlige Venezuela. Med sine rundt fire millioner innbyggere er byen kun atkilt fra Stillehavet av fjellkjeden Cerro Ávila. Takket være god beliggenhet og den moderne flyplassen Maiquetia International fungerer Caracas som en populær base for reiser mellom Europa og Sør-Amerika

For mer enn 500 år siden var Caracas bebodd av innfødte amerikanere - indianere - men ble så overtatt av spanjolene når de kom og bygde sine kolonier. I dag er Caracas et av Latin-Amerikas største økonomiske sentrum, og hvor du danner deg et bilde av Venezuelas økonomiske situasjon. Som mange andre latinamerikanske storbyer lever rike og fattige side om side i Caracas' yrende byliv. Handle på moderne kjøpesentre og varemagasin, nyt deilig mat i verdensklasse på byens restauranter og ta turen innom de mange natteklubbene ut i de små timer. 

Området Las Mercedes er perfekt for shopping, og er i tillegg stedet der du finner de beste barene, pubene og svømmebassengene. Her treffes lokalbefolkningen og fyller fritiden sin. Rundt en halvtimes biltur fra sentrum finner du nydelige strender - igjen, en populær destinasjon for de lokale. En av de mest populære destinasjonene for dagsturer er "Colonia Tovar", en tropisk tysk (!) landsby du absolutt må få med deg! 

Sightseeing i Caracas

Caracas East Park er også kjent som Parque del Generalissimo Francisco de Miranda, og her finner du bl.a. en liten zoologisk hage i tillegg til en kopi av Francisco de Mirandas skip "Leander" beliggende midt i parkens nydelige grøntområder. 

Simón Bolivars barndomshjem har blitt omgjort til et museum der du kan se våpen, flagg og uniformer fra 1700-tallet. Om det ikke skulle være nok kan du også besøke Plaza Bolivar eller Museo Bolivariano der personlige eiendeler etter Bolivar kan beskues. 

Ved Federal Caitol kan du få øye på gullforgylte kupler og berømte Salón Elíptico.

National Pantheon: Se det utsøkte hvilestedet til fremragende venezuelanere beliggende i et flott tidligere kirkebygg.

Kolonien El Hatillo i de sørøstlige delen av Caracas er et fargefullt, velbevart og typisk koloniområde absolutt verdt en visitt. 

Fjellet Cerro El Ávila ligger midt mellom storbyen og det karibiske hav. Fra fjelltoppen kan du se utover hele Caracas i tillegg til at det er flere gode løyper for fotturer her. Til topps kommer du med små taubaner, lokalt kalt "teleférico". 

Klima

Caracas har et tropisk klima som holder seg mer eller mindre stabilt gjennom hele året. Gjennomsnittstemperaturer på dagtid varierer fra minimum 16C til maksimum 28C. Regntiden varer fra mai til november, og i denne perioden er elektriske stormer ikke helt uvanlig. 

KILROY reisetips for Caracas

Det er enkleste å benytte metro eller lokalbuss for å komme seg rundt i sentrum ettersom gatene og motorveien alltid er overfylte av kjøretøy, men metroen kan også til tider fremstå som overfylt - spesielt i rushtiden om ettermiddagen. Trafikk, støy og forspøling kan virke irriterende under et opphold i Caracas. Vær også forsiktig. Det er mye kriminalitet i Caracas.

Det finnes massevis av hoteller i Caracas, men ingen herberger, hvilket gjør det til en noe kostbar destinasjon for unge reisende. Her finnes ingen rom til leie i normal prisleie på rundt 20-30 USD, typisk for Latin-Amerika. Caracas er videre en av Latin-Amerikas farligste storbyer, så det er best å oppholde seg i den østlige bydelen Sabana Grande, eller enda lengre mot øst. Hold øye med deg selv og dine eiendeler, og gå for all del aldri alene!

Kontakt