Gambia

Røkt fisk på markedet i Banjul, Gambia
 

Reiser til Gambia - det vakre Vest-Afrika

Gambia er en av de minste landene i Afrika, og består av en smal stripe land på hele 500 km i lengde og kun 50 km i bredden som omkranses av Senegal og strekker seg fra den vakre vestkysten av Afrika innover i landet langs Gambia River. Hos KILROY finner du billige reiser til Gambia!

På en reise til Gambia blir man spesielt kjent med landets innbydende kystlinje som består av vuggende palmetrær, blått hav og uimotståelige sandstrender - perfekt for de som drømmer om ferie der man tar det rolig på et badehåndkle under stekende sol. Gambia byr på litt av alt når det kommer til turisme og reiseliv. Her kan man oppleve en kombinasjon av små fiskelandsbyer med lokal atmosfære og luksuriøse feriehoteller for turister med fete lommebøker og golfkøller i baksetet. Gambia har vært en populær charterdestinasjon over en lengre periode, spesielt fra de nordiske landene, og ettersom hovedspråket her er engelsk så er det lett for utlendinger å gjøre seg forstått.

Med kano opp Gambia River

Gambia har mer å tilby enn bare sol og strand! Landet deles i to av elven Gambia River som på sin vei flyter gjennom både savanner og regnskog. En reise opp elven i lokal kano (kalt pirogue) er uten tvil en av de beste alternativene for å oppleve Gambias flotte natur. Ta også turen innom River Gambia National Park som består av fem øyer der det bor store kolonier med apekatter.

Opplev nasjonalparken Kiang West

Kiang West National Park er an av Gambias hovedattraksjon for turister. Dette er landets største naturreservat og et beskyttet område som ble grunnlagt i 1987. Parken er hjem til mer enn 300 ulike fuglearter, og er et absolutt must på reisen til Gambia!

Gambias lille hovedstad

Dersom du føler for en smak av bylivet kan du ta turen til hovedstaden Banjul - det er imidlertid en av verdens minste hovedstader med bare rundt 50.000 innbyggere. Banjul ble grunnlagt av briter i 1816 på St. Mary`s Island ved elvemunningen av Gambia River, som et garnison som skulle beskytte mot slavehandel. I dagens bygater kan man bevitne fortidens arkitektdesign. I Banjul finner man hvite britiske kolonihus og brede avenyer med skyggetrær, samt også landets nasjonalmuseum som forteller historien om hvordan Gambia ble en uavhengig stat. Fra Banjul kan man ta ferge til den andre siden av Gambia River. Den internasjonale flyplassen, Yundum, ligger bare 24 km utenfor hovedstaden så det er her reisen begynner for de fleste turister. Dersom du kjører noen mil sørover kommer du til Gambias største by Serekunda, der det er mer hektisk storbyliv med restauranter, barer og butikker. De fleste turister reiser hit.

Kontakt